Dzisiaj jest 28 lip 2025, 22:17

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
Proszę:
http://dziendobry.tvn.pl/video/ile-zara ... 15740.html (sory link wcześniej pomyliłem)

A przeciętny pracownik fizyczny dostanie 1500-2500 opodatkowane, przez co zostaje mu 1000-2000 na przeżycie... A co jak w przypadku mojego Taty utrzymuje sam 5'cio osobową rodzinę? No dajcie spokój... Rząd wymyśla kolejne podatki... Ostatnio w jakimś mieście powstał podatek od wody opadowej... Nie wiem czy wiecie mamy już podatek "od czystego powietrza", czyli tak zwany podatek klimatyczny... Mamy podatki od dzieci, mamy podatki drogowe, a do tego podatek drogowy dodatkowo wchodzi w skład ceny paliw!@! Po co płacimy go dwa razy? !@#$% dlaczego? :evil:

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Ostatnio zmieniony 31 mar 2012, 12:18 przez Marcin194, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Niedługo opodatkują sr*nie ,a potem sex to czego zmierza ten świat ?

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Yakuza pisze:
Sendzia, a myślisz że u nas jest inaczej z drogami? tak samo kradną materiały i dlatego są dziury bo zamiast podłożę z twardego kamienia tłucznia to z byle czego jest... u nas jest złodziejstwo korupcja złodziejstwo itd.. :roll:

Pewnie! I jeszcze generalna dyrekcja dróg i autostrad zrzuca winę za dziury na technologię procesu tworzenia autostrad... Skoro zostaje uszkodzona wierzchnia warstwa autostrady, to co ma do tego technologia?? Wina materiału... który generalna dyrekcja dróg i autostrad sama wybrała, ale z tym że wybrano drogi materiał, a kupiono tani materiał za cenę drogiego (różnica w cenie poleciała w kieszenie zarządu)... BTW. nawet jeśli technologia zawiodła to generalna dyrekcja dróg i autostrad sama ją wybrała!

lucek15 pisze:
Weźcie sobie obejrzyjcie wiadomości na TVNie i później na Polsacie. Jakiś czas temu zauważyłem. Ten sam problem, przedstawiony w różny sposób.
W TVNie bardziej na korzyść polityków PO.

Np. ostatnio wiadomości dotyczące strajków Solidarności.
Na TVNie nie pokazali Kaczyńskiego, który wyszedł do tych ludzi, rozmawiał z nimi itp. Pokazali, że ludzie chodzili nawaleni itp.
Na Polsacie pokazali wszystko: ludzi pijanych, przemówienie Kaćzyńskiego i opinie normalnych obywateli+ opinie ludzi z Solidarności, którzy zachowywali się normalnie.

Nie mówię, że Polsat jest idealny. Ale chodzi mi o media - o to jak przedstawiają te same sprawy.

Co do reszty - poniekąd może się to sprawdzić.
Teraz ludzie nagle narzekają, a jak były wybory to głosowali na PO. To jest jedyne, co mnie wkurza...
Np. moja koleżanka - głosowała na PO, a czemu? "Nie będę przecież na Kaczora głosować"...
Czasem tak myślę, że za rządów PiSu byłoby trochę lepiej.

Aczkolwiek nie widzę żadnej idealnej partii, na którą mógłbym zagłosować w 100 % bez wątpliwości.
Jeszcze Kongres Nowej Prawicy.
Ale Korwina-Mike też zrobili... Miał startować, ludzie zaczęli go popierać, to z połowy okręgow go wycofali...
Bali się czegoś? Nie mam pojęcia. To tylko domysły.
Ale w tym kraju na prawdę nie jest dobrze.

Mało składnie - wiem. Ale za chwilę muszę jechać do miasta, bo kolega kluczyki zatrzasnął w samochodzie. A, że to ford, to już mam patent na to :D
Mi często się to zdarzało - kluczyki w stacyjce, nagle słyszę "pyk" i samochód zamknięty.
Najlepiej jak mi się tak zrobiło, jak bramę otwierałem. Samochód zapalony, ale zamknięty :mrgreen: :mrgreen:

Jeśli chodzi o media, zawsze tak było...

Cytuj:
Niedługo opodatkują sr*nie ,a potem sex to czego zmierza ten świat ?

przecież to już jest opodatkowane... "Podatek kanalizacyjny" i "podatek rodzinny" ... :evil: :evil: :evil: Niemcy mają emerytalny 67? Ok... Ale mają 80% mniej podatków itd. To raz... Dwa w niemczech emeryt przyklaadowo za wycieczkę gdzieś poza państwo ojczyste, czy na samochód dostają zniżki od 50-90%! (Kuzyn dziadka tam mieszka i zawsze nam pomaga w sprowadzeniu samochodów...) Pytam gdzie to kur......de jest w Polsce?!

