Dzisiaj jest 12 lut 2025, 11:17

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ciekawy artykuł. Słyszałem też że trzeba spuszczać paliwo z gaźnika. A jeśli to prawda to jak to zrobić w routerze bassa?

flo270 pisze:
słyszałem ze matrix nie ma gaźnika tylko jakiś węrzyk.

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
chyba nie ja tam nie spuszczałem i było ok

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
Cytuj:
Odnośnie przepalania, a jak ktoś lubi się bawić w jazdę skuterem po śniegu to chyba sie silnik wtedy zagrzeje, a ja mam pytanie, czemu robi się ,,musztarda na głowicy,, od przepalania??

nie powinno się przepalać w zimie silnika. Nie osiągnie on odpowiedniej temperatury pracy.

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
rozekrr, oj zdziwiłbyś sie chłopie,wiem po sobie brat nie zalał na zime i cały układ paliwowy+bak do wymiany :angry: jeśli nie chcesz się w to bawić to lepiej zalej :wink:

Dominik_CRACER pisze:
domanty pisze:
Masz w ogóle dziewczyne, że sapiesz.

nie, mam skuter

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Michu no ale wiesz nie każdy ma opony na wykończeniu . Ja w tzr-ce mam Pirelli diablo kupiłem za 800 zł i prawie nowe są bo ile ja przejechałem mało ; ) .
I mi żal i dlatego muszę stojak kupić ^^ .

Malina pamiętamy ! [*]
Obrazek
Trynithy pisze:
KOCHAM MASTURBACJE ALE NADSZEDŁ TEN CZAS :D

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Po co wam stojaki, zalewanie benzyną itp...Nie panikujmy zimy nie będzie ! :D Przynajmniej nie wcześniej niż 15 grudzień także póki co proponuje śmigać a nie już chować do garażu :D

ostry-jezdziec pisze:
Doni a nie zastanawiales sie zeby poprostu strzelic przy niej z tlumika?odrazu by zwróciła uwage na ciebie.Wtedy byś pokazal co umiesz i była w szoku.I wtedy jest twoja

F*ck yeeahh !

*

Pojazd:
zioomeek09 pisze:
4. Układ chłodzenia

W skuterach chłodzonych cieczą należy wymienić płyn który wytrzyma nasze polskie mrozy

Układu chłodzenia się nie rusza jeżeli jest w porządku ! Dopiero jeżeli zauważymy nadmierne grzanie się silnika, wtedy dopiero należy wymienić płyn, bo stracił swoje właściwości.

zioomeek09 pisze:
6. Filtr powietrza

Gąbkę należy wyjąć i umyć w płynie do mycia naczyń rozpuszczonym w ciepłej wodzie, co w pełni oczyści ją z brudu i rozpuści tłuszcz. Po wypraniu trzeba ją dokładnie wysuszyć i nawilżyć specjalnym płynem do filtrów lub jeśli go nie posiadamy, nawilżyć ją olejem silnikowym 2T, który wlewamy do dozownika.

Tym sposobie dodajemy sobie roboty. Nie ruszą się niczego co dobrze pracuje. Czyszcząc filtr powietrza, wypada też wtedy wyregulować gaźnik, a żeby go wyregulować to wypadałoby go wyczyścić. Jeżeli filtr jest naprawdę cały czarny, to tak, ale jeżeli jest w miarę dobrym stanie to zostawcie.
Teoretycznie nasączanie filtra ma znaczenie, ale teraz jest to po prostu bez sensu, ponieważ dzisiejsze filtry są na tyle dobre, że nie przepuszczają tylko powietrze. Nasączając olejem, niszczymy filtr, ponieważ olej wchodzi "głębiej" i nie wypłuczemy go. A jeżeli nasączycie zbyt obficie, filtr się zaklei i wgl. nie przepuści powietrza.

Tytuł:

Pojazd:
JasiexDPC pisze:
Układu chłodzenia się nie rusza jeżeli jest w porządku

Taaa, a powiedzieć Ci coś?? Cieknie mi z pompy wody, żeby nie kupować ciągle płynu chłodniczego leję wodę, a jak wiadomo woda zamarza w temperaturze 0 stopni Celsjusza. Może mi powiesz, żeby tego nie ruszać??

Schowaj się z tymi swoimi teoriami, zacznijmy od tego, że należy przed schowaniem skuterka/motocykla do garażu posprawdzać wszystko i pozabezpieczać żeby na wiosnę nie mieć dodatkowej roboty.
JasiexDPC pisze:
Czyszcząc filtr powietrza, wypada też wtedy wyregulować gaźnik, a żeby go wyregulować to wypadałoby go wyczyścić.

Nie prawda, filtr powietrza czyści się średnio co 300-500 km ale to zależy również od tego po jakiej nawierzchni się poruszamy.

JasiexDPC pisze:
Nasączając olejem, niszczymy filtr, ponieważ olej wchodzi "głębiej" i nie wypłuczemy go

Nie prawda, każdą gąbkę da się wypłukać, trzeba umieć i chcieć to zrobić.

Dla mnie twoje teorie są bez sensu.

Tytuł:
*

Pojazd:
Kioshi, proponowałbym najpierw nauczyć się czytać.
"W skuterach chłodzonych cieczą należy wymienić płyn który wytrzyma nasze polskie mrozy"
Każdy, kto dba o swój sprzęt, nie leje wody do chłodnicy. Jak cieknie pompa, to się wymienia uszczelniacz ... max. 5-6h roboty na lajcie.

300-500km ? Pozdro. A w aucie też co tyle czyścisz? Ja mam założony stożkowy-gąbkowy i czyszczę raz na 1500-2000km, gdzie jeżdżę głównie w mieście, a spaliny są wszędzie.

Uwierz, że nie każdą się da. Jeżeli używasz dobrego oleju to tak. Są takie oleje, które zaklejają filtr na amen.

Tytuł:

Pojazd:
JasiexDPC pisze:
"W skuterach chłodzonych cieczą należy wymienić płyn który wytrzyma nasze polskie mrozy"

Bo należy go wymienić, po całym sezonie pracy należy to zrobić, to już jest inwestycja na przyszły sezon oraz na mrozy które występuję w zimę.

JasiexDPC pisze:
Każdy, kto dba o swój sprzęt, nie leje wody do chłodnicy. Jak cieknie pompa, to się wymienia uszczelniacz ... max. 5-6h roboty na lajcie.

Widzę, że nie wiesz, że w Peugocie do tego typu pracy należy mieć albo nową pompę wody albo starą pompę która cieknie należy rozciąć wymienić uszczelniacz zakleić i jest z tym roboty na więcej niż twoje 5-6h.

JasiexDPC pisze:
300-500km ? Pozdro. A w aucie też co tyle czyścisz? Ja mam założony stożkowy-gąbkowy i czyszczę raz na 1500-2000km, gdzie jeżdżę głównie w mieście, a spaliny są wszędzie.

A, Tobie spaliny zanieczyszczają filtr powietrza, nie, no to git, jak Ci to tak zanieczyszcza, to może wgl nie jeździć, co??
JasiexDPC pisze:
A w aucie też co tyle czyścisz?

Zacznijmy od tego, że ja mam skuter, a nie samochód, w sprawach samochodów się nie udzielam, bo się na nich mało znam i ich nienawidzę.

JasiexDPC pisze:
Są takie oleje, które zaklejają filtr na amen.

No jak kupujesz za 5 czy 10 zł olej, to się nie dziw, jak ktoś lubi swoją maszynę, to kupi specjalny spray do filtrów.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Audi A4 B6 / Honda CBF 125
Imię: Piotrek
Same ważne rzeczy.
B.Dobry artykuł;]]

Kiliknij i zobacz co u mojego Jeta!
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=272161

Tytuł:
*

Pojazd:
dobrze wiedzieć :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
czyli jak mam skuter LC to jak go przepalam w zimie to muszę go porządnie rozgrzać bo inaczej będzie mi sie robiła ta "musztarda" pod głowicą ?

Honda NSR 125 <3

Tytuł:
*

Pojazd:
tak rozgrzej i pospuszczaj

WBIJAĆ!!
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... af#1364070

UWAGA TAKIEGO TŁOKA NIE WIDZIAŁEŚ
http://imageshack.us/photo/my-images/25 ... 0474o.jpg/

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nawilżenie filtra olejem? Co wy gadacie, przeciez wtedy zaklei cały filtr :? ja niczym go nie nawilzam :lol:

Tytuł:

Pojazd:
Gapox, Tak się robi.Nic się nie zakleja

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
JasiexDPC pisze:
Kioshi, proponowałbym najpierw nauczyć się czytać.

Uwierz, że nie każdą się da. Jeżeli używasz dobrego oleju to tak. Są takie oleje, które zaklejają filtr na amen.

Brednie gadasz człowieku .
1.Płyn wymienia się bo inaczej rozwali ci układ chłodzenia i będziesz miał poduszke zamiast chłodnicy .
2.W samochodzie masz puszke pod maską , nie ma jak ciągnąć syfu z jezdni itd , po za tym tam są innego typu filtry .
3.Każdy filtr dekl* moczy się olejem . Idź do tatusia samochodu jak ma podnieś puszke i zobacz że filtr jest tłusty żeby łapał kurz . Bardzo dobrym sposobem jeżeli nie macie specjalistycznego oleju jest rozcięczenie oleju silnikowego jakiego używacie do swojego skutera z wachą . Polecam to rozwiązanie .

SPRZEDAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://allegro.pl/honda-pcx-125-aerox-b ... ?source=oo

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
dobry artykuł :D
ja nie skorzystam bo całą zimę jeżdżę xDDD

ZROBIĘ PORTING KARTERU + FLOW, PORTING CYLINDRA
GG;33709390

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Reaktywacja tematu :D Ktoś odstawił już maszynę ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Audi A4 B6 / Honda CBF 125
Imię: Piotrek
Ja jeszcze mam zamiaru jeździć az nie pojawi sie snieg na drodze.. :mrgreen:

Kiliknij i zobacz co u mojego Jeta!
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=272161

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna