Dzisiaj jest 07 lut 2025, 19:46

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*

Pojazd:
DumDum pisze:
Chociaż można osiągnąć na nim większą moc, to i tak wole mina, które jest prostsze w budowie i serwisowaniu.
Zgadzam się z tym p/g to mocny i nowoczesny silnik ale co za tym też idzie trudniejszy w serwisowaniu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: nissan
DumDum pisze:
To zależy od skutera. W Arei można bez problemu wyciągnąć silnik z ramy nie tykając żadnego plastiku

Ja w swoim f15 tez nie muszę zdejmować żadnego plastik

Co do tematu powiem tak
Każdy chwali to co ma.
Ale moim zdaniem najlepszy silnik pod względem tuningu jest P/G ponieważ:
-Seryjny sworzeń 12mm
-Chłodzenie karterów
-regulowana pompa oleju
Ale są też wady:
-bardziej skąplikowana budowa niż minarelli
-trudny dostęp do pompy wody

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
roxia95, Skąd ta pewność jeździłes keewayem?? nie ? to nie wypowiadaj sie. capekpl1,
capekpl1 pisze:
Co do tematu powiem tak
Każdy chwali to co ma.
wiadomo
capekpl1 pisze:
-Seryjny sworzeń 12mm
:) kiła też ma.

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
bnio, Jeździłem KIŁEJEM kolegi ,moc że można się zesrać w porównaniu z Yamahą. :wink:

http://wygrajgry.pl/ref/129300
klikajcie!
JESTEM GIMBUSEM!
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
tak zesrać to ty sie mozesz w majtki co najwyzej .Sam masz yamahe to chwalisz i tyle. Na tym forum naprawde jest mało Normalnych ludzi.

Tytuł:
*

Pojazd:
bnio pisze:
roxia95, Skąd ta pewność jeździłes keewayem?? nie ? to nie wypowiadaj sie.

Tak się składa że jeździłem keewayem huricanem, ry8, matrixem i F-act wszystkie w bdb stanie po przebiegu mniejszym niż 5000 km z tej 4 najmocniejszy był matrix ale i tak nie ma szansy z roxem, p/g i kilkoma innymi markowymi sqtami. Taka jest prawda a Ty jak chcesz wmawiaj sobie dalej że chińczykiem za 3500 zł objedziesz roxa, gilere, piagio i inne markowe 50 z najwyższej półki...

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cytuj:
tak zesrać to ty sie mozesz w majtki co najwyzej .Sam masz yamahe to chwalisz i tyle. Na tym forum naprawde jest mało Normalnych ludzi.

zrozum to w końcu że żadna kiła i mogiła nie dorówna markowcowi pod żadnym względem :roll:

chwali yamahe bo to porządny sprzęt i taka prawda że taki huraganek nie ma z np. roxem startu. Zapewne spędziłeś swe dzieciństwo na piździkach i teraz podniecasz się mocą huraganka, a jechałeś kiedyś takim roxem? Wątpię :lol:

SPRZEDAM KASK FIRMY MAX STAN JAK NOWY 0 RYS itp + GOGLE SAFEBET! CENA JEDYNE 140zł PISAĆ PRIV to wyśle foty :)

Tytuł:
*

Pojazd:
bnio, Prawie wszystkie osoby piszą Ci,że zachwycasz się to China,porównujesz ją do Aerox'ow i jeszcze innych.China zawsze zostanie china,porównaj sobie ceny skuterów markowych a tych chińskich..Co z tego,że objedziesz swoją chiną Aeroxy jak na pewno są one na blokadach a Ty zadowolony nie masz blokad i może masz jeszcze coś włożonego bo na pewno Roxa bez blokad nie weźmiesz..Przeważnie markowe motory z silnikami p/g,minarelli idą po 75-85. A chine musisz prosić o te 70 :lol:
Pozdro i naucz się,że masz chine a nie Firmowca bo pewnie większość osób ma z Ciebie polewe co Ty tutaj piszesz.. :mrgreen:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Temat do zamknięcia.
Na tym forum naprawde jest mało Normalnych ludzi.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Gp1 Racing, TZR 125
St4lker pisze:
bnio, Prawie wszystkie osoby piszą Ci,że zachwycasz się to China,porównujesz ją do Aerox'ow i jeszcze innych.China zawsze zostanie china,porównaj sobie ceny skuterów markowych a tych chińskich..Co z tego,że objedziesz swoją chiną Aeroxy jak na pewno są one na blokadach a Ty zadowolony nie masz blokad i może masz jeszcze coś włożonego bo na pewno Roxa bez blokad nie weźmiesz..Przeważnie markowe motory z silnikami p/g,minarelli idą po 75-85. A chine musisz prosić o te 70 :lol:
Pozdro i naucz się,że masz chine a nie Firmowca bo pewnie większość osób ma z Ciebie polewe co Ty tutaj piszesz.. :mrgreen:

Wnioskuję z twojej wypowiedzi, ze czujesz sie lepszym od niego bo masz skuter z "górnej pułki" ? Z biegiem czasu jak Keeway dorobi sie to i zaczną produkować lepsze maszyny. Czy Yamaha od początku robiła takie dobre sprzęty? Wątpię a każda firma jakoś musi zacząć a jak widać keeway po kraju jeździ dużo wiec sie kiedyś nie zdziw jak keeway będzie robił lepsze silniki niż yamaha.

Tytuł:
*

Pojazd:
skolsik13, Może to nastąpić kiedy będę siedział na bujanym fotelu przed kominkiem z fajką i czytał wnukom książki..

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
bnio pisze:
Japońskie Minarelli :
- Horizontal (leżacy cylinder)
- LC(np aerox)
- AC (np Neos)
- Vertical (Stojący cylinder)

bnio pisze:
Z tego co mi tłumaczył znajomy który pracował w fabryce Yamahy

Marnie wyszkolony, bądź zapodajesz kit. MINARELLI JEST WŁOSKĄ PODGRUPĄ YAMAHY I SILNIKI POCHODZĄ Z WŁOCH do 2009 roku.

bnio pisze:
vertical

Nie są już tak popularne by je podrabiać.
bnio pisze:
- LC

No teraz toś mnie rozbawił :D Silnik minarelli Vertical miał zostać zmodernizowany do wersji LC (kartery przystosowane pod pompę wody już były od 90 roku.), jednak po sukcesie silnika Horizontal, zaprzestano modernizować starszy silnik.
bnio pisze:
"Keeway był jednym z pierwszych producentów w branży, który otrzymał certyfikat TUV ISO9001.

jednym z pierwszych chińskich. Pojazdy znanych dobrych marek otrzymały ten cert. już w latach 90.

Cytuj:
Jak dla mnie peugeot jest firmą porównywalną do keeway bo osiągi w silnikach są prawie takie same.

Co powiecie na peugeota V-clic? To od niego wzieły się wszystkie chińskie podróbki skuterów. 80% projektów chińskich zostało wykupione od Peugeota. A inne skopiowane z pozostałych marek.
bnio pisze:
roxa 2010 na przyspieszenie biore spokojnie

Widocznie w marnym stanie są.

skolsik13 pisze:
mam keeway matrixa kupiłem go w 2007 r i do dzis jeździ a dałem za niego prawie 5 tys. Przebieg prawie 10 tys i pojeździł by jeszcze z 10 a w cylindrze ani jednej ryski (mogę dać zdjęcia jeśli ktos chce) Cylinder wymieniam bo chce mieć więcej mocy. Wiec nie denerwujcie mnie ze Keeway to siepy bo wystarczy wsadzić przełożenia od roxa i szanse są wyrównane. Jak dla mnie peugeot jest firmą porównywalną do keeway bo osiągi w silnikach są prawie takie same.

Rysy na cylindrze to jedynie kwestia użytkowania.

kubaaY pisze:
bnio,
PRODUCENT keewaya -węgry
PRODUKCJA keewaya-chiny

prawie dobrze... tylko złych słów użyłeś bo Producent i produkcja to jedno :wink:

DYSTRYBUCJA keewaya -węgry
PRODUKCJA keewaya-chiny
variat_or pisze:
chyba sobie żartujesz

Silnik stojący jeśli chodzi o osiągi niestety nie ma szans.

bnio pisze:
variat_or, gówno to masz ty a od mojegu hrr sie odpierd** Bym twojego zipka wział i byś sie ździwił zresztom gościu ode mnie z klasy ma zipa i wziął mnie raz na wyścig na starcie odjechał na 1.5 m a później był mój. Możecie nie wierzyć. Zwisa mi to..... Widac jaki poziom inteligencji reprezentujesz... Ja osobiście go p/g nic nie mam dobre skutery a co do różnicy w budowie silników peugeot i p/g to są różnice

variat_or napisał/a:
jak jeździłeś rozgregulowanym czy cuś to wiesz i tak byś tym lipnym huragankiem nie miał szans
rozregulowanym? Koleś poprzedniego dnia odbierał go z serwisu z regulacji a nast dopiero jeździłem to co przez noc sobie specjalnie rozregulował żeby stracic ~ 20 zł??/ Lipny?? nie widziałeś go nie jeździłeś nim więc zamknij pysk.

Zabawne. Ostrzeżenia byś nie chciał? 14 latek broniący swego przed mnóstwem ludzi obeznanych w temacie... Dziwne czemu wszyscy są przeciw twym opiniom.

DumDum pisze:
P/G niestety ma dla mnie 2 zasadnicze wady: pompa oleju i wody. W Pugu i mina zdecydowanie lepiej rozwiązana jest pompa wody. Chociaż można osiągnąć na nim większą moc, to i tak wole mina, które jest prostsze w budowie i serwisowaniu.

Z ust mi to wyjąłeś.

bnio pisze:
roxia95, naucz sie czytać posty do końca (nie dowartościowany jesteś??)
skolsik13 napisał/a:
objadę tego twojego odkurzacza
Dobre

Jeszcze jeden post w tym kontekście i dostajesz warna o wartości "2"

bnio pisze:
roxia95, Skąd ta pewność jeździłes keewayem?? nie ? to nie wypowiadaj sie. capekpl1,
capekpl1 napisał/a:
Co do tematu powiem tak
Każdy chwali to co ma.
wiadomo
capekpl1 napisał/a:
-Seryjny sworzeń 12mm
:) kiła też ma.

Keeway'i jeździ tyle że każdy mógł zapytać kolegę czy da mu się przewieźć... Sworzeń w Keewayu nie zawsze ma 12mm. Są modele z 10tkami. Rozbierałem parę tych silników, i odlewy naprawdę wyglądają jak jakiś ryżolit...
Cytuj:
Temat do zamknięcia.
Na tym forum naprawde jest mało Normalnych ludzi.

Chwila szczerości...
Ciężko uważać się za normalnego głosząc na forum tezy sprzeczne z rzeczywistością...

I proszę nie rzucaj się, bo prawda jest taka że obecne silniki keeway i pojazdy na nich jeżdżące są marnej jakości w porównaniu do markowej konkurencji. Osobiście nigdy bym tego nie kupił...

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Marcin194, Japońskie Minarelli : (edytowałem posty obraźliwe.)
- Horizontal (leżacy cylinder)
- LC(np aerox)
- AC (np Neos)
To był cytat z innego forum skuterowego i nie ja to napisalem dałem tylko cytat pod ocenę forumowiczów. Czytajcie posty do końca.
skolsik13, co racja to racja.

Marcin194 pisze:
SILNIKI POCHODZĄ Z WŁOCH do 2009 roku.
.

Ostatnio zmieniony 01 lis 2011, 12:08 przez bnio, łącznie zmieniany 4 razy

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
bnio, dalej uważasz chińską podróbkę miny w twoim huraganku za najlepsiejszą jednostkę napędową na świecie? :roll:

SPRZEDAM KASK FIRMY MAX STAN JAK NOWY 0 RYS itp + GOGLE SAFEBET! CENA JEDYNE 140zł PISAĆ PRIV to wyśle foty :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Gp1 Racing, TZR 125
Marcin194, za co miał bym dostac tego warna o wartosci 2?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: MB C180 '02
bnio, Po pierwsze Keewey nigdy nie miały silników Minarelli no chyba że zrobisz swap.
Po drugie ten Rox był w bardzo złym stanie albo wyssałeś z palca że go wziąłeś na przyśpieszenie tym Hurricanem bo to nie możliwe.
Po trzecie Keeway jest ,był i będzie Chiński a Węgry są jedynie dystrybutorem tej marki.

Ś.P Runner [*] :'(
gilera-runner-sp-2010-marco-simoncelli-replica-d-t384578.html
https://www.facebook.com/ParodyBoyzMogilno

Ostatnio zmieniony 01 lis 2011, 17:06 przez DziuraCMG, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
skolsik13 pisze:
Marcin194, za co miał bym dostac tego warna o wartosci 2?

Za posty zaczepne i typowo obrażające. Nie ty tylko bnio. Czytaj ze zrozumieniem.

bnio pisze:
Japońskie Minarelli

Nie ma takiego minarelli...

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Ostatnio zmieniony 01 lis 2011, 17:15 przez Marcin194, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Marcin194 pisze:
DumDum napisał/a:
P/G niestety ma dla mnie 2 zasadnicze wady: pompa oleju i wody. W Pugu i mina zdecydowanie lepiej rozwiązana jest pompa wody. Chociaż można osiągnąć na nim większą moc, to i tak wole mina, które jest prostsze w budowie i serwisowaniu.

Z ust mi to wyjąłeś.

A ja się nie zgodzę. Jeśli wymieniać pasek, tak jak podaje producent to są bardziej niezawodne niż w minarelli. Powinno się to robić co 10k km, a ludzie i tak narzekają, że zrywa się po 30k km :/
Kwestia odpowiedniej obsługi. Trudniej i drożej byłoby zbudować tak dobrze pomyślany układ chłodzenia z zewnętrzną pompą. Dodatkowo silnik musiałby mieć większe gabaryty. Pompa oleju ładnie podaje w zależności od obciążenia silnika i obrotów (obroty wału i otwarcie przepustnicy).

Nie ma czegoś takiego jak minarelli horizontal i vertical.
Cw50-cylinder stojący
My50-leżący/powietrze
Ma50-leżący/ciecz
Chyba jeszcze osobną nazwę miał ten ze starych jogów.

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Marcin194,
Marcin194 pisze:
bnio napisał/a:
Japońskie Minarelli
TO BYŁ CYTAT Z INNEGO FORUM JA TEGO NIE NAPISALEM TO WZIALEM Z INNEGO FORUM ZEBYSCIE OCENILI PRAWDZIWOŚĆ TEGO CZYTAJCIE POSTY DO KOŃCA!
Booyaka,
Booyaka pisze:
Chyba jeszcze osobną nazwę miał ten ze starych jogów.
S/C 50 (CY) tak bynajmniej na stronie minarelli pisze.

Ostatnio zmieniony 01 lis 2011, 19:27 przez bnio, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
bnio,
Cytuj:
Z innego forum

To poco piszesz takie głupoty, jak sam nie wiesz co piszesz

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna