Dzisiaj jest 30 lis 2024, 11:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
ma ktoś może możliwość zrobienie a fotek jak idzie instalacja bo kurcze nie zrobiłem zdjęć i nie wiem jak to tam szło, oraz jak poprzekładać wszystkie linki
mile widziane zdjęcia nagich dt-tek :D

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Powiedz dokładnie co nie wiesz jak wpiąć.

Obrazek Piszę poprawnie.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dokładnie tak jakwojak, mówi bo całej elektryki zdjęć to ci nikt nie porobi ??

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1466740#1466740

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
nie wiem gdzie jest przykręcony regulator, oraz jak idą kable przy łączeniu stelarz tył i rama. oraz jak idzie kabel z silnika do modułu czy parez te blaszki co są przykręcone z karterem czy przez uchwyt w wahaczu

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Regulator jest przykręcony do tylnego stelaża po prawej stronie masz tam dziurki i w tą co najbardziej będzie ci pasować wkręcasz go tzn śrubka ,podkładka i nakrętka do tego przewód czarny z oczkiem montujesz go właśnie w tą śrubkę tak żeby była masa.A przewody od silnika to musisz mi powiedzieć który masz rok a dokładniej czy masz cewkomoduł razem czy osobno.Jak coś to porób fotki to ci powiem co i jak.

Obrazek Piszę poprawnie.

Ostatnio zmieniony 12 sty 2012, 19:23 przez wojak, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
spoko jutro zrobię fotkę bo dzisiaj coś próbowałem ale tyle tego jest że nie dam rady ogarnąć a rok to 06

też mam problem bo został mi jeden żółty kabel wolny przy module i nie wiem co to iskrę już mam więc dobrze podłączone

to ma cewko-moduł razem :D

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

zdj1 - te kable jak pod obok czy nad ??
zdj2 - do czego te 2 białe kostki ?? masa od modułu[ zielony] dobrze przykręcona?
zdj3 - to jest ten kabel z silnika do modułu i on przez ten otwór w wahaczu czy przez tą blaszkę [z lewej] w silniku
zdj4 - linka gazu i od ssania idą przez ten otwór w ramie dobrze ?? i gdzie pościć linkę od sprzęgła bo nie mogę wykminić? kable dobrze idą tak przy chłodnicy
zdj5 - tak mam podpięty moduł i został mi żółty kabel od czego ?? iskre mam więc raczej wszystko ok
zdj6 - regulator od środka czy z zewnątrz ? i otwór chyba ten większy na dole bo z drugiej strony go nie ma
zdj7- całokształt jak widać trochę źle to porobione bo poplątane jak ... nie mogę ogarnąć

niestety żałuje że nie porobiłem zdjęć przed rozebraniem moto :D
teraz kto wie co gdzie idzie zaznaczyć najlepiej kolorem na zdjęciu jak powinno być dobrze

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zółty kabelek od silnika podpinasz do wtyczki która ma w sobie dwa kabelki ale jedno wejście dokładnie do tej wtyczki na drugim zdjęciu.Bo bez tego żółtego kabelka nie ma ładowania.Całą wiązkę poprowadź tak aby nie była widoczna i najważniejsze ,żeby nie była narażona na uszkodzenia mechaniczne.Linkę sprzęgła puszczasz przez taką dziureczkę przyspawaną do ramy w okolicy chłodnicy PS przewody do modułu masz dobrze wpięte i tak z ciekawości malowałeś tą ramę?Bo jeśli tak to przeczyść sobie papierkiem ściernym to miejsce w którym będzie przykręcony regulator napięcia bo jak nie będzie styku nie będziesz miał masy i nie będzie ładowania.

Obrazek Piszę poprawnie.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
nie wiem jak idzie instalacja do lampy tył gorą czy dołem stolarza bo jak daje górą to do lampy pasuje ale kierunki już nie bo tam nie ma żadnej dziury żeby przełożyć te kable ?

jak przykręcić ta srebrną osłonę wydechu co pod zbiornikiem jest jedna śrubka przy ramie a druga?

Obrazek

Ostatnio zmieniony 14 sty 2012, 22:06 przez kacper1523, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Instalacja tylnej lampy idzie górą na tym plastiku gdzie jest akumulator itp pod za dupkiem nawet masz tam specjalne haczyki żeby te kable tam wsadzić kable od kierunków musisz przełożyć przez otwór w tym plastiku aby był pod ramą

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Obrazek -przez ten uchwyt linka od sprzęgła ?
Obrazek - tak później ona ma iść? bo jak założę to się nie blokuje ale przy klamce tak dziwnie leci
Obrazek- dobrze ten przewód idzie najpierw od dołu przez dziurę na górę czy od razu cały górą ??
Obrazek - tak założyłem regulator i przerywacz dobrze??
Obrazek - tak wcisnąłem instalacje dobrze ??
Obrazek - jak przymocować tą blachę bo jedną do ramy a gdzie ta śrubka z zdjęcia ??
Obrazek - przewody i linki po lewej stronie tak mają iśc ??

Binek22 - jak możesz to looknij w swojej dt ściągniecie fotela to chwila albo porób zdj

PS: jak coś zauważycie że mam źle przełożone albo coś to mówcie :D
[EDIT]:
Obrazek zielony to kabel przez ten otwór z góry z haczykiem jak na poprzednim foto pod stelarzem i do tego płaskiego zacisku, czerwony to kabel idzie bokiem po plastiku i do zacisku jak to ma być ??
Obrazek- o ta blace mi chodzi jedna śrubka do ramy z boku a druga (ta z przodu) gdzie ?

Obrazek

Ostatnio zmieniony 15 sty 2012, 12:03 przez kacper1523, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
jeśli chodzi o tył to ja mam inaczej wychodzą mi tam gdzie jest legulator napięcia i idzie obok ramy w chodzi na górę tego plastiku do lampy a od kierunkowskazów przechodzi mi jeden kabelek od kierunku przez jedną dziurkę a drugi przez drugą tam gdzie masz te małe dziurki

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Obrazek

takie coś jest u cb ??
jak tak teraz patrze to nawet z sensem, jutro sprafdze czy kabel starczy :D

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
kable już ogarnąłem chociaż trochę dziwnie naciągnięte w boki są od modułu ale nie mam pomysłu żeby było inaczej.,
Teraz potrzebuje 2 zdj moto z przodu na skręconej kierownicy w lewo i w prawo :D

Obrazek

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14 ]