Dzisiaj jest 31 sty 2025, 21:16

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ale może wtedy w PL stanieje :mrgreen: :mrgreen:

Srzedam Kingway'a na częsci..pisać

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
nie stanieje jedyny ratunek na tanią wachę był przed wstąpieniem polski do ue

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja tam nad tym nie rozpaczam. Czasem sobie myślałem ale lipa, co teraz gdy paliwo z 3,80zł (gdy zaczynałem) doszło do dzisiejszego stanu, ale powiedzmy sobie szczerze, to jest nieuniknione i nie ma co nad tym płakać. Ja lubie jeździć, ale potrafię sobie powiedzieć racjonalnie że nie ma co do kiosku wsiadać do auta, czy na moto i tyle. Polacy to głupi naród i do pracy 2KM jeżdżą autem na ssaniu bo sie nie zdarzy nawet rozgrzać w dodatku stoją w korku pół godziny, potem pali 9-10l i płaczą że żyją od 1 do 1, a wystarczy od czasu do czasu pomyśleć...

Aprilia SR '98

*Wrzuć na luz, śpiesz się powoli, myśl za kółkiem, myślenie nie boli*

......Lasst die Straße brennen - jagt das Baby durch die Stadt......

Ostatnio zmieniony 08 gru 2011, 19:43 przez Kamek46, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
razor99, Nie podrożenie. Panuje tam reżim Łukaszenki. On powiedział, że ropa ma kosztować 2.10 ( w przeliczeniu na zł ) i tyle kosztuje na każdej stacji w całym kraju. On już się i tak wycwaniaczył i Polak może wjechać na Białoruś raz na 8dni, a nie jak dawnej ile chciał.

Następnym plusem jego rządów jest to, że na Białorusi prawie niczego nie ma. Biała codziennie przeżywa oblężenie Białorusinów. Napędzają oni połowę sklepów. Przywożą do Polski paliwo, które sprzedają i za te pieniądze kupują agd/rtv i spożywkę z chemią. Także jak ktoś chce tańszego paliwa to Polska "B" się kłania.

Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
simin1994 pisze:
3.5-4 zł

Ja pamiętam jak tato tankował auto za 2.80 benzyną, a i tak bardziej mu się opłacało jeździć na LPG za 1.30 :?

Kamek46 pisze:
Ja tam nad tym nie rozpaczam. Czasem sobie myślałem ale lipa, co teraz gdy paliwo z 3,80zł (gdy zaczynałem) doszło do dzisiejszego stanu, ale powiedzmy sobie szczerze, to jest nieuniknione i nie ma co nad tym płakać. Ja lubie jeździć, ale potrafię sobie powiedzieć racjonalnie że nie ma co do kiosku wsiadać do auta, czy na moto i tyle. Polacy to głupi naród i do pracy 2KM jeżdżą autem na ssaniu bo sie nie zdarzy nawet rozgrzać w dodatku stoją w korku pół godziny, potem pali 9-10l i płaczą że żyją od 1 do 1, a wystarczy od czasu do czasu pomyśleć...

Ale zauważ... Idzie w górę paliwo to wszystko po kolei też idzie w górę! Żywność (w końcu traktory jeżdżą na ropie, tiry też), odzież (tiry dalej jeżdżą na ropie) artykuły budowlane (tiry znów jeżdżą na ropie) Po prostu Polska to zbyt ubogi kraj na takie zmiany... Co powiesz polakowi? Grzej 30minut auto przed wyjazdem do pracy? Jak przez te 30minut spali tyle co z włączonym ssaniem... Jest rozwiązanie :D Kupujcie Webasto... jednak gdy Polak zarabia jak mój tato 2500 miesięcznie (matka nie pracuje) i ma na utrzymaniu żonę i trójkę dzieci, taka zmiana może mieć wpływ bardzo wyszczuplający... portfel szczególnie...

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Ostatnio zmieniony 08 gru 2011, 20:09 przez Marcin194, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Marcin194 pisze:
Grzej 30minut auto przed wyjazdem do pracy? Jak przez te 30minut spali tyle co z włączonym ssaniem...

Nie jeździj autem do pracy jeśli Cie na to nie stać. Bilet miesięczny 108zł i problem rozwiązany, poza tym można zrzucać się na paliwo ze znajomymi i zawsze jest to przynajmniej o połowę taniej. Wiadomo są przypadki że osoby dojeżdżają do pracy po 30km i tutaj po prostu trzeba jechać, ale w większych miastach 3/4 mieszkańców pracuje u siebie w mieście i ma do pracy naprawdę nie daleko, poza tym w większych miastach są tramwaje i autobusy więc komunikacją miejską można się dostać niemal wszędzie po prostu trzeba ustawić budzik 30 minut wcześniej i tyle.

Wiem że wszystko drożeje, przez benzynę ale tak było jest i będzie i tego nie zmienimy. Sam może nie jestem przesadnie oszczędny ale wiem że można, widzę to na przykładzie mojego domu, rachunki za telefon po 200zł, 2 telewizory, komputer grają na raz mimo że w domu jest jedna osoba, światła nikt nie gasi bo po co itp. I nie jest tak tylko u mnie... No to pojechałem trochę, ale zamiast płakać nad wzrostami cen, zacznijmy oszczędzać. Może i na skuterze to tam i tak 2 setki w tą czy tą nie robią różnicy ale nawyki pozostają.

Aprilia SR '98

*Wrzuć na luz, śpiesz się powoli, myśl za kółkiem, myślenie nie boli*

......Lasst die Straße brennen - jagt das Baby durch die Stadt......

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
Kamek46 pisze:
Nie jeździj autem do pracy jeśli Cie na to nie stać. Bilet miesięczny 108zł i problem rozwiązany,

nie wszędzie Autobusy jeżdżą (szczególnie tak abyś zdążył do pracy na 5.50, otworzyć halę i przygotować maszyny do orki dwu zmianowej....), i za... w zimie przez zaspy, na halę...
Kamek46 pisze:
a telefon po 200zł, 2 telewizory, komputer grają na raz mimo że w domu jest jedna osoba, światła nikt nie gasi bo po co itp. I nie jest tak tylko u mnie...

O mnie nie :D

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Peugeot 308
Euro się rozpadnie, unia też to być może stanieją paliwa, bo w końcu to oni robią naciski

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
pawelNS, Coś w tym jest ale to zbyt piękne. Jak strefa euro się rozpadnie to ceny jeszcze bardziej poszybują w górę, wzrośnie bezrobocie i będzie prawdziwy kryzys, w porównaniu do tego, który miał miejsce po upadku banku Lehman Brothers.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
pawelNS, nie stanieją bo nasi sobie te podatki zmienią na inne i cena jaka była taka będzie

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Peugeot 308
No tak w sumie duże straty by były, Ci co pobrali kredyty w euro pewnie by musieli spłacać po kursie 5zł czy ile tam za euro..

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5