Dzisiaj jest 02 gru 2024, 8:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam .
Nie wiem na jaką odległość ustawić pływak w gaźniku dellorto phbg 19mm .
Chcę przestawić ponieważ na ssaniu skuter chodzi w miarę dobrze (troszkę zalewa jak to na ssaniu) a jak zrzucę ssanie to skuter nie chce wkręcić się na obroty ( za mało paliwa ) ,
śrubka regulacji powietrza dokręcona na maxa .
Są jakieś konkretne wymiary co do tego pływaka czy mam zmieniać w ciemno metodą prób i błędów ??

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
grzechu246, pływaka nie przestawiaj !
Dawkę paliwa regulujesz dyszami, iglicą i właśnie tą śrubką co dokręciłeś na max.
grzechu246 pisze:
śrubka regulacji powietrza dokręcona na maxa

Nie istnieje coś takiego jak śrubka regulacji powietrza, tą śrubką regulujesz ilość paliwa w mieszance, a jak dokręciłeś na max to oznacza że masz najuboższą dawkę.
Iglicę ustaw na środek a śrubkę od regulacji obrotów odkręć o 3 obroty i sprawdź delikatnie.
Pływak tylko zamyka dopływ paliwa do gaźnika a nie reguluje mieszankę, więc zostaw go w spokoju.

Tytuł:
*

Pojazd:
Ok już wiem o co chodzi . Myślałem że regulacja tą śrubką będzie na tej samej zasadzie co w gaźniku typu pvha .
A co do wymiarów otwarcia i zamknięcia pływaka , jak by ktoś je znał to proszę pisać bo wcześniej trochę przestawiłem i nie pamiętam jaki był wymiar .
Pozdawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
grzechu246 pisze:
Myślałem że regulacja tą śrubką będzie na tej samej zasadzie co w gaźniku typu pvha .

W każdym gaźniku ta śrubka działa tak samo.

grzechu246 pisze:
A co do wymiarów otwarcia i zamknięcia pływaka , jak by ktoś je znał to proszę pisać bo wcześniej trochę przestawiłem i nie pamiętam jaki był wymiar .

Jak ktoś niby ma Ci podać wymiar i czego?
Ustaw tą blaszkę w ten sposób żeby minimalnie przed końcem zamknięcia pływaka dopływ się zamykał i nie dało się dmuchnąć w dopływ - tam gdzie wężyk.

Tytuł:
*

Pojazd:
W każdym gaźniku ta śrubka działa tak samo. - Nie działa w każdym tak samo . W moim poprzednim gaźniku typu phva ta śrubka regulowała mieszankę na niskich obrotach dokręcanie bogatsza mieszanka odkręcanie uboższa mieszanka . w tym gaźniku tzn. phbg jest odwrotnie odkręcanie bogatsza mieszanka i odwrotnie .
Wymiar pływaka : chodzi mi to to na jakiej wysokości zamyka się dopływ paliwa . Mierzony od podstawy gaźnika tj. tak jak przykręcamy pokrywę pływaka do czubka pływaka .
Pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Posiadałem obydwa te gaźniki i w obydwu tak samo się regulowało.
A to kiedy ma się domykać pływak to już Ci napisałem, to się ustawia na wyczucie, ja zawsze tak ustawiałem i było ok.

Tytuł:
*

Pojazd:
Jeszcze jedno pytanie . Nie pisze jaki mam rozmiar dysz , muszę zmienić dyszę wolnych obrotów , ale nie wiem na jaką . Jakieś porady ?
Skuter nie chce się wkręcić na obroty , chyba za uboga mieszanka .

Tytuł:
*

Pojazd:
Wolne obroty też ciężko trzyma . !! NIE ZALEWA !! Ma dziurę przy odkręcaniu manetki .

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sorry, za mega odkop, ale mam właśnie ten sam problem co na samej górze kolega pisał, zmiana dyszami od 70 do 122 nic nie daje, iglica W10 przepustnica 30, co działać dalej?

Zapraszam do mojej kiły ;)

----->KLIKNIJ!!!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]