Dzisiaj jest 07 kwie 2025, 20:42

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
To tylko znów ja ;P caly czas mysle o tym tuningu... co chwile zmieniam części. I mam pytanie. Czy te beda ze soba wspolpracowac ?? Czy beda pasowac do siebie??

-Cylinder: Metrakit 70ccm Hand Made
-Tłumik: Metrakit Hand Made
-Wariator: Metrakit MKII
-Sprzęgło: Metrakit d.107
-Wał: Tec Racing
-Pasek: Polini Race
-Gaźnik: Dell'orto 17,5mm - Metrakit (przystosowany do apki wiec nie wiem)
-Filtr powietrza - Polini Air Box
-Filtr paliwa - większy
-Dzwon sprzęgła Metrakit Pro Race d.107mm
-Dysza Główna 110
-Rolki Leo Vince ok.5g
-Sprężynki Polini 50 %
-Sprężyna Dociskowa Malossi 80%

co myslicie ? Czy to bedzie pasowac do siebie? Czy wejdzie mi to do skutera ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
A czemu nie ma wejść ? Pasować będzie ale zastanowiłbym się nad wydechem czy nie brać replici S6 która ciągnie od wyższych partii może być wydajniejsza przy tym cylindrze. A reszta to kwestia zestrojenia rolkami sprężynkami itp..

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
czyli wszystko bedzie cacy ?!? Głownie Metrakita chce zrobic, a podobnież polaczenie cylka i wydechu metrakit to dobra sprawa ;)

Tytuł:
**

Pojazd:
Nie zawsze ta sama firma oznacza najlepsze osiągi :]

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak chcesz to wkładać w Keewaya to życzę powodzenia.

Pewnie i tak nawet 30% z tego co napisałeś nie kupisz.

Keeway Hurricane -> Peugeot XP6 -> Yamaha Slider -> Yamaha Axis -> Fiat Panda -> Honda CBR f4i 600 + Honda Civic VIgen. V-tec + Fiat 126p

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
PatrykoDXp6 pisze:

Pewnie i tak nawet 30% z tego co napisałeś nie kupisz.

chlopak ma racje kazdy tak mowi ze kupi to a sie okazuje ze kupuje uzywane czesci :mrgreen:

Tytuł:
**

Pojazd:
To, że chce wkładać w Keewaya to już jego sprawa skoro nie decyduje się na swap z horizontalem. A czy kupi czy nie tego już nie wie nikt ;] A co do używanych części to nawet jakby kupił to co ?! Bynajmniej jak ktoś wyczai np wydech, wariator albo nawet cylinder w dziale "sprzedam" bądź gdzieś indziej to może zaoszczędzić kupę kasy. Bo jak dla mnie pakowanie 5 tys w skuter który będzie jeździł 120-130 km/h ( nie mówię tutaj o tym setupie) totalnie mija się z celem bo sprzedając skuter i tak nie zwróci się nikomu nawet połowa tego co włożył ...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Taki tuning to sie robi w aeroxach itp, a nie w chinskich skuterach.

Co 2 dni będziesz coś naprawiać.

Kolega ma Kymco S9 full sport i zaje**** tuning optyczny.

przejechał 80 km i 2 razy mu sie pasek zerwał po drodze, a że byliśmy w grupie to mu pomagaliśmy. 3 razy sie filtr zamoczył i odpalał z wiertarki.

Keeway Hurricane -> Peugeot XP6 -> Yamaha Slider -> Yamaha Axis -> Fiat Panda -> Honda CBR f4i 600 + Honda Civic VIgen. V-tec + Fiat 126p

Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
O to że coś się zepsuje to bym się nie bał, to nie do końca jest Romet, Zipp czy inny chińczyk, poza tym zmieniając wał, cylinder, łożyska i całą resztę to jest małe prawdopodobieństwo że coś się popsuje. Prawda jest taka że nie ma to opłacalności bo i tak nie osiągniesz 100km\h, nawet jeśli to czy jest sens pakowania w to tyle kasy? Z tego co piszesz to masz 17 lat, poczekaj, zrobisz prawko kupisz sobie coś poważnego. Przebujaj się teraz Kiłą aby tylko było a później sprzedając kiłę z kasę którą chcesz przeznaczyć na tuning zostawiając, możesz kupić już coś ładnego. Np. GS500, ER5, CB500, jakąś 125 czy też coś typowo ścigaczowego, jakąś 250. Na prawko raczej kasę dostaniesz od rodziców, ewentualnie zarobisz sobie. Rozważ taką opcję. Ewentualnie teraz wsadź do Keeway'a np. jakąs słabszą i tańszą 70ccm, np. Power Force, do tego jakiś używany wydech i wariator no i przebujaj się nią a oszczędzisz trochę kasy no i nie rozczarujesz się tak bardzo osiągami porównując je do wydanej kasy.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
**

Pojazd:
Dokładnie zgadzam się z ToXem zresztą napisałem Ci coś takiego wyżej za jakąś RS albo Mito z Niemiec zapłacisz grosze więc na serio nie warto, a jak nie chcesz czegoś dużego to możesz zrobić A1 ( od 16 lat ) i śmigać właśnie taką 125 ;] I nie będziesz miał problