Dzisiaj jest 29 lis 2024, 6:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1436 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 72  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
razor99 pisze:
Jacek987, no właśnie i taka jazda 120km/h na autostradzie to stwarzanie zagrożenia bo jest 140 dozwolone, ale z tolerancją 10km/h czyli 150 można pruć a większość jedzie więcej niż 160 więc taka wolna jazda bezpieczna też nie jest :mrgreen:

Żadną tolerancją misiek :) Co najwyżej jak przekroczysz o 10 km/h policjanci mogą, ale nie muszą zainterweniować. A jak im się nudzi, to i o 1 km/h się sprują :) Tak samo to 60 km/h w nocy w mieście, to nie prawda, bo tylko w terenie niezabudowanym można jechać 6 dyszek od 23 do 7 rano.

Cytuj:
.a siedze w branży juz pare ładnych latek .

Cytuj:
Cytat:

:cool: :cool:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
W takim razie musze uciekać z mercedesem do Usa po mam 3.2 :twisted:

CZEŚĆ! SRAŁAŚ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
Mate57, mi przy 210 Avensis palił 11,5/100 a normalnie 6,5-7,5 więc nie dużo więcej
Mate57, nie to żebym się czepiał, ale sam jesteś znawca :mrgreen: było, że na drogach ekspresowych i autostradach policja nie łapie osób przekraczających dozwoloną prędkość o 10km/h gdyż może to być spowodowane błędem licznika jak również kierowca ma się gapić na drogę a nie na licznik i non stop pilnować czy jedzie 120/140

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja nie mam może prawka ale jeżdze samochodami od 11 roku życia. Tata uczył mnie już od małego jazdy samochodem. W zime też jeździłem, bawiłem się i driftowałem. Nie jeździłem tylko po jakiś placach. Po normalnych drogach też, no i kilka razy po mieście. Wiem jak to jest jeździć szybko. Takie młodziaki jak my to tylko by szybciej. Ale to nie jest rozwiązanie. Wiem czasami można przycisnąć ale nie cały czas bo to bezsensu. Lewan94, miał już styczność z nieuwagą drugiego człowieka. Więc wie jak to jest i co może się stać. Przy prędkości 160km/h masz mało czasu na reakcje. Jeśli zwierze wyskoczy, pieszy albo jakiś samochód coś odwali. To konsekwencje moga być duże. Ja nikogo nie krytykuje bo pewnie jak będę miał już prawko to też bede szybko jeździł. Ale najważniejsze jest jeździć z głową i cały czas kontrolować otoczenie i myśleć. :mrgreen:
Tyle odemnie.

DoMaN

Tytuł:
**

Pojazd:
domanty, Bardzo mądra jest jazda bez prawa jazdy no brawo dla Ciebie :)

Mate57, Najpierw się czepiasz Lewana, później próbujesz wybrnąć z sytuacji... Zupełnie nie potrzebne jest takie zachowanie...

No to w takim razie pochwal się czym Ty się poruszasz że jest aż tak drastyczna różnica w spalaniu biorąc pod uwagę 120km/h, a 140km/h, czy może jednak umiejętności Ci nie pozwalają ??

USŁUGI Z ZAKRESU PRZEWOZU NA LAWECIE SAMOCHODÓW, MOTOCYKLI, SKUTERÓW CAŁE, ORAZ POWYPADKOWE KONKURENCYJNE CENY !

SKUP SKUTERÓW POWYPADKOWYCH, ORAZ CZĘŚCI SPORTOWYCH INFO PW.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Baranek13, wole się uczyć jeździć bez prawka, śmigać normalnie, zdobywać doświadczenie i uczyć się zachowań w niekontrolowanych sytuacjach. A gdyby mieli by mnie uczyć jacyś debile na L-ce.

DoMaN

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
domanty, tak samo nie mam prawka, a śmigam sobie samochodami i motorami od małego. Zawsze z ojcem obok oczywiście.
Lepiej jak ktoś już umie trochę jeździć, niż w ogóle nie wie który jest pedał od czego.

domanty pisze:
A gdyby mieli by mnie uczyć jacyś debile na L-ce.

Wypraszam sobie. Moi rodzice są instruktorami. Prawie każdy ich kursant zdaje za pierwszym razem. Nawet nie wiesz ile osób przychodzi i nic nie umie.

Mam na sprzedaż plastiki do Piaggio Typhoona:
- przedni od kierownicy,
- lewy i prawy bok tylny (boczki),
- przedni (duży).

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
creative, sory może twoi rodzice dobrze uczą. Ale jak widze jak kumple zdają prawko albo siostra jak zdawała i jak potem jeżdżą to tylko się pociąć. To co oni odwalają na drodze to porażka.

DoMaN

Tytuł:
*

Pojazd:
razor99 pisze:
Baranek13, co do spalania to prawda nie ma dużej różnicy, ja przy 130 mam spalanie w Yarisie 6.5 a przy 190 7,1-7,5 więc dużo więcej to nie jest. Raczej bym powiedział, że brakuje trochę umiejętności, albo się boi prędkości bo 1-2l nikogo już nie zbawią :roll: Od dwóch trzech miesięcy jest moda na zasuwanie Passatami B5 po 80km/h na S7 bo diesel drogi (jak był tani to jeździli normalnie a czasami nawet zasuwali jak głupi :D), ale do cholery przecież to niebezpieczne jak taki jeleń się wlecze gdzie wszyscy 120 lecą a TIR 90 i Ci się wpycha przed samochód bo taki zawalidroga jedzie

24h

Nie dziwie Ci się już, czemu wziąłeś taki silnik :D U mojego taty w cx-7 przy 225 km/h (w 3 osoby i obładowany na maxa) spalanie wynosiło 36/40 litrów na 100km (tak pokazywał licznik :P)

Tytuł:
**

Pojazd:
Mate57, I tu Cię zaskoczę, bo prawo jazdy mam ponad rok zrobiłem bagatela 20tyś. km. cuore, może i nie dużo, ale nie boje się jechać te 130-140 nawet w trasie...

Akurat u mnie różnica to jest 1-2l max przy 145km/h pali 3l więcej niż przy 90km/h tak, że nie wiem co Ty piszesz :)

USŁUGI Z ZAKRESU PRZEWOZU NA LAWECIE SAMOCHODÓW, MOTOCYKLI, SKUTERÓW CAŁE, ORAZ POWYPADKOWE KONKURENCYJNE CENY !

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mate57, powiem Ci, że niektórzy 17-latkowie potrafią lepiej jeździć niż ludzie którzy mają prawko. Ty jesteś osobą która traktuje samochód jako sposób transportu z punktu A do B ze spokojną jazdą. Może poprostu jesteś poukładaną osobą która nie musi szybko jeździć. Ale jeśli ktoś jedzie też za wolno to również powoduje zagrożenie.
Ja nie mam prawko i zaraz będzie że małolat i gówno wie. Lecz potrafię co nie co i wiele osób jest zaskocznych moimi umiejętnościami. No razor99, to taki nie wyżyty gdzie filmika niedoda to prędkości kosmiczne, ale jak lubi to tak jeździ potem tylko mandaty płacić musi.

DoMaN

Tytuł:
**

Pojazd:
mosm39, Ale to chwilowe ;]

Nam T5 Multivan TDI 174km na kole zębatym przy 200-240km/h z Monachium do PL spalił 22l na 100km ^^

Musieliśmy na gwałt do PL dolecieć zajęło nam to niewiele ponad 3.5h, a popatrz na to, że to 650km tylko, że tam są warunki do takiej jazdy :)

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
razor99 pisze:
jakoś nigdy nie miałem wypadku po prostu trzeba trenować poślizgi szybką jazdę szlifować umiejętności i szybka jazda jest bezpieczna

Gdzieś czytałem artykuł jakiegoś wielkiego niemieckiego pisma motoryzacyjnego że kierowcy jeżdżący szybciej i agresywniej, lepiej i wcześniej zauważają ryzyko na drodze :wink:

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marcin194, w sumie to jest w tym trochę prawdy. Jak jedziesz szybko i agresywnie to jesteś mocno skupiony obserwujesz to co się dzieje nie tylko te 100m przed tobą, ale i dalej bo nie wiesz czy czegoś nie ma za 500-600m i to jest urok właśnie tej jazdy człowiek skupia się również na dalszych szczegółach i możesz wyłapać potencjalnego kierowcę, który może stworzyć zagrożenie, ale to jest moja opinia i moje obserwacje nie wiem co w tym artykule pisali, ale możliwe, że się pokrywamy poglądami

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dlugo mnie nie bylo bo swieta :D Ogolnie proponuje juz zamknac ten temat kto ile wyjezdzil itp bo to nie ma sensu. Kazdy powinien znac swoje umiejetnosci i wiedziec na ile sobie moze pozwolic. Razor masz racje z tymi poslizgami.Jak spadl snieg to cwiczylem sobie na recznym zebym wiedzial jak auto sie zachowuje w poslizgu a nie ze kiedys na zakrecie mi tyl ucieknie i nie bede wiedzial co zrobic ;D Tak z innej beczki ;D Pojechalismy z kolegami na pasterke na 12 w nocy i fajny parking przed kosciolem-doslownie laka+deszcz no i jak tu nie jezdzic bokiem? Kilka razy bokiem lecialem na drugi dzien matka zobaczyla auto i mi kluczyki zabrala bo powiedziala ze auta nie szanuje itp ale dzisiaj juz mi oddala kluczyki,pojechalem do kolegi i umylem go karcherem ;)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lewan94, na bym proponował ćwiczyć takie drifty jak jest śnieg ewentualnie jak bardzo mocno popada i lekki mrozek złapie bo opony się nie niszczą tak jak na suchym czy na wilgotnej nawierzchni a przy takim czymś bardzo łatwo opony zniszczyć :mrgreen:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zrób coś takiego : http://www.youtube.com/watch?v=r1ols0kI ... ure=relmfu

wpadnij do mnie ! derbi gp1 lc/piaggio
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1847300
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
razor99 pisze:
Lewan94, na bym proponował ćwiczyć takie drifty jak jest śnieg ewentualnie jak bardzo mocno popada i lekki mrozek złapie bo opony się nie niszczą tak jak na suchym czy na wilgotnej nawierzchni a przy takim czymś bardzo łatwo opony zniszczyć :mrgreen:

Na mokrej trawie sie opony niszcza? Moje dalej wygladaja jak nowki a ile juz przezyly

Tytuł:

Pojazd:
Mam takie pytanko gdzie zakupiłeś ten wydech pelny z przelotem i koncowka VM SPORT i ile zaplaciles ? I czy to jest wydech do daihatsu czy jakis tuningowy ale dopasowany do cuore ;) ?

Nie moc , lecz technika robi z Ciebie zawodnika .

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=124644

Piotreis - APRILIA SR ;d

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Piotreis pisze:
Mam takie pytanko gdzie zakupiłeś ten wydech pelny z przelotem i koncowka VM SPORT i ile zaplaciles ? I czy to jest wydech do daihatsu czy jakis tuningowy ale dopasowany do cuore ;) ?

Allegro.pl,wycialem katalizator i wspawalem pusta rure,koncowka kosztuje ok 130zl,jest to uniwersalny wydech,dopasowalismy do Cuore. Jak chcesz to Ci moge ten moj wydech sprzedac.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1436 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 72  Następna