Dzisiaj jest 16 lis 2024, 22:43

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14298 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 715  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
JawoR pisze:
Kupuję gwint Tylko na te moje miastowe krawężniki, to będzie trzeba Jeepa kupić, cholercia

Jak ktoś nie patrzy na dziury i jest mu wszystko jedno to pewnie , że powinien jeździć jakimś Jeepem

Obrazek
Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Z4 E85/530dA E60 M-Tech/Sierra
Jak ktoś jeździ jak baba, to zostaje allroad, swoją drogą, zastanawia mnie dlaczego kobiety tak kochają wjeżdżać na krawężniki.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
A amortyzatory i sprężyny są podstawą w kwestii bezpieczeństwa tak jak opony i hamulce. Taki debil na kupionym używanym seryjnym zawieszeniu spowoduje wypadek i będzie płakał, że mu koło podczas hamowania drgało w górę i w dół :D .

Patologia w tym kraju- nie ważne jakie auto, ważne żeby jak najtaniej naprawić. Tragedia.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
*

Pojazd:
Nie no,dla mnie gwint do codziennej jazdy nie,nie raz trzeba przycisnac a denerwowalo by mnie to.

No,fajne twoje myslenie ale twoj stary golf tez moze sie rozkraczyc i spowodowac wypadek,nowego nie masz.Takie gdybanie to wiesz,tak jak pisalem to nie twoja sprawa.Dla mnie glupota jest inwestowac w to.

Ostatnio zmieniony 26 sty 2012, 0:40 przez TZRfan, łącznie zmieniany 4 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw pisze:
Taki debil na kupionym używanym seryjnym zawieszeniu spowoduje wypadek i będzie płakał, że mu koło podczas hamowania drgało w górę i w dół .

Takie auto nie powinno przejść przeglądu :)

W sumie ja mam amory KYB , po 1000km i mam je wyrzucić? Bo zmieniłem wizje i kupiłem gwint? Przecież moge je sprzedać,bo są jak nówki :wink:

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
Jacek987 pisze:
Jak ktoś nie patrzy na dziury i jest mu wszystko jedno to pewnie , że powinien jeździć jakimś Jeepem

Aczkolwiek, jakby skręcić gwint na maksa, to u mnie pod blokiem nigdzie nie staniesz, bo wszędzie krawężniki. Już nie mówiąc o tym, że by Ci go ukradli lub skopali :lol:

Daj tego linka do Golfa no :D

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jacek987, generalizujesz sprawę. Wiadomo, jak niektórzy kupują używki- wyczyszczone świecące itp i nie sprawdzają stanu.

TZRfan pisze:
No,fajne twoje myslenie ale twoj stary golf tez moze sie rozkraczyc i spowodowac wypadek,nowego nie masz.

Dlatego go serwisuję na nowych częściach i nie przeciągam się z wymianą zepsutych części. Nie mówię tu o jakiejś elektronice, regeneracji pomp itp bo to oddzielna kwestia a o takich częściach, gdzie bezpieczeństwo odgrywa najważniejszą rolę.

TZRfan pisze:
Dla mnie glupota jest inwestowac w to.

No to serwisuj zawieszenie, hamulce itp na używanych częściach :D .

Obrazek

Ostatnio zmieniony 26 sty 2012, 0:42 przez czarekcw, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
JawoR pisze:
Aczkolwiek, jakby skręcić gwint na maksa, to u mnie pod blokiem nigdzie nie staniesz, bo wszędzie krawężniki.

Nawet na gwincie idzie wjechać pod krawężnik i to całkiem wysoki, tylko trzeba wiedzieć jak :)

JawoR pisze:
Już nie mówiąc o tym, że by Ci go ukradli lub skopali

Bo?
JawoR pisze:
Daj tego linka do Golfa no

Do mojego? Na razie nic sie nie dzieje ciekawego :) Jak coś wejdzie nowego to zapodam fotki :) Na razie poszukuje szerokiej stali :)

Obrazek
Obrazek

Ostatnio zmieniony 26 sty 2012, 0:44 przez Jacek987, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
czarekcw, narazie przez 30tys km byla wymieniana zawiecha przod, filtr paliwa,pasek alternatora a Ty w swoim co wymieniales? :D Kupno-sprzeglo,skrzynia,ostatnio zawieszenie a masz przejechane ile 160? Ten ma 260 najechane..Wieksze prawdopodobienstwo ze u Ciebie cos padnie :P To co trzeba jest kupowane nowe,to co idzie dorwac dobrego za dobre kase to nie jest przeplacane,pozdro ide w kime

Ostatnio zmieniony 26 sty 2012, 0:47 przez TZRfan, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jacek987 pisze:
Bo?

Bo mieszkam na wyjątkowym osiedlu, gdzie z nudów lub jak ktoś ma coś więcej, niż reszta, robią debilne rzeczy np sąsiad miał studzienkę na tylnych siedzeniach (wleciała przez tylną szybę), cała ulica została pozbawiona lusterek, okradli Audi z felg pod stróżem i puścili na asfalt (nie mieli cegieł), malucha wywrócili z nudów itp. Anteny, lusterka, porysowania to normalka. Mi samemu skopał ktoś moto, tacie busa przerysowali do gołego metalu, na całej długości, a w B5 zawinęli antenę i sobie ktoś ją przykręcił do CC obok zaparkowanego :|

Edit, a jakbyś sam sobie wydziergał szeroką stal? Jakie to koszty? Czytałem o 500 zł mniej więcej.

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Ostatnio zmieniony 26 sty 2012, 0:48 przez JawoR, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tyle, że nie znasz kulisów mojej pracy i to jest ból bo potrafię co roku zawieszenie robić- nie ważne czy to byłby SUV czy inne auto- specyfika i teren powoduje, że każde auto się poddaje.
Sprzęgło, skrzynia- części, które się zużywają (sprzęgło można przypalić a skrzynia w tym modelu jest wadliwa i tobie kolejny raz to powtarzam).
Jak coś padnie to wymienię- po to pracuję aby mieć kasę na naprawy jakie się przydarzą. Gdybym miał myśleć, że coś się sypnie to rowerem jeździłbym.

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
JawoR, czyli w skrócie patologia, u mnie na szczęście spokój :) No pod klubami trzeba uważać niestety, ale pod blokiem lajt

JawoR pisze:
Edit, a jakbyś sam sobie wydziergał szeroką stal? Jakie to koszty? Czytałem o 500 zł mniej więcej.

No tak , ale mam tylko 14 cali , a to za mało,szukam 15` i koleś ma właśnie ori i ma mi napisać ile dopłaty daje do borbetków :) I odrazu wysyłam na poszerzenie - 420zł za 4szt :)

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Z4 E85/530dA E60 M-Tech/Sierra
JawoR pisze:
a jakbyś sam sobie wydziergał szeroką stal?

No Jacuś właśnie będzie robił, 100zł/szt przy 15". Tylko Borbety muszą pójść.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jacek987, Na ile poszerzysz, jaką oponę wrzucisz?

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Myślałem o 8,7J tył i 7,8J przód :) Ale może będzie 8 i 9 :)

oponaa hmmm 185/45 przód i 195/45 tył

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... dd49f.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 68646.html

Coś w ten deseń :)

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
Po czytaniu pierwszych trzech postów z debilnej kłótni proponuję wziąć w rękę:

patelnię:
Obrazek
ewentualnie jakiś młot:
Obrazek

I co po niektórzy powinni mocno walnąć się głowę i to parę razy. Takie głupoty walicie o byle gówno się kłócicie po prostu wasza inteligencja równa się inteligencji ameby w tych debilnych kłótniach o rdzę. No ja pie... rdza to coś normalnego metale korodują i nic na to nie poradzicie a jak zrobicie coś, że metal nie będę korodował (również utleniał bo to i to to to samo) to może nobla dostaniecie. Części ze szrotu ok, ale nie takie co odpowiadają za bezpieczeństwo jak zawieszenie hamulce układ kierowniczy czy poduszki powietrzne. Kupić to można, ale drzwi, zderzaki, maski, fotele, elementy wnętrza czyli rzeczy nieodpowiedzialne za bezpieczeństwo. Przysłowie "bogaty oszczędza dwa razy" jest w sumie prawdziwe, ale powinno być w innej formie a czemu? Bo ktoś kto nie oszczędza na częściach kupuje nowe części ma spokój na lata a ten co leci na części ze szrotów kupi raz drugi trzeci to sami w końcu już wychodzi na minus i kupi nową część bo ile można to samo w kółko robić.

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Ostatnio zmieniony 26 sty 2012, 12:02 przez razor99, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ludzie ogarnijcie się... mój dziadek ma nówke W210 4.2 V8 z salonu. Samochód ma przejechane 60tyś km. Cała tylna klapa, podłoga pod tylnymi fotelami i nadkola są pordzewiałe, mimo że samochód jest sprowadzony z jusesej i w polsce był cały czas garażowany. Przypadek ? Jak starsi mieli takiego właśnie tylko w kombi i innym silniku działo się to samo albo jeszcze więcej... A przypominam mówimy o samochodzie który x lat temu kosztował prawie 200k.... :|

Jeśli chłopaczki macie coś do rdzy to KUPCIE SOBIE SWOJEGO NOWEGO ZAJEBANEGO FAŁWEJA KTÓRY NIE RDZEWIEJE! Szkoda tylko że cały kokpit pochodzi z tworzyw sztucznych, plastików ani jak powinno być włókna szklanego. Zobaczycie za 10 lat jaki będzie armaggedon w środku jak to zacznie odpadać, wsiądźcie sobie do starego Interpida albo 300m - zrozumiecie o co mi chodzi. :roll:

Co z tego że Honda rdzewieje? Jeżdze 3 lata preludą, większość czasu w zakresie 4-7krpm czyli prawde mówiąc prawie non stop pałowana, nawet w trasie.. Jedyne co zrobiłem to wymieniłem kompletny zawias(z własnej chęci, mogłem wymienić tylko wachacze przód, łożyska i tulejki) , nowy wydech(stary był lekko zardzewiały, ja wstawiłem kwasówke na przelocie), no i w zasadzie z nadobowiązkowych rzeczy to wszystko. Nie licze kolektora, dolotu, głowicy bo to rzeczy tuningowe i się nie licza. Ale auto przez 3 lata służy mi wiernie, wymieniam tylko rozrząd, klocki , płyny i ciesze się dalszą jazdą. Szwajcaria, hiszpania, irlandia, kilkukrotnie niemcy, włochy i na końcu turcja zwiedzona bez żadnych problemów, oprócz tych z pakowaniem toreb :mrgreen:

A weźmy pod uwagę mk3 starszej... Jeździ u nas jakieś 6 lat, starsza nigdy nie przekroczyła 3krpm nie mówiąc już o deptaniu w podłoge, (ew. jak ja albo młodszy brat go weźmie to trochę dostanie, ale mamy na tyle rozsądek że wiemy kiedy można a kiedy nie) i co po tym mamy ? Uszczelka pod głowicą padła 2 razy, zrobiliśmy to po 60 000km to samo... Padła decyzja o wymianie silnika z 2.0 na 1.8. I tu zaskoczenie po 55 000km mimo potwierdzonego przez wiele osób i mechaników stanu silnika idealnego(45 500km z rozbitego anglika) wysrała się 3 panewka. I tak wpadł pod maske 3 silnik który jeździ jakieś dwa lata, ale z reguly stoi co pół roku u mechanika na okres 2 tygodni.. Przykładowo aktualnie padła sonda i pękł kolektor wydechowy, pod pokrywą zaworów jest tak jakby ktoś nawrzucał węgla i nalał oleju... A niby leje się ciagle Castrola takiego jak należy, niby się dba... A VW swoje. :evil:

Na szczęście innych dłuższych indydentów z vw nie miałem, no może oprócz passata b5 1.8t 150km, któremu po miesiący jazdy padła turbina i uszczelka pod głowicą, po zrobieniu tego na kwote 6500zł coś zaczeło tłuc w zawieszeniu. Decyzja ? Kompletna wymiana zawiasu łącznie z tulejkami, łożyskami, wachaczami, springami itd. Kolejny rachunek na kwote 5xxx i nareszcie samochód jeździł jak należy... Ale zadowolenie trwało krótko jakieś 3 tygodnie później samochód został skrojony na grochowie.

Teraz mam E39 3.0D, wcześniej jakiś czas jeździłem C30 AMG CDI i żądnych złych rzeczy na klekoty nie mogę powiedzieć. C30 trochę gorszy jakościowo choć naprawdę dynamiczny i mocny, ale dźwiek trochę leży, no i wykonanie w środku - jak na mercedesa tandeta. E39 ? Jak przewiozłem kumpla to myślał że to 3.5 benzyna(a dodam że na codzień pracuje w warsztacie do którego jeździ 1/3 powiatu) bo siedział za mną i nie widział obrotomierza... Dźwięk na postoju nie brzmi na diesla, coś jak mocno zdławione amerykańskie V8 z caprice czy czegoś podobnego... W trasie też tego nie słychać, za to słychać jak próbują się podczepiać VR6 ale im nie wychodzi...

