Dzisiaj jest 21 lut 2025, 23:05

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Czy w kolejnych wyborach zagłosujesz na PO?
TAK 12%  12%  [ 11 ]
NIE 80%  80%  [ 71 ]
Jeszcze nie wiem 8%  8%  [ 7 ]
Liczba głosów : 89
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
Rafcio825, i słuszne masz podejście. Nie idziesz na wybory, ale też nie narzekasz.

Asaroth, wybacz, ale dupa służy do srania a nie :mrgreen: taaa dla każdego palikot to marihuana i już tylko by legalizowali i na niego głosowali :roll: a co więcej zrobi to już nie wiedzą w sumie sam nie wiem co on tam głosił nie interesuje mnie dopóki PiS nie rządzi jest dobrze :mrgreen:

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
razor99, Opodatkowanie kościoła oraz odcięcie im dotacji w wysokości 1 miliarda złotych rocznie z państwowych pieniędzy, usunięcie KRUS-u, to te najważniejsze wg mnie.
A co powiesz o niektórych dziewczynach ;d ? Ja jestem tolerancyjny, jeżeli ktoś tak chce to ma prawo, jest wolnym człowiekiem. Gdyby byłby PiS to mielibyśmy państwo Smoleńskie :D.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Asaroth, Dokładnie, w kościołach zamiast krzyży były by pomniki ofiar Smoleńska. Kaczyński wpadł w paranoję po śmierci brata.

nieregulaminowy podpis

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asaroth, aaa to oni się za kościół chcieli wziąć :mrgreen: bo właśnie nie pamiętałem kto to głosił :mrgreen: Nie to jak najbardziej szczytny cel dziadom zabrać kasę i dać kasy fiskalne. Żebyś wiedział za PiS by była Rzeczpospolita Smoleńska :mrgreen:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak dla mnie to jedynym sensownym wyjściem z tej sytuacji jest emigracja :lol:

nieregulaminowy podpis

Tytuł:
Awatar użytkownika

Rafcio825, żebyś wiedział

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
razor99, Powiem tak, na wakacjach byłem w pracy w Niemczech, zarazbiałem mało jak na tamte standardy... 8 euro na godzinę. Ale tam za jeden dzień pracy (12h) miałem skrzynkę piwa, ramę szlugów, chipsy i wgl wgl żarcia w ciul i mi zostawało ponad 50 % tego co zarobiłem. A w Polsce za dzień roboty miał bym skrzynkę piwa, cygary, jakies chipsy na przegryche i po kasie :| Paranoja.

nieregulaminowy podpis

Tytuł:
Awatar użytkownika

Rafcio825, żebyś wiedział :mrgreen: Ja często jestem w Wiedniu to tam jest całkiem inne życie

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
razor99 pisze:
Asaroth, wybacz, ale dupa służy do srania a nie taaa dla każdego palikot to marihuana i już tylko by legalizowali i na niego głosowali a co więcej zrobi to już nie wiedzą w sumie sam nie wiem co on tam głosił nie interesuje mnie dopóki PiS nie rządzi jest dobrze

Odezwał się ten co z Drivterem o "Analkach" cały czas gada...

Cytuj:
GOSPODARKA
Jednym z głównym założeń polityki gospodarczej Ruchu jest wprowadzenie podatku liniowego - 3 razy 18. Ugrupowanie planuje również obniżenie deficytu budżetowego w ciągu dwóch lat dzięki ograniczeniu wydatków na armię oraz dzięki likwidacji decyzji komisji majątkowej i funduszu świadczeń kościelnych. Ruch Palikota chce połączenia ZUS-u i KRUS-u oraz wprowadzenie - dla połączonego ZUS-u - nadzoru korporacyjnego, takiego jak dla spółek giełdowych. Partia Palikota obiecuje też, że przekieruje Polską gospodarkę na eksport.

Ruch proponuje, aby obywatel, który założy własną działalność gospodarczą, nie płacił przez pierwsze trzy miesiące żadnych podatków, ubezpieczenia społecznego, a także nie prowadził ewidencji, co dałoby mu czas na podjęcie decyzji, czy chce swój interes dalej prowadzić, czy też nie.

EMERYTURY i RENTY
Ruch zakłada ograniczenie uprzywilejowania służb mundurowych oraz wydłużenie wieku emerytalnego.

SPRAWY SPOŁECZNE
Ruch Palikota postuluje rozdzielenie instytucji państwa od Kościoła. Chce likwidacji obowiązkowych lekcji religii w szkole oraz wstrzymania płatności na rzecz nauczycieli tego przedmiotu. W opinii polityków Ruchu lekcje religii powinny odbywać się w kościołach - w salach katechetycznych. W programie partii podkreślono, że "nauka religii za pieniądze to wstyd i hańba dla Kościoła. To całkowity upadek etosu nauczania Chrystusa". Program partii Palikota zakłada także wprowadzenie zakazu udziału osób duchownych w uroczystościach świeckich.

Partia, na której czele stoi Palikot, postuluje, by zalegalizować miękkie narkotyki oraz zalegalizować związki partnerskie - bez prawa do adopcji. W programie ugrupowania podkreślono, że pary homoseksualne nie powinny mieć prawa do adopcji dzieci, ponieważ jest to "sytuacja decydowania o osobach niepełnoletnich, a więc niemogących w pełni ocenić powstałej sytuacji". Ponadto ugrupowanie domaga się liberalizacji ustawy aborcyjnej oraz finansowania z budżetu państwa ustawy o in vitro.

Ruch Palikota chce 20-proc. redukcji liczby radnych gminnych i do sejmików wojewódzkich. Według przedstawicieli Ruchu, zaoszczędzone na wypłatach dla samorządowców pieniądze pozwolą na wprowadzenie nieodpłatnych przedszkoli dla wszystkich dzieci. Ruch obiecuje, że po wejściu do Sejmu przedstawi projekt ustawy o pełnym parytecie. Chce też zrównania płac mężczyzn i kobiet.

ZDROWIE
Program partii Palikota zakłada przeznaczenie większych kwot na profilaktykę zdrowotną, powołanie rad pacjentów przy centralnych instytucjach zdrowotnych i w szpitalach. W radach pacjenci wspólnie z zarządzającymi służbą zdrowia pracowaliby nad tym, jak poprawić jej funkcjonowanie.

EDUKACJA
Partia Palikota chce odejścia od indywidualnych testów w szkole na rzecz nauczenia zdolności do pracy zespołowej.

SPRAWY WEWNĘTRZNE
Program Ruchu zakłada likwidację Senatu i ograniczenie liczby posłów do 360. Partia Palikota chce wprowadzenia mieszanego systemu w ordynacji wyborczej. Polegałby on na wybraniu 50 proc. posłów metodą większościową i 50 proc. z okręgów jednomandatowych. Ruch obiecuje wstrzymanie dotowania partii politycznych z budżetu państwa. Ugrupowanie Palikota chce, by partie były finansowane na zasadzie darowizny z puli 2,5 proc. deklarowanej przez obywateli przy rocznym rozliczeniu podatkowym. Program Ruchu zakłada też wprowadzenie kadencyjności funkcji politycznych - w tym partyjnych.

Ruch Palikota zapowiada walkę z biurokracją. Jednym z takich rozwiązań ma być zasada milczącej zgody, która polega na tym, że jeśli urząd w ciągu sześćdziesięciu dni nie wyda ostatecznej decyzji, to zakłada się, że jest ona korzystna dla obywatela. Innym "ważnym" projektem Ruchu w walce z biurokracją jest niewymaganie od obywateli w urzędach zaświadczeń, a jedynie oświadczeń. Partia Palikota chce też powołania w parlamencie stałej komisji do walki z biurokracją. Domaga się, by wszystkie dokumenty urzędowe, poza tymi, które objęta są tajemnicą państwową, były jawne.

Partia Palikota chce wycofania wojsk z Afganistanu. Obiecuje też, że zmniejszy środki finansowe przeznaczane na armię. Zdaniem partii na wojsko powinien być przeznaczony 1 proc. budżetu państwa.

INNE
Ruch Palikota obiecuje zwiększenie nakładów na kulturę - do 1 proc. ze środków budżetu państwa.

Partia Palikota postuluje, by rodzice, którzy mają ponad trójkę dzieci przez 10 lat nie płacili podatku dochodowego, a kobieta wracająca do pracy po okresie macierzyńskim miała zagwarantowaną taką samą pensję, jak mężczyzna na identycznym stanowisku.

Partia Palikota obiecuje, że doprowadzi do bliższej współpracy Polski i Niemiec oraz rozluźni stosunki ze Stanami Zjednoczonymi. Ugrupowanie Palikota chce, by ambasadorowie oraz przedstawiciele dyplomatyczni bardziej zajmowali się promocją polskiego eksportu oraz promocją polskiej kultury zagranicą.

Ruch chce też powszechnego darmowego dostępu do internetu.

i do tego
http://faktyimity.pl/Portals/1/Files/pl ... likota.pdf

Palikot podaje konkrety i mówi zrobimy to i da nam to...

PO, PIS- Damy wam to i nie bójcie dupy bo dostaniecie to co obiecujemy

SLD-w zależności od sytuacji prezentuje zupełnie różne rzeczy... Przykład ACTA... Całe SLD głosowało za a później pany posły powiedziały że nie wiedziały na co głosują i teraz jak się z tym zapoznali powiedzieli że są przeciw... :lol:

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Marcin194, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: yz 125
http://www.youtube.com/watch?v=WLKBJM7- ... r_embedded myślę że to jedyna słuszna hipoteza "smolenska " :P

SPRZEDAM !!! HUSQVARNA WR 125 2010
http://allegro.pl/husqvarna-wr-125-kat- ... 08084.html

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Fiu Fiu teraz nasz premier zaszalał z acta. Rozumiem że zwolenników PO czas przybyć.

Popieram akcję przeciwko podpisaniu ACTA przez Polskę i domagam się szerokich konsultacji społecznych dotyczących wszelkich działań dotyczących podpisaniu ACTA.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E61
Nie interesuję się polityką, mam to w dupie, ale tak się wtrącę.
"Palikot chce zalegalizować maryśkę" Podkreślmy wyraz "chce" - czyli ma zamiar - a jak się kończą zamiary ? Chyba wszyscy wiemy :wink:
W Polsce nie zalegalizują maryśki !

ps. Może stwórzmy forumową partię i starujmy ! Bo widzę że niektórzy wiedzą bardzo dużo.. !

REGULAMIN FORUM ---> viewtopic.php?t=3

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
seku145, zgodzę się z tobą aż za dużo . Lecz ja wolę popierać Palikota bez względu czy marihuana będzie z legalizowana czy nie . Tu chodzi jeszcze o jego tok myślenia i postępowania bo teraz w Polsce nie ma kogo popierać normalnego aby liczył się z ludźmi.

Popieram akcję przeciwko podpisaniu ACTA przez Polskę i domagam się szerokich konsultacji społecznych dotyczących wszelkich działań dotyczących podpisaniu ACTA.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
A ja wolę popierać tych, którzy nie będą prywatyzować Lasów Państwowych.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
seku145 ktoś musi na was jeszcze zagłosować :mrgreen:

Ostatnio zmieniony 04 lut 2012, 0:02 przez Klimk, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E61
A ja obecnie jeśli miałbym możliwość, to na nikogo bym nie zagłosował, bo nie ma tego jednego konkretnego :P

REGULAMIN FORUM ---> viewtopic.php?t=3

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: yz 125
Z tego co wiem to dla Palikota nie chodzi konkretnie o legalizacje ziela ale o złagodzenie kary bo teraz za posiadanie jest nawet kilka lat w w więzienia. :|

SPRZEDAM !!! HUSQVARNA WR 125 2010
http://allegro.pl/husqvarna-wr-125-kat- ... 08084.html

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw, a co Ci z tych lasów ? Drzewo kradniesz państwowe czy mało ci tlenu?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
jeśli sprywatyzują bedzie gdzie jezdzić ,bo teraz ganiają :mrgreen:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Klimk, heh tak samo pomyślałem :mrgreen:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna