Dzisiaj jest 01 lut 2025, 4:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Mam bardzo spory problem. Jechałem sobie spokojnie zgasiłem silnik. Chciałem odpalić i słyszę tylko metaliczny dźwięk i takie szuranie- nie odpala. Rozebrałem obudowe odkręciłem wario i sie okazuje że duża zębatka rozrusznika ma przetarte ząbki i obkręcała się na wale korbowym. Całe szczęście że nie wyrąbałoło aż tak ząków na wale... Teraz pytanie czemu tak sie stało!! Może jak coś przy nim dłubał poprzedni właściciel to źle go skręcił. Tam jest tylko wario ( Ten cały koszyczek gdzie siedzą rolki i nakrywka która rolki rozpychają, potem taka nakładka która z jednej strony jest wiatraczkiem a z drugiej jest taka gładka i wygląda jak wario z zewnętrznej strony. I ta zębatka rozrusznika na sam koniec .. Nie mam żadnych spręzyn powiedzcie mi co brakuje... A z śrubek i podkładek to mam tylko 2 podkładki i tą śrubę która dokręca się wszystko i tuleje pod wariator....... :/ Prosze o pomoc mam sr ditech z 2003 r. A i gdzie moge kupić taką zębatke rozrusznika bo patrzyłem i jest tylko taka okrągła w środku a ja mam z zębami... Pozdrawiam

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
to moze ja ci cos kolego pomoge bo w ditechach przekładnia (chyba) niczym sie nie różni od zwykłego gaźnikowca , a więc :
jak wiadomo z lewej strony masz wario a z prawej sprzęgło , z lewej powinna być śróba najpierw potem oile sie niemyle takie coś o kształcie gwiazdki , potem podkładka o kształcie gwiazdki , potem ja mam malutką podkładke tego przeciwtalerza potem jest wario oparte na tulei i razem z tą tuleją wchodzi na wał :lol: mam nadzieje że jasno wytłumaczyłem , niewiem jak sie fachowo nazywa ta pierwsza częśc po odkręceniu śruby ale chyba wiesz oco chodzi... co do tej częsci to nie mam pojęcia dlaczego mogło sie tak stać , może ktoś inny się wypowie
pozdro

<<<Yamaha Neo'S 97 r>>>

Tytuł:
*

Pojazd:
Dzięki za odp..
Ta pierwsza częśc to się nazywa CHYBA przeciwtalerz wariatora :].... Tuleje mam... Nakładka wariatora nie była aż tak zniszczona podejrzewam że z mocniejszego tworzywa... Byłem u dwóch speców i mi powiedzieli że to sie wyrobiło ze starości po prostu.... Troche przebiegu mam 21 tys. Powiedz mi jeszcze czy tam nie powinno być spręzyny??

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]