Ktoś tu kiedyś napisał: 7 BMW razem z S-klasa Mercedesa i A8 Audi to najlepsze lizmuzyny na swiecie

BYŁY przez chwile w europie. takie marzenie polaka o bogactwie w naszych warunkach. To utarty stereotyp - do tego bardzo na reke specom od sprzedazy. Sa napewno NAJDROŻSZYMI limuzynami klasy "popularnej" produkowanymi na kontynencie. Czy najlepsze? Nie sądze. choć to dyskusyjna sprawa. Limuzyna to oprócz góry kasy prestiż i klasa. Klasa - to historia, tradycja. Żaden z tych wymienionych wyżej sterydów nie ma tago klimatu ktory ma Rolls, Bentley czy Jaguar (schodzący na psy). Nawet Maybach tego nie ma. To na zasadzie prostego testu skojarzeń: Słyszysz nazwe Rolls Royce.. może nawet nie kojarzysz jakie ma modele i jak wygląda ale czujesz przez skóre królów, królowe, książeta, gwiazdy.. czujesz to. podobnie pozycjonuje sie Bentleya. Mówiąc A8 czy BMw7 nie staje ci przed oczami królowa angielska a co najwyżej prezes pobliskiej firmy.. zresztą 4 takie dzisiaj mijałeś... Słysząc Maybach co kojarzysz? Tylko cene. tylko to robi prestiz tej marce. VW Phaeton.. co czujesz? że to bardzo drogi Golf? Ja tak.
Na sluby i bankiety wynajmuje sie przedłużane amerykańskie limuzyny - lepiej sie sprawdzają niz np A8.. no chyba że sąsiad ma i użyczy. tak że o tej "najlepszości" to by mozna mocno podyskutowac. 23 letnie mercedes klasy S czy BMW czy jakieś audi kosztuje grosze. 23 letni Rolls dalej kosztuje kupe forsy. To są sprawy nie do przeskoczenia

A że tym jeżdzą szefowie państw i urzędasy.... Szefowie państw to URZEDASY. Opozycja by ich zabiła za wykup czegos wiecej. Dobry przykład. Co zobie zamówił nasz robotoniczy Prezydent Lech? Tytanowego merola. Od tego praktycznie rozpoczyał rządzenie.
We francji urzędasy jeżdżą tylko francuzami.. Gwiazdy.. to na ogól bezguścia. Frontmen ich troje, Britney Spirsz, raperzy - przeciez to absolutny szczyt tandety. Jak mówie. Wiszący złoty dolar na szyi i wielki, czarny albo srebrny europejski samochód. łaał.
To jest ta róznica. W wypadku samochodów z klasą marke nobilituja specyficzni nabywcy. W wypadku "gwiazd" nabywca swój image nobilituja marką. Ogląda go lud wiec marka ma być taka co kłuje lud po oczach. A lud to łyka i oczy mu sie świecą.

Akurat tak teraz mam że mam dostep do 3 mercedesów klasy S. Historia tych samochodów dosc mocno przeczy temu "prestiżowi" tylko dla wybranych. Jeden z nich jako nowy zakupił sobie weterynarz i jeździł nim po niemieckich wiochach do "pacjentów", potem go kupiło jakies tureckie przedstawicielstwo czegostam.. potem trafił do mojego znajomka.
To wg naszych kryteriów są tak pojmowane. Ale to chore bo u nas nowy passat to prawie luksuwowy wypas a w niemcach to samochód dla robotnika na który go stac.

Poza tym to i tak raczej "stare dzieje". Pojęcie tak pojmowanych limuzyn sie mocno zdewaluowało. Jaguar wygląda jak Rover, kręci sie w nim diesel.. itd. Firmy przestały byc rodzinnymi bizensami a stały sie tylko marką kupiona przez wieksze koncerny dla "posiadania".. itd, tu biora góre marketingowcy i z produktu niszowego robi sie cos co ma byc do kupienia w salonie i ma byc tanio wyprodukowane.
Dla mnie beta 7, klasa S, 607 czy A8 to tylko potowrnie drogie samochody. Ale dziennie mijam takich kilka.. kilkanascie może.
Myslisz że Lexus, Camry, Legend ustepuje A8 czy BMW7? Albo S klasie? To co w najdroższych S-klasach było opcją za superdopłatą w głupiej preludzie było prawie serią 92 roku. Ale nie ma u nas takiego parcia na te japończyki bo nowobogaccy po przemianach o nich nie slyszeli. W TV nie mówili a z nawykiem czytania słabo.

Powiem tyle: piszcie sobie o czym chcecie, czasami piszecie mądre, czasami takie głupoty że czytać się nie da... Ale jak 2/3 rozmowy macie poświęcać na fałweje to ja jak pewnie zauważyliście zaczne wchodzić jeszcze rzadziej niż to robie obecnie....