EDIT

Proszę:
http://dziendobry.tvn.pl/video/ile-zara ... 15740.html (sory link wcześniej pomyliłem)

13.5 (tak tyle!) miliarda złotych idzie na same "wypłaty" księży! Do tego jeszcze siostry i bracia zakonni, utrzymanie kościoła itd. na to też rząd daje pieniądze...

A do tego jesli ktoś wierzy w sakramenty i chce przyjąć je... No właśnie... Chcemy przyjąć sakrament, lub wykonać jakiś obrzęd np. pogrzeb... Trzeba księdzu podziękować przecież! Rzucić na tacę "co łaska" Ale przecież nie mniej niż 500zł! NO to ja dziękuję za taką wiarę...

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Ostatnio zmieniony 31 mar 2012, 12:24 przez Marcin194, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
http://www.wiocha.pl/531717,Polskie_dziury_w_ulicy

Wstyd..

Ostatnio zmieniony 31 mar 2012, 12:26 przez St4lker, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd: Renault Megane II
Marcin194 pisze:
Ostatnio w jakimś mieście powstał podatek od wody opadowej.
ten podatek też jest w Niemczech nie wiem czy wiesz. Zawsze kradli i kradną nadal i to nie tylko za rządów PO kradną, najlepsze cyrki działy się za rządów PIS to był dopiero meksyk.

Obrazek
http://www.facebook.com/ScooterClubJG

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

ronilus, narzekam na PO i na PIS też będę narzekał, niech tylko powód dadzą... Za niedługo będą rozboje jak w Libii i Egipcie... Wg mnie należałoby teraz obalić rząd i dać nowym ludziom bo pewnie kilku wójtów i sołtysów lepiej by tym krajem rządziło...

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Marcin194, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd: Yamaha DT 50 3MN
Marcin194 pisze:
ronilus, narzekam na PO i na PIS też będę narzekał, niech tylko powód dadzą... Za niedługo będą rozboje jak w Libii i Egipcie... Wg mnie należałoby teraz obalić rząd i dać nowym ludziom bo pewnie kilku wójtów i sołtysów lepiej by tym krajem rządziło...

Zgadzam się z tobą...Obalić ten rząd co jest i dać jakiś nowych ludzi, ale też w tym nie ma za bardzo co przebierać.PJN,PiS i Solidarna Polska-jedna spółka że tak powiem.SLD i PSL-niestety za dużych szans nie mają.Nie chciałbym aby rządził Palikot.I jaka partia pozostaje? Żadna...Według mnie ktoś powinien stworzyć silną partię, z mądrymi ludźmi co pewnie się nie stanie, ale jakby tak było, to jeszcze musieliby zdobyć wyborców, co nie jest takie łatwe.Co do PO i Pis,i jedni i drudzy kradną, choć osobiście wydaje mi się jednak, że PiS to troszkę mniejsze zło.

Mój simson na:BP

Ostatnio zmieniony 31 mar 2012, 14:20 przez WojtaStunter, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Albo oddać Polskę pod rządy ludzi z narodów obcych i też na pewno lepiej by rządzili...

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Najlepiej powystrzelać wszystkich i niech się dzieje co chce.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: AR 147
Marcin194 pisze:
Albo oddać Polskę pod rządy ludzi z narodów obcych i też na pewno lepiej by rządzili...

Nigdy.

Tytuł:

Pojazd: Renault Megane II
według mnie to w ogóle trzeba by było zmienić rząd i wymienić wszystkich posłów i nie dopuścić ich do ponownego startowania w wyborach. Musiały by powstać nowe partie, najlepiej ludzi bogatych(chociaż nie koniecznie) którym nie zależy na tym aby zarabiać na byciu posłem tylko żeby robić coś dla Polski. Teraz wszystkie partie co są w sejmie (oprócz RP I SP) wymieniały się władzą, nie którzy politycy byli już w sejmie w czasach komuny i są do dziś i to jest bezsensu

Obrazek
http://www.facebook.com/ScooterClubJG

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
kondziu1997, Fajnie, że się interesujesz polityką ale zbyt bardzo jesteś podatny na jakieś bzdety.

Prawda jest taka, że kto by nie rządził teraz byłoby tak samo. Podatków nie zmniejszą bo dziura budżetowa dalej by rosła. Tak jak ktoś napisał wyżej, w sejmie powinni siedzieć ( przynajmniej duża część) ludzi, którzy już się podorabiali dużych sum i pieniądze ich niewiele obchodzą.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
kondziu1997, ameryki nie odkryłeś

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Moim zdaniem Palikot bardzo dobrze gada, opodatkować banki, które w większości są zagraniczne i pieniądze wypływają z państwa zamiast w nim zostać, opodatkować kościół itd.
Ostatnio natknąłem się na bardzo fajny artykuł w gazecie, już nie pamiętam dokładnie, ale normalnie cena paliwa to koszt ok 2,70zł reszta to podatki, akcyzy itd. Teraz szykuje się wojna w Iranie, ponieważ chce on zamknąć rynek dla dolara i Usa, która cały czas sobie go dodrukowuje od razu szuka wymówek typu bomby atomowe itd. i w związku z tym płacilibyśmy za ropę między innymi w euro przez co paliwo w Europie staniałoby, ale przecież kilka państw zadeklarowało jak to nazwali w necie (zaniepokojenie) i Iran podrażniony tą sytuacją zadeklarował, że zmniejszy ilość sprzedawanej ropy do Euro przez co ona jeszcze podrożeje.

Aprilia Sr project by Mateq
viewtopic.php?t=269518&start=0
Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Słyszałem, że możemy wszystko. Trzeba napisać petycję i musi być 100 tysięcy podpisów i sejm musi ją przyjąć. Czyli możemy zmniejszyć dochody, nawet możemy wywalić rząd. Tylko trzeba chcieć ! Jeszcze do tego protesty.
Tak samo z partią, każdy może założyć tylko musi mieć jakieś poparcie. Ale podobno do sejmu idą normalni ludzie, tylko potem się zmieniają przez żądze pieniądza.
Np. razor99, lub Asaroth, jakbyście mieli złożyć jakiś podpis na umowie, a w zamian dwie osoby z waszej rodziny mogłoby mieć dobrą robotę co byście zrobili ? To tak działa, Ty pomożesz to i oni (rząd) Ci pomoże.

Mam na sprzedaż plastiki do Piaggio Typhoona:
- przedni od kierownicy,
- lewy i prawy bok tylny (boczki),
- przedni (duży).

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
mateq97 pisze:
Moim zdaniem Palikot bardzo dobrze gada

Wcale nie gada dobrze.
mateq97 pisze:
opodatkować banki, które w większości są zagraniczne i pieniądze wypływają z państwa zamiast w nim zostać

Możesz to wyjaśnić? Bo z tego co wiem to m.in. przychód w postaci konta bankowego oprocentowanego jest opodatkowany w KAŻDYM banku.
mateq97 pisze:
opodatkować kościół

A kościół nie jest opodatkowany? Może doucz się, ile kasy leci z Kościoła do Skarbu Państwa.
creative pisze:
Trzeba napisać petycję i musi być 100 tysięcy podpisów i sejm musi ją przyjąć.

Miałeś przykład z referendum odnośnie reformy emerytalnej. Nic nie możemy.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Widzę Panowie, że dobry temat zacząłem. Wytłumaczcie mi tylko jedno jest źle, ale to przez kogo ? Przez Nas samych powiedzcie wszyscy(pełnoletni) ilu z Was było na wyborach i wybrało tych którzy na prawdę by coś zmienili ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
kondziu1997, 14 października mam urodziny i żadnych wyborów nie ominąłem. Na prezydenta- głosu nie oddałem na "Komuchowskiego". Do sejmu- głos nie poszedł na PO.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw, Mówisz tak samo jak moja babcia, i chyba masz rację.

Tytuł:

Pojazd:
Co to wg jest? Biorą jakiś ciulików po maturze... Człowiek na prezydenta to powinien być człowiek inteligentny, znający języki itp. Wg może lepiej by było jak na prezydenta brało by się jakiegoś dobrze prosperującego biznesmena, kolesia z własną kasą, który przez lata prowadził z sukcesem interesy, oczywiście wszystko legalne ;D Skoro potrafi kierować firmami to i państwem powinno mu się udać.

Mentalność Polaka, to mieć jak najwięcej po najmniejszej lini oporu ; D'

Ale co my możemy, gówno możemy...

Kiedyś słyszałem od wysoko postawionego człowieka "koryto ma swoje wymiary, długość, szerokość i jeśli jest zrobione na 5świń to 6 się nie zmieści, a ci pchają ryje i stąd te afery ; D Kiedyś będzie ich kolej to też się nachapają" Coś takiego :)

Ostatnio polubiłem posła hmmm pamiętacie tego co napisał list dlaczego nie ma polskiej telewizji ? :) Inteligentny gościu, w sumie nadawał by się :)

Domin192 pisze:
Pomykałem dziś roxem ponad 105, bez kasku z włączonymi neonami

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna