Dzisiaj jest 05 sie 2025, 10:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 276 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
Aroni, tu akurat jest nawiązanie do aspektów religijnych żeby to przypadkiem chrześcijaństwo nie było zbyt pewne siebie bo jeżeli ktoś ma rację to może być mały zonk jak by się okazało, że najmłodsza religia z dobrym marketingiem to pic na wodę a tak naprawdę rację mieli grecy 5tyś lat temu. Jednak prawda jest okrutna religia to wymysł cywilizacji, aby było łatwiej rządzić głupim ludem bo zawsze można ich istotą wyższą postraszyć :mrgreen: Więc jestem "religijnie obojętny" i jest mi z tym dobrze i raczej nic nie wróży, że miałbym być katolikiem a jeżeli wyjadę po studiach tam gdzie chce to już w ogóle nie ma na to szans

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Ostatnio zmieniony 16 lut 2012, 18:30 przez razor99, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
razor99 pisze:
akładając, że bóg istnieje to skąd mamy pewność, że np. Allach nie jest tym jedynym a może politeizm maił rację i mamy Hadesa, Zeusa Posejdona i spółkę?
już było to mówione, ze jest jeden Bóg tylko że np. jest pod inna postacją np. ten Allach...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
razor99 pisze:
Jednak prawda jest okrutna religia to wymysł cywilizacji, aby było łatwiej rządzić głupim ludem bo zawsze można ich istotą wyższą postraszyć

Na jakiej podstawie tak twierdzić? Czy istnieje chodziaż jeden dowód na to, że Boga nie ma? Rozumiem, że deprawuje Cię postępowanie całego Kościoła, wszystkie skandale, wszystkie przekręty, to jak ludzie się wykorzystywali na przestrzeni wieków za zasłoną religii itd. To wszystko faktycznie może podsunąć takie przemyślenia, że to wymysł. Światem zawsze rządziła chciwość i zawsze tak będzie. I niektórzy znaleźli sposób wykorzystując religię na np wzbogacenie się. Ale czy to znaczy, że Boga nie ma? Z jakiej innej przyczyny twierdzisz, że nie ma Boga?

Stunt_15 pisze:
już było to mówione, ze jest jeden Bóg tylko że np. jest pod inna postacją np. ten Allach...

"Jest innym wyobrażeniem" Też coś o tym wspomniałem, ale to już inna kwestia. Jeśli ktoś w ogóle nie uznaje Boga, to gów** mu da takie tłumaczenie.

"It's still your motherf***ing session :D"

Moja zabawka;
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=166520

Ostatnio zmieniony 16 lut 2012, 18:41 przez Aroni, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aroni, równie dobrze mogę powiedzieć czy jest dowód na istnienie. Po drugie ta religia ma raptem 2tyś lat i istnieje dzięki dobremu marketingowi jest łatwiejsza do ogarnięcia bo "jest jeden bóg" a nie trzeba ich z 20-30 znać na pamięć. Równie dobrze mogę mówić, że Set jest bogiem i nic na to się nie poradzi jednak religia to tylko wymysł ludzkości na to żeby szukać "pocieszenia" i robić sobie nadzieję, ze będzie lepiej

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
razor99 pisze:
Po drugie ta religia ma raptem 2tyś lat i istnieje dzięki dobremu marketingowi jest łatwiejsza do ogarnięcia bo "jest jeden bóg" a nie trzeba ich z 20-30 znać na pamięć. Równie dobrze mogę mówić, że Set jest bogiem i nic na to się nie poradzi jednak religia to tylko wymysł ludzkości na to żeby szukać "pocieszenia" i robić sobie nadzieję, ze będzie lepiej

Tylko co to ma do rzeczy...
razor99 pisze:
równie dobrze mogę powiedzieć czy jest dowód na istnienie.

Jak powiedziałem nie ma i nie może być, bo wszystko stracio by sens. Tylko że rozszerzając horyzonty intelektualne, rozwijając wiedzę w tym kierunku, myśląc logicznie i łącząc pewne fakty, nawet naukowe, można dojść do wniosków, że coś musi być ponad nami. A Ty jak widzę nie wierzysz, bo nie rozumiesz religii i jesteś po prostu zdeprawowany przez postępowanie ludzkości. I takie masz podstawy, żeby być ateistą. Nic więcej.

I widzę, że szukasz na siłę jakichś argumentów, które miały by tutaj zakwestionować istnienie Boga. :<

Moja zabawka;

Ostatnio zmieniony 16 lut 2012, 18:59 przez Aroni, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aroni, no i jakoś rozszerzając horyzonty intelektualne tylko człowiek (inteligenty) zaczyna myśleć i stwierdza, że to nie ma sensu bo wtedy wszelkie prawa fizyki, astrofizyki odkrycia itd nie miałby sensu. Bo jeżeli ktoś poszerza horyzonty w teologi (co właściwie nie jest nauką) to nie ma co się dziwić. Bo właśnie łącząc fakty naukowe oraz myśląc logicznie niestety, ale to wszystko traci sens :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=kRDvbXaQvB8 obejrzyj to a może zrozumiesz

Ostatnio zmieniony 16 lut 2012, 19:07 przez razor99, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
razor99 pisze:
no i jakoś rozszerzając horyzonty intelektualne tylko człowiek (inteligenty) zaczyna myśleć i stwierdza, że to nie ma sensu bo wtedy wszelkie prawa fizyki, astrofizyki odkrycia itd nie miałby sensu.

Aroni pisze:
Tylko że religia nigdzie nie podważa nauki...

Już raz to napisałem. Dlaczego nie miały by sensu, co Ci się nie zgadza? Żadna prawda wiary nie podważa nauki, nigdzie nie znajdziesz żadnych sprzeczności, więc o co chodzi?

Mało się o tym gada, ale sporo inteligentnych ludzi, którzy byli wielkimi wynalazcami w dziedzinie fizyki czy biologii mocno wierzyło w istnienie Boga.

razor99 pisze:
Bo jeżeli ktoś poszerza horyzonty w teologi (co właściwie nie jest nauką) to nie ma co się dziwić. Bo właśnie łącząc fakty naukowe oraz myśląc logicznie niestety, ale to wszystko traci sens

Zapomnij teraz o teologii. Teologia ma sens, jeśli już wierzysz. Ja mówię o prawdziwej nauce, która może pomóc dojściu do tego, że jest duże prawdopodobieństwo, że Bóg istnieje. I co traci sens? Jeśli kierujesz się logicznym myśleniem, łączeniem faktów, to tylko dla Ciebie lepiej, bo odkrywasz pewne rzeczy.

Moja zabawka;

Ostatnio zmieniony 16 lut 2012, 19:15 przez Aroni, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aroni, no właśnie nauka z prawdziwego zdarzenia jakoś to prawdopodobieństwo zmniejsza. Znajomość astronomii i religioznawstwa pokazuje pięknie jaki plagiat to chrześcijaństwo oraz jaka hipokryzja tam panuje :mrgreen:

Ostatnio zmieniony 16 lut 2012, 19:15 przez razor99, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Gdzie? Po raz kolejny napiszę, gdzie nauka podważa religię?

Cytuj:
Znajomość astronomii i religioznawstwa pokazuje pięknie jaki plagiat to chrześcijaństwo oraz jaka hipokryzja tam panuje

Tak? Pierwszy raz słyszę... Daj mi 1 argument, gdzie nauka zdecydowanie sprzeciwia sie religii.

Moja zabawka;

Ostatnio zmieniony 16 lut 2012, 19:18 przez Aroni, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aroni, obejrzyj to co podałem potem usiądź na dupie pomyśl i dojdziesz do zaskakujących wniosków jeżeli masz pojęcie o dziedzinach nauki jak np. astronomia a ona sporo ma do religii tylko trzeba być na tyle inteligentnym oraz oczytanym żeby fakty powiązać i jak dojdziesz do wniosku, że ha religia ma sens to dalej się okazuje, ze to plagiat religii politeistycznych i już jest problem

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
razor99 pisze:
astronomia a ona sporo ma do religii

Bardziej do wróżbiarstwa... :lol: No ale ok, coś tam ma i w czym problem?

Edit.
Ach tak. Obejżałem 4 cz tego filmu i dalej mi się nie chce, bo szkoda mi czasu.
razor99 pisze:
dojdziesz do zaskakujących wniosków

Jak narazie doszedłem do takich wniosków; Koleś jest niezłym bajkopisarzem, połowa rzeczy z du** wzięta, szczególnie z tą mitologią. Jego wiedza religijna też nie jest zbytnio rozwinięta. Widać, że gość jest zapalonym przeciwnikiem religii i szuka wszystkiego, co mogło by budzić wątpliwości. No ale film dobrze zrobiony, faktycznie wprowadza trochę zamieszania i może zniechęcić wiele osób do religii...

Moja zabawka;

Tytuł:
Awatar użytkownika

To się nazywa nauka

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Ja jestem chrześcijaninem , ale wg. mnie to się troche nie trzyma kupy .
Haha ,ale przedwczorajwczoraj była beka z katechety ,on nam mówił coś o papierosach ,a kolega powiedział mi na ucho że on (katecheta) miał 10 lat jak palił i księdzu to słyszał i powiedział że nie miał 10lat :mrgreen: (czyli się potwierdza że pali) :D
I wszyscy w śmiech :lol:

http://wygrajgry.pl/ref/129300
klikajcie!
JESTEM GIMBUSEM!
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co Ty nazywasz nauką...? Połowa tych "faktów" jest zmyślona, a następna część, która poniekąd ma w sobie trochę prawdy, jest tak zmanipulowana, żeby jak najbardziej oczernić religie. Gdzieś jest inny film wytykający masę błędów autora tej propagandy. Dla mnie koleś to manipulant z tego względu ile kłamstw tam wrzucił, choć ty i tak powiesz, że religia to manipulacja...
Nawet jeśli i miałbyś rację i to ja byłbym wszystkim zaślepiony, to powiedz mi, co tym tracę? W czym takim mi to przeszkadza? Żyję jak normalny nastolatek, mam też z 2 kumpli ateistów i czym się od nich różnię? Tym że idę raz w tyg do kościoła, pomodlę się czasem i pójdę do spowiedzi? Poza tym żyję według takiego swojego kodeksu moralnego, który ma każdy człowiek. Nawet Ty go masz, więc pod tym względem się nie różnimy. I co ryzykujesz wierząc w Boga? Albo co ryzykujesz nie wierząc w niego... to już bardziej niebezpieczne.

Moja zabawka;

Ostatnio zmieniony 17 lut 2012, 16:37 przez Aroni, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aroni, co jest zmyślone? Położenie gwiazd? Ruch obiegowy słońca z wszystkimi konsekwencjami oraz następstwami? 12 konstelacji to też kłamstwo? No cóż jak dla mnie to jakoś dziwny zbieg okoliczności, że wszystko z chrześcijaństwa pokrywa się z astronomią (cóż to jest trudna nauka nie musisz mieć o niej pojęcia) a może to ruch precesyjny to zmyślony fakt? W resztę nie wnikam bo mnie nawet mitologia nie interesuje, ale zagadnienia z astronomii dziwnym trafem są prawdziwe chociaż znając życie jakby poczytał o religiach z tamtego okresu okaże się, że wszystko to jedno i to samo, ale co poradzić kościół musi jakoś manipulować i negować prawdę bo zielone same nie wpadną. Co jest bardziej niebezpieczne? Bo ja tu ryzyka żadnego nie widzę

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ależ jak najbardziej, wszystko jest prawdziwe jeśli chodzi o astronomię. Ale ile to tak na prawdę ma do rzeczy z wiarą to już inna kwestia. Gość wyciagnął kilka motywów i kilka cytatów spośród milionów w całej Biblii i porównał je do jakichś znaków na niebie, jakoby te religie były zmyślone na ich podstawie... to jest śmieszne. Poza tym przy tym porównywaniu i tak się myli. Praktycznie wszystkie wiadomości o tych innych pradawnych bóstwach są zmyślone, lub zmodyfikowane tak, aby można je było porównać z informacjami o np naszym bogu, w konsekwencji czego żeby pokazać, iż jest to tylko kopia starych bogów.
Cytuj:
Co jest bardziej niebezpieczne? Bo ja tu ryzyka żadnego nie widzę

Jak Ci to mam znowu wytłumaczyć.... Wiem że nie widzisz, bo nie wierzysz, ale przyjmij do wiadomości, że nie musisz mieć racji i jednak istnieje choćby jakaś minimalna szansa, na to że jest Bóg. Minimalna... No i w takiej sytuacji co będzie dla Ciebie lepsze? Wierzyć czy nie? Już jaśniej się nie da. I powinieneś się z tym zgodzić, bo to prosta logika...

Moja zabawka;

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 276 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14