Dzisiaj jest 10 sie 2025, 22:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wariator
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
witam czy da coś do prędkości wariator firmy WM ? czy wymienić same rolki na lżejsze w seryjnym wariatorze??
A mam jeszcze pytanke czy da sie odkręcić wariator blokując magnet?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
bobtgb pisze:
rorznie

No, trochę polskiego by się przydało. :mrgreen:

Co do tematu, to teraz jest zima, jeżeli chcesz jeździć tym skuterem, to kup sobie jakiś lepszy wariatorek, coś jak Malossi Multivar, tak jak ja mam, albo Polini Speed Control, jest u mojego kolegi w 4 suvie i śmiga elegancko.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale funduszy zbytnio niemam a musze jeszcze sprzęgło kupić :(

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: GSXR 1000 k8 / A4B7
To nie kupuj, ten wariator to lipa, albo wybierz: dobry wariator vs. dobre sprzęgło.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak nie masz kasy to się nie bierz do tego. Dozbieraj i kup coś dobrego, sprzęgło nie odgrywa jakiejś znaczącej roli przy małym tunie także RMS by styknęło + dobre wario. I do odkręcania lepiej kup porządny klucz, bo takimi garażowymi sposobami to tylko możesz coś uszkodzić, wiem coś o tym bo u mnie się tak stało, bo chciałem zaoszczędzić a i tak potem zabuliłem za klucze, ale przynajmniej się to bez stresu odkręca ;) Pozdro

ostry-jezdziec pisze:
Doni a nie zastanawiales sie zeby poprostu strzelic przy niej z tlumika?odrazu by zwróciła uwage na ciebie.Wtedy byś pokazal co umiesz i była w szoku.I wtedy jest twoja

F*ck yeeahh !

Tytuł:

Pojazd:
krystek023 pisze:
I do odkręcania lepiej kup porządny klucz, bo takimi garażowymi sposobami to tylko możesz coś uszkodzić, wiem coś o tym bo u mnie się tak stało, bo chciałem zaoszczędzić a i tak potem zabuliłem za klucze

Jak się nie umie, ani nie myśli to tak jest, trochę chęci i wszystko ładnie wyjdzie.

Bihon pisze:
To nie kupuj, ten wariator to lipa, albo wybierz: dobry wariator vs. dobre sprzęgło.

Mam takie samo zdanie.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kioshi pisze:
Jak się nie umie, ani nie myśli to tak jest, trochę chęci i wszystko ładnie wyjdzie.

czasami jest tak, że jest mocno tak mocno dokręcone (seryjnie) że korbą od esioka nie odkręcisz ;]

ostry-jezdziec pisze:
Doni a nie zastanawiales sie zeby poprostu strzelic przy niej z tlumika?odrazu by zwróciła uwage na ciebie.Wtedy byś pokazal co umiesz i była w szoku.I wtedy jest twoja

F*ck yeeahh !

Tytuł:

Pojazd:
krystek023 pisze:
czasami jest tak, że jest mocno tak mocno dokręcone (seryjnie) że korbą od esioka nie odkręcisz ;]

Wtedy używasz pneumata, podjeżdżając na wulkanizację, za darmo Ci to odkręcą, następnie spychasz skuter na bok i dokręcasz na siłę domowym sposobem, oczywiście biorąc ze sobą klucze do przykręcenia np. sprzęgła.
Po odkręceniu pneumatem i przykręceniu domowym sposobem, możesz spokojnie wrócić do domu, ja tak zarobiłem i wszystko elegancko goli.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zwróć uwagę, że nie każdy ma w okolicy wulkanizację, w której komuś za darmo będzie się chciało coś takiego robić ;] Poza tym trzeba wyregulować i co będziesz latał ciągle na wulkanizację ?? a jak masz swoje klucze to nie wierze że się nie przydadzą kiedyś i możesz kumplom pomóc ;) Ale każdy ma swoje sposoby...

ostry-jezdziec pisze:

F*ck yeeahh !

Tytuł:

Pojazd:
krystek023 pisze:
w której komuś za darmo będzie się chciało coś takiego robić

30 sek na podejście wulkanizatora z pneumatem i odkręcenie śruby od sprzęgła czy wariatora.

krystek023 pisze:
Poza tym trzeba wyregulować i co będziesz latał ciągle na wulkanizację ??

Czytaj wyraźnie, wtedy przykręcasz sprzęgło/wariator lub coś innego już swoimi domowymi sposobami na miejscu, gdy wulkanizator Ci to odkręci, wtedy możesz sam w domu odkręcać i przykręcać oraz regulować itp.

krystek023 pisze:
a jak masz swoje klucze to nie wierze że się nie przydadzą kiedyś i możesz kumplom pomóc ;)

Fakt, ale lepiej poradzić sobie jak porządny polak bez używania kupnych kluczy. :mrgreen:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
http://www.racing-planet.pl/tuning-skut ... c6487bae18
sprzęgło kupie te a odkręce za pomocą klucza do kątówki przynajmniej spróbuje ;D
jak sie nie uda to magnet zablokuje.A gdy założe rolki 5g do seryjnego wariatora da coś ??

Tytuł:

Pojazd:
Grabos pisze:
A gdy założe rolki 5g do seryjnego wariatora da coś ??

Sprawdź, musisz sam wyregulować, najlepiej kup 5 zestawów chińskich najtańszych rolek na allegro i wyreguluj, a później kup jedną wagę markowych rolek i wrzuć do waria.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No czytałem w necie że do martinelli 5g 5,5 na tych rolkach najlepiej chodzi no i kupiłem te 5g

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kioshi pisze:
Fakt, ale lepiej poradzić sobie jak porządny polak bez używania kupnych kluczy. :mrgreen:

:D ale najważniejsza polska tradycja to nie czytać instrukcji obsługi :d

Grabos pisze:
No czytałem w necie że do martinelli 5g 5,5 na tych rolkach najlepiej chodzi no i kupiłem te 5g

Każdy skuter jest inny, może ktoś mieć taki sam jak Ty a tobie nie będzie na 5g tak śmigał jak jemu.

ostry-jezdziec pisze:

F*ck yeeahh !

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ]