Dzisiaj jest 23 lip 2025, 17:42

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 20 ] 
Autor Wiadomość
Witam,ostatnio wymieniałem tłok z (41,00) bo w poprzednim szczeliły pierscienie i go uszkodziły(cylindra nie porysowały) więc kupiłem nowy tłok Meteor(41.50) i zrobiłem szlif cylindra.Wszystko ładnie złożyłem odpalił od kopa nie sprawdzałem kompresji(ale czuć w kopce że spręża,jak będzie trzeba to zmierzę ciśnienie) i chodzi oto że nie wejdzie wyżej jak może 2500-3500 obrotów,jedzie może max 15-25 km/h.Gażnik i krociec z membranami czysty
stożkowy filtr powietrza gąbkowy wszystko ładnie i nie wiem o co chodzi.Aż taki wpływ może mieć na to nie wyregulowany gaźnik? Motor oczywiście na dotarciu.

Proszę o odpowiedź bo pilnie potrzebuje to zrobić jak najszybciej

Z góry dzięki i pozdrawiam

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mieszanka dostarczana do cylindra ma ogromne znaczenie dla pracy silnika....
Ja u siebie gdy zmieniłem dyszę główną z 72 na 110 (poj. 50 cm3)to miałem identycznie - maxymalna dysza dla mojego motorka(Aprilia rs50,Minarelli Am5,gaźnik 19mm,stożek polini air box) to 90....

A odpaliłeś i zostawiłeś na 10 min na luzie,żeby się pierścienie ułożyły?

Ostatnio zmieniony 23 lis 2011, 20:04 przez Biskup Śmierci, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zostawiłem jutro go postawie na godzine,to muszę jeszcze zmienić dysze główna jak mam filtr stożkowy?mam chyba 0.68 coś w tym rodzaju to jaką proponujesz?Dobrze by było gdybyś podrzucił jeszcze info jak wyregulować gaźnik,mam dwie śrubki w gazniku....

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
po co ma godzinę chodzić? Starczy 10 min. Dysza jest ciut za mała,wcześniej na jakiej jeździł?
I jaką masz konfiguracje motorka(gaźnik,filtr powietrza)?

Gaźnik trudno się reguluje,ja po 3 latach z motorami nie zawsze daje radę z gaźnikiem.....

Tytuł: Konfiguracja
Dysza od początku 0,68 gaźnik Dellorto 14 i filtr 5 cm średnicy stożek gąbkowy wysoki na 3cm

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
jakie są objawy że nie wchodzi na obroty ? przerywa czy robi buuuu ? ;d mile widziany filmik :)

Nie pomagam na gg, od tego jest forum :)

Opel Vectra 2.0i : http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=247359

Ostatnio zmieniony 24 lis 2011, 15:24 przez Furian50, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ani nie przerywa ani nie robi buuuu(tak jak by nie miał kompresji) tylko śmiesznie tryka pryka
obrotów ma może 2000-3500 na minute,no nie wiem co się dzieje narazie mi tylko nerwy psuje. Jak się pusci manetke podczas jazdy i zaraz znowu doda gazu to czućze szarpie ale nic po zatym,próbowałem podnosić iglice ale nic nie dało

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wymień świece,sprawdź przewody zapłonowe - coś nie tak ze spalaniem jest. Albo mieszanka(porządna regulacja gaźnika) albo elektryka...

Tytuł:
Elektryka może nie (to jest 2007r.)gaźnik regulowałem i na wolnych po krótkim rozgrzaniu ładnie chodzi tylko troch głośniej pryka,znajomy mówił że nie dostaje paliwa chociaż od kranika bo membrany był czyszczony.Zauważyłem też że jak jadę to bardzo ale to bardzo te obroty niby rosną.A i możecie mi podpowiedziec co to jest ta luka w karterze?
U mnie nie jest ona w ogóle zakryta(patrz na zdjęcie)

"http://zapodaj.net/ccaacfd7972f.jpg.html"

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tego chyba nikt nie wie :P Ja mam to odkryte. Możesz tam nalać wody i bedzie chłodzenie wału :D (żartuje) Nagraj filmik jak ci gaśnie, dużo nam to pomoże w szukaniu przyczyny.

Nie pomagam na gg, od tego jest forum :)

Opel Vectra 2.0i : http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=247359

Tytuł:
ok ale to jutro

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Podejrzewam,że to jest "przedłużka" karterów,żeby silnik pasował do innych typów ramy - u mnie w rsce z 95 roku jest to zakryte(tak samo jak u ciebie),a przed ową "luką" idzie prowadnica do której jest przykręcony silnik.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jaki jest kolor świecy ?? Na ile spasowałeś tłok ? i w dobrą stronę go założyłeś ??

Pozdrawiam

Tytuł:
W dobrą strone założyłem,Na ile spasowałem tłok?Jeśli o to chodzi to gość który robił mi szlif cylindra sciągał wymiary z tłoka mikrometrem, a kolor świecy prawie taki jaki powinien być,no nie wiem o co chodzi,założyłem dysze główną 102 i dalej tak samo.Może to wina membran?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Furian50,

x2 filmik by tutaj dużo pomógł. Masz może oryginalny filtr powierza w domu? Jak masz to załóż oryginalny (mi pomogło jak miałem skuter), wyczyść gaźnik.

Tytuł:
telefon w naprawie więc filmiku narazie nie nagram,a mógł by mieć z tym związek że wężyk ktory idzie od baku przez filtr paliwa do gaźnika jest cały czas zapowietrzony i jak dodaje gazu to leci tam paliwo i po chwili przestaje?

Tytuł:
*

Pojazd:
Spróbuj zdjąć filtr paliwa i założyć bez filtra ja u siebie w Furii nie mam filtra. Mam już kranik z filtrem

Pozdrawiam

MotorHispania Furia!
To jest to :]

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
A prędzej na tym filtrze powietrza stożkowym jak CI chodził ? Mi np stalker dochodził do 2500 obrotów i przerywał, dlatego że przez stożek za dużo powietrza dostawał, dałem zwężkę i już było dobrze.

krassu

Tytuł:
Nie wiem,jutro to sprawdze,a tak w ogóle na ile mniej więcej możecie mi motor wycenić?
Ile za niego mogę wołać?Oczywiście jak byłby sprawny i wszystko było by wporządku(bo oprócz tych obrotów tak jest:) )

Link do zdjęć "http://img217.imageshack.us/g/002qzf.jpg/"

Nowy tłok,szlif cylindra,filtr powietrza

Tytuł:
Dobra w końcu zrobiłem,zdjąłem filtr powietrza i założyłem stary stożkowy i działa normalnie
a na wolnych to aż się słuchać chce:):) Wielkie dzięki i pozdr...

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 20 ]