Jeśli tak kochacie VW - proszę do niemiec, tam napewno polubią was i wasze podejście do ''moje jest najlepsze a reszta to gówno''.

Odniose się do kwestii że w DE i tak najwięcej sprzedaje się VW.

DE jest bardzo specyficznym rynkiem. Nie oglądasz motorwizji Classic, nie czytujesz naszych Autosmieci gdziesa artukuły żywcem przepisane z niemieckich wydań? Niemiec jest nauczony że ma kupowac niemieckie bo jest najlepssze. I tak zresztą mu powie 90% "niezaleznych" testów do jakich ma dostep.
Dzis ogladałem program o VW EOS.. taki nowe kabrio. Godzine opowiadali o tym jaki ma fantastyczny 5 częściowy dach po czym przy słowach lektora:
- konkurencja jest dobra ale musi sie miec na baczności...
na ekranie pokazywano Ferrari cabrio i Bentleya Cabrio. Tak własnie palcem pokazuje sie niemcom z czym sie ich potencjalny nabytek porównuje.. bo normalny człowiek by sam na to nie wpadł. A tak nabywca już ma wyprany łenb że kupując VW ma prawie ferrai cabrio. alebo conajmniej równie godnie :D. Smiech na sali.
Albo porównanie A3 (chyba) z Punto i Corollą. O Corolli:
- jest tańsza, szybsza, ekonomiczniejsza, lepiej wykonana, ma renome samochodu bezawaryjnego, świetnie sie prowadzu, ma ciekawy środek, jest w lepszej klasie ubezpieczeniowej. Zachwycali sie.
No a Audi cóż... audi po prostu jest lepsze. I już. Tyle w teście. To że jest droższe, wolniejsze, bardziej awaryjne, mniej ekonomiczne, drożej ubezpieczone.. itd jakos pomineli dyskretnie.
No to co byś kupił? Audi. To oczywiste :) Przecież jest lepsze.

Wiec wyniki z rynku niemieckiego możecie sobie darowac.

Mam nadzieje że sobie trochę przemyślicie moją wypowiedź.

Dawny PRSTN.

Ostatnio zmieniony 26 sty 2012, 12:35 przez H22, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

H22, Dotrwałem do połowy :mrgreen:

Do tej pory przeczytałem, że Preluda to dobre auto, ale szybko gnije, Golf II w większości przypadków to szrot, a Ty kupujesz, któryś raz z rzędu silnik i pada, może warto zmienić dostawcę części, na bardziej wiarygodnego? No i B5, który po prostu się zużył albo takiego też kupiono, bo nikt nie zwrócił uwagi na to, żeby sprawdzić jakość pracy turbiny pod komputerkiem? :<

A teraz coś wyrwanego z kontekstu:

H22 pisze:
porównanie A3 (chyba) z Punto

Ty sobie chyba jaja robisz :mrgreen:

H22 pisze:
VW Phaeton.. co czujesz? że to bardzo drogi Golf? Ja tak.

Że to paliwożerny smok, z dużym silnikiem pod maską, podobny do A8 masywnością i jako taką ekskluzywnością. Bardzo drogi Golf? Passat, może i owszem, ale Golf?

Jakbym miał tak słuchać, co ludzie piszą na tych forach o autach i które są złe, to bym musiał naprawdę chyba rowerem jeździć :)

Nie wiem czemu, ale podchodzę z dystansem, do ludzi, którzy porównują A3 do Punto czy Corolli, a w dodatku stawiają Audi w tak szarych barwach.

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Ostatnio zmieniony 26 sty 2012, 12:58 przez JawoR, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
JawoR, Zgodzę się z tobą kupić dojechany samochód i narzekać ze padła turbina ze to ze tamto.. było go sprawdzić i nie dokonać zakupu lub zbić z ceny na naprawę a nie się H22, żali na forum ze to i to rozwalone to tylko samochód i każdy się rozwali tylko zależy czy szybciej czy pozniej kupisz zajechanego bo 1000zł taniej napalasz się na cenę a potem wkładasz 5 razy tyle rozumienie polaków....

KOCHAM MOTOCROSS

Tytuł:
Awatar użytkownika

Chyba nawet dziecko wie, że Audi to klasa premium stojąca ramię w ramię z BMW/Mercedesem i który należy porównywać do Lexusa, Infiinti czy innych ekskluzywnych marek.

Porównanie Punto/Corolla do Fabii/Octavii to ma sens.

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14298 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 715  Następna