Dzisiaj jest 30 sty 2025, 23:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Z tego co gdzieś kiedyś czytałem wydechy z Vitality i B&W nie podejdą bez przeróbek do S9.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Powracając do tematu sprężyn sprzęgła, zrobiłem małe zakupy i tylko chwilowo czasu mi brak na zabawę w regulację dlatego proszę o poradę.
Zakupy to:
1.Rolki 6,6g LINK
2.Sprężyny LINK
Gdzie w opisie można przeczytać: "+1000 obrotów= niebieskie; > +1500 obrotów= żółte; > +2000 obrotów= czerwone"
Które sprężyny będzie najlepiej założyć i liczyć od razu na oczekiwany efekt czyli brak muła przy możliwie najniższych obrotach na starcie?

Tecnigas Next R + Multivar

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja bym odrazu założył najtwardzsze(czerwone). U siebie jak założyłem srednie to na zimno jest dobrze ale jak sie rozgrzeje to muli.

>>Kymco Super 9 by kamil92x<<<

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
kamil92x
Miałeś rację co do twardości sprężyn, wpierw wypróbowałem średnią twardość i efekt muła zniknął tylko połowicznie, na twardej muła już nie ma :cool:

Co do rolek jakie dostałem wraz z wydechem Tecnigas Next R to po zważeniu okazało się, że to 6,1g. Na oko wyglądały na cięższe od tych, które niepotrzebnie kupiłem (6,6g), ale waga laboratoryjna nie kłamie. Jak się okazuje 6,1g jak by ciut lepiej się sprawują choć dużej różnicy nie ma. Nie chce mi się już kombinować z lżejszymi.

EDIT :

Jeszcze jedno pytanie: czy zmiana sprężyn sprzęgła na twardsze ma wpływ na V-max, a konkretnie czy może zmniejszyć?
Pytam bo ostatnio coś chyba z mieszanką mi się przestawiło i spadł mi v-max, ale nie jestem pewien czy to faktycznie wina mieszanki (na ciepłym silniku po dodaniu gazu z wolnych obrotów skuter przygasał lub całkiem gasł, jeśli nie zgasł to potem normalnie się wkręcał na obroty, po dokręceniu śrubki od mieszanki problem znikną)

Używaj opcji "EDYTUJ".
M_LoT

Ostatnio zmieniony 31 maja 2009, 12:42 przez mircal, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeszcze jedno pytanie: czy zmiana sprężyn sprzęgła na twardsze ma wpływ na V-max, a konkretnie czy może zmniejszyć?
Pytam bo ostatnio coś chyba z mieszanką mi się przestawiło i spadł mi v-max, ale nie jestem pewien czy to faktycznie wina mieszanki (na ciepłym silniku po dodaniu gazu z wolnych obrotów skuter przygasał lub całkiem gasł, jeśli nie zgasł to potem normalnie się wkręcał na obroty, po dokręceniu śrubki od mieszanki problem znikną)

PS
Sorki za nie edytowanie postu, ale edycja nie odświeżyła tematu.

Ostatnio zmieniony 31 maja 2009, 19:55 przez mircal, łącznie zmieniany 2 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2