Dzisiaj jest 04 mar 2025, 13:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
RaciuAc95, hihi tylko ja mam cały silnik nowy tylko kartery stare i przełożenia. :roll:

Obrazek
Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Speedfight 2 Racing Custom
Marcin194 pisze:
Ja za takie rzeczy biorę 150+ ewentualny koszt części i np. dysponuje dyżurnymi sprężynami i estówkami, i informuje tylko klienta co powinien dokupić.
ja identycznie biore. Ostatnio gilerke dna składałem dla takiego kolesia to 150 skasowałem. Co bede kroił a tak jak mało wziołem za kapitalny remont to mnie poleci komuś i będzie robota.

Obrazek

Speedfight II AC RACING 50cc

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dobrze już się dowiedziałem ,że mnie kroi :< W zime będę składał benelke na evo ,to już sam spróbuje złożyć . Dzięki :P

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Booyaka, za taką operację to więcej bym zabrał ale Za wymianę łożysk wału tyle bym skasował :P Zależy jak kto sie ceni. Nie ma u mnie wielu chętnych a zawsze jest coś dla zabicia czasu i jakiś grosz na weekend wpadnie.

Nie pomagam na gg, od tego jest forum :)

Opel Vectra 2.0i : http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=247359

Tytuł:
*

Pojazd:
ja w profesjonalnej firmie zapłaciłem razem ze stożkeim wymianą cylka i łożysk i regulacja 200zł. I robione w profesjonalnym warsztacie.

Motor dwa koła i mina wesoła;d

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sr + Alfa 146 Ti
Przepraszam bardzo za określenie ale, jakim trzeba być beztalenciem, żeby samemu nie umieć wymienić cylka lub filtra? :mrgreen:
BenelliTun, możesz czuć się także urażony, masz 14 lat i planujesz złożyć evo? Wiesz jakie są to koszty? Skoro ty dajesz komuś silnik do złożenia teraz to później nie będziesz się bał?

Cóż tu dodać, koleś sobie krzyknął jak żyd za matkę :roll:

Ktoś się podszywa pode mnie pod nr gg 41030559!!

Tytuł:
*

Pojazd:
ja za wymiane łozysk itp zapłaciłem 70zł:D.!:) jeszcze mi porobił takie duperele jak od iskrownika wsadził kabelki w jakies tam samoskurczowe cos tam;p i rowniez pro mechanik bo robi w bdb serwisie.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Honda NSR 125
To zależy czy składacie znajomemu czy obcemu facetowi :P Przy prawie każdym silniku trzeba się narobić czasami są gwinty pozrywane śruby wyrobione itp., a to jest trochę pracochłonne i trzeba pokombinować jak zrobić żeby nie rozpieprzyć. Taki mechanik nie siedzi przy świeczce tylko czerpię prąd za światło i inne urządzenia potrzebne do pracy + do tego oleje smary jakieś nakrętki i inne duperele + jakieś czyściwa proszki płyny itd.

Także jak prowadzicie gdzieś moto do mechanika to nie oczekujcie na to że ktoś wam zrobi silnik za darmo :roll: Byleby was nie oszukał. :wink:

Obrazek

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
jak mi mechanik w zimę wymieniał wał łożyska wariator zawór membranowy i kupił sam łożyska ntn, uszczelniacze i simeringi koyo, świecę ngk, wszystkie uszczelki i filtr paliwa. I jeszcze wyregulował napęd i gaźnik to wziął za to wszystko 200 zł. I nie musiałem mu wozic skutera tylko sam przyjechał i u mnie w domu to zrobił

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cytuj:
Przepraszam bardzo za określenie ale, jakim trzeba być beztalenciem, żeby samemu nie umieć wymienić cylka lub filtra? :mrgreen:

Skoro tak piszesz to znaczy, że o składaniu silnika wiesz tyle, co o puzzlach.

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sr + Alfa 146 Ti
Booyaka, dziękuje. Moja wiedze pozwala na tyle by złożyć tak prosty silnik jaki jest np. w skuterze czy kosiarce. Więcej mi do szczęścia nie potrzeba, coś się popsuje zrobie to samemu a nie lecę z czymś do mechanika. Jeszcze z niczym nie byłem u kogoś, żeby mi pomógł - no chyba że nie mam odpowiednich narzędzi lub chcę podmienić coś na chwilkę.

Macie kase? To sobie chodźcie do swoich magików, Kaziów ze stodoł czy innych ludzi i im płaćcie - nie moje pieniądze, nie moja sprawa. Dziękuje, dobranoc :lol:

Ktoś się podszywa pode mnie pod nr gg 41030559!!

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zwol4, Po 1 co cie obchodzi moja kieszeń ?? :roll: To moja kasa i sam nią dysponuje ... A po 2 nie wymieniam cylindra i filtra, tylko cały silnik ,a jeśli by doliczyć kasę na narzędzia to wyszło by o wiele drożej ... Po 3 nie obrażaj mnie bo nikt nie jest doskonały. :roll: Wole dać do porządnego mechanika ,który to zrobi niż do takiego papruły jak ty ... :roll:

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
Zwol4 pisze:
Booyaka, dziękuje. Moja wiedze pozwala na tyle by złożyć tak prosty silnik jaki jest np. w skuterze czy kosiarce. Więcej mi do szczęścia nie potrzeba, coś się popsuje zrobie to samemu a nie lecę z czymś do mechanika. Jeszcze z niczym nie byłem u kogoś, żeby mi pomógł - no chyba że nie mam odpowiednich narzędzi lub chcę podmienić coś na chwilkę.

Macie kase? To sobie chodźcie do swoich magików, Kaziów ze stodoł czy innych ludzi i im płaćcie - nie moje pieniądze, nie moja sprawa. Dziękuje, dobranoc :lol:

Wytłumacz mi kogo interesują Twoje żale? Nie którzy nie potrafią złożyć silnika i ty się z nich śmiejesz, ale Ci z których się śmiejesz mogą ogarniać genialnie instrumenty muzyczne i mogą się śmiać z Ciebie "Co to za sztuka grać na instrumencie?!" albo rozgramiać język C++... Jedno i drugie, jak i trzecie wymaga pewnych zdolności/umiejętności/wiedzy, która nie jest obowiązkowa do przyswojenia przez wszystkich.

Zwol4 pisze:
masz 14 lat i planujesz złożyć evo? Wiesz jakie są to koszty? Skoro ty dajesz komuś silnik do złożenia teraz to później nie będziesz się bał?

I tu wychodzi, że "traktujesz silnik jak puzzle"... Pieniądze w przypadku evo to najmniejszy problem, jeśli kogoś na to stać.

Booyaka Genialne określenie :)
Autor pisał że odpowiedzi go usatysfakcjonowały, zamykam z powodu robienia tzw. "flame".

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Marcin194, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E61
Zwol4 pisze:

Zwol4 pisze:
Moja wiedze pozwala na tyle by złożyć tak prosty silnik jaki jest np. w skuterze czy kosiarce.

Czyli zauważ, że jednak jakąś wiedzę trzeba mieć :)

REGULAMIN FORUM ---> viewtopic.php?t=3

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2