Dzisiaj jest 04 mar 2025, 16:15

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Siema zawiozłem mechanikowi (polecanemu) przez kolegów i ogólnie .Nie wiem jak tata się z nim umawiał ,ale wiem ,że złożenie i wyregulowanie skutera weźnie ponad 400 zł i mam pytanko czy każdy mechanik bierze w tych granicach ? :/

Obrazek
Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: C4
Cytuj:
złożenie

Ale czego złożenie, silnika, napędu?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
A właśnie sorry nie napisałem mój błąd cały silnik oprócz przełożeń . Dzwoniłem przed chwilą do kolesia powiedział ,że tak z 400 zł weźnie bo to jego poświęcony czas nad pracą . Powiedział ,że też postara się go jakoś wyregulować :D

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
to dobre ma ceny ten mechanik :) u mnie w profesionalnym zakladzie zlozenie silnika 250 zł :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
lukaszek5232, no spx tylko koszty stożka i wyregulowanie napędu ... :lol: :roll:

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
BenelliTun, Drogo 400zł, ja bym max dał 250zł :roll:
Ale wolał bym bym sam złożyć.... :wink:

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
Taniej by Ci wyszło przywieźć do mnie i mi dać do zrobienia... :D Ja za takie rzeczy biorę 150+ ewentualny koszt części i np. dysponuje dyżurnymi sprężynami i estówkami, i informuje tylko klienta co powinien dokupić.

Edit.

A znając "polecanych" mechaników wyreguluje Ci jedynie gaźnik, bo napęd będzie dla niego czarną magią...

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Ostatnio zmieniony 11 kwie 2012, 15:56 przez Marcin194, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zgodzę się z Marcinem. Dla kumatego forumowicza to przyjemność i "klubowa" pomoc i tacy użytkownicy na pewno mają większe doświadczenie od mechanika w regulacji i składaniu - co poprawić przy karterach, kanałach cylindra, jakich środków używać, jak mają siedzieć zabezpieczenia na sworzniu itp. Jest to w ogóle mechanik motocyklowy czy jakiś skuter serwis czy zwykły warsztat samochodowy? Zawaliłeś trochę sprawe, lepiej by było spakować silnik do bagażnika poszukać jakiegoś kumatego usera i z nim to złożyć, na pewno zapłaciłbyś dwa razy mniej i widział z czym to sie je. Twój skuter, ale moim zdaniem troche zawaliłeś, bo to nie jest rozrząd czy głowica w Legend 3,5 V6 Vtec żeby była to jakaś czarna magia i płacić takie hajsy za to.

Aprilia SR '98

*Wrzuć na luz, śpiesz się powoli, myśl za kółkiem, myślenie nie boli*

......Lasst die Straße brennen - jagt das Baby durch die Stadt......

Ostatnio zmieniony 11 kwie 2012, 16:12 przez Kamek46, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Marcin194, to i tak drogi jesteś :D ja biore połowe z Twojej kwoty :P

Nie pomagam na gg, od tego jest forum :)

Opel Vectra 2.0i : http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=247359

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Marcin194, cały silnik ma być wyregulowany . U mnie w okolicy nie ma żadnego mechanika ,a ja tam się kija znam . :roll: Wole dopłacić i mieć pewność ,że nie wsadził jakiś podróbek itd. Jak w serwisie ... :roll:

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Adiii,

Dobrze mówisz, sam gaźnik może wyregulować ale napęd to już bym sam sie pobawił, tam nie ma problemu, wystarczy że na tył załozysz se spręzynke powiedzmy hebo 50% a potem to już tylko rolkami patrzysz czy nie za cięzkie :P Przynajmiej ja tak zawsze robię :D

Był - Aerox SP55 03r.
Był - Aerox 08r.
Jest - Aprilia SX 50 06r.

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=317770

Tytuł:
**

Pojazd:
kub961 pisze:

Cytuj:

BenelliTun, Już masz kolege do poomocy w składaniu, dasz mu na pół litra i sami lepiej złożycie... :D :wink:

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Furian50 pisze:
Marcin194, to i tak drogi jesteś ja biore połowe z Twojej kwoty
Jak zaczęli do mnie przyjeżdżać "zawracacze dupy", to się podniosłem z cenami i przyjeżdżają tylko Ci co na prawdę chcą żeby im coś wymienić/naprawić. Ja przykładowo składam komuś silnik i poprawiam np. stopień sprężania planując głowicę, poleruje kartery na gładź, poprawiam kanały itd. Wszystko w najwyższy poziom jaki tylko jestem w stanie zaoferować :)

BenelliTun pisze:
cały silnik ma być wyregulowany

Dla mechanika, który widzi pierwszy raz skuter do regulacji będzie gaźnik i zapłon :D A zapłonu i tak Ci nie wyreguluje :D

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Marcin194, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Marcin194, ale nie oto chodzi on składa Yamahy . Nie chodzi mi tu o gaźnik . Ma on całe zaplecze sprzętu do regulacji :roll: różne sprężyny itd. Dobra nie ma co spamić jak przyjedzie zobaczymy ,może będzie cudownie chodził ,a może bd musiał sam zrobić ,wróżką nie jestem . :mrgreen:
Jak coś mam od kolesia dane jakie sprężyny ,rolki itd.
Ten sam silnik może kojarzycie ? Keeway Hurricane ? hebo maston replica ,kiedyś miał pro replice to ładnie mu na koło szła ,a v-max wynosił w granicach 105km/h . Tylko jest jeden problem ;/ u mnie ciężko jest odkręcić coś tam ogólnie. Dzięki za przybliżone ceny jakie wy bierzecie za tuning ,ale trochę głupio jechać 200 km w jedną stronę do mechanika . :/
Enyo.

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Za 75zł składać i regulować silnik to trzeba być na prawdę dobrym. Gdybym miał pewność, że ktoś za tyle to dobrze zrobi to bym się za to sam nie zabierał :lol:
Rozłożenie, wymycie, poprawienie, złożenie i regulacja silnika-nie wiem czy ktoś robiąc to dokładnie, łącznie z wyciągnięciem z ramy wyrobi się w jeden dzień. Do tego spora ilość sprzętu i choć minimum wiedzy n/t serwisowania konkretnego silnika.

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Tytuł:
**

Pojazd:
Ale ten mechanik to taki samouk i sobie dorabia czy ma otwartą legalnie firmę i z tego żyje? Bo u mnie jest taki "magik" co bierze 1/3 ceny taką jak w warsztacie i o wiele lepiej robi. Sam zbudował motor od podstaw. Ale takich nie ma za dużo. Najlepiej jak byś znalazł kogoś co się na tym zna i razem z nim byś składał to byś wiedział że wszystko jest dobrze i starannie zrobione, a przy okazji byś się czegoś poduczył.

Obrazek
Speedfight 307 WRC http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=310945

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
wesii97, na początku nie miał firmy ,ale konkurencja go podkablowała teraz ma normalnie firme . Wole go niż serwis w którym nie umieją wyregulować gaźnika ... :roll: :lol:

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
u mnie jak wymieniałem pierścienie pierwszy raz to kolega mi pomógł i nie wziął ani złotówki jeszcze sam przyjechał do mnie, a ja jak bym miał teraz składać komuś silnik to łącznie ze wszystkim czyli umycie dokładne cylka ,regulacja napędu i gaźnika, czyszczenie karterów czy jakieś inne duperele to bym wziął max 200zł bo dla mnie to jest przyjemność a nie robię bo muszę z takich ludzi nie ma dobrych mechaników ,tak jak mój kolega robi samochody to robi je naprawdę dobrze bo to lubi :< a jeżeli chodzi o kasę to przepłaciłeś te 100zł ale jeżeli będzie to naprawdę dobrze zrobione i skuter będzie dość mało palił to nie dużo na tym stracisz naprawdę bo wiem co to dobra regulacja gaźnika :P

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
A co to za różnica czy kub961 składa Yamahe czy Benelli jak ktoś sie zna nie ma problemu :)

nieregulaminowy podpis

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

BenelliTun pisze:
Marcin194, ale nie oto chodzi on składa Yamahy . Nie chodzi mi tu o gaźnik . Ma on całe zaplecze sprzętu do regulacji różne sprężyny itd

no to jeśli chodzi o regulację, robi jak ja :)

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna