Dzisiaj jest 20 sty 2025, 0:14

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Siema, składam silnik i najpierw chcę włożyć łożyska na wał, wał zmrożę, a łożyska chce podgrzać, łożyska To SKF C4 METAL, pierwszye pytanie to do jakiej temperatury i na jaki czas wrzucić je do piekarnika ?
Drugie pytanie to, to że nie wiem czy dam rade załatwić opalarkę aby podgrzać karter stąd pytanie czy mogę wsadzić kartery do piecyka, jeżeli tak to na jaki czas i ile stopni, nic się im nie stanie ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
co do łożysk na wał to wystarczy że zmrozisz dobrze wał a łożyska rozgrzejesz suszarką i wpadną idealnie.
co do karterów to jak nałożysz łożyska na wał to proponował bym zmrozić dobrze wał z łożyskami i podgrzać suszarką kartery i też powinno swobodnie wpaść ...
Ja osobiście zawsze wpierw wkładałem łożyska w kartery a później wał ... :p

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja wczoraj zakładałem łożyska, to najpierw w kartery a potem wał ( dosyć sie musiałem natrudzić żeby je wbić (wbijałem je przez stare łożysko) choć wkłądałem je do zamrażalki a kartery podgrzewałem, na dodatek walnąłem sobie młotkiem w palca i boli :cry:

Minarelli Horizontal

Cytuj:
Teraz tak patrze to ty tam nie masz żadnego cyla, to też może być tym spowodowane

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
Zrób tak: zmrozić wał, podgrzać łożyska, nałożyć na wał znowu zmrozić, podgrzać kartery włożyć wał skręcić, ale z maksymalnym dociąganiem poczekać aż wszystko ostygnie bo na ciepłym metalu łatwiej pozrywać gwinty. Ja tak robie i zawsze jest ok :)

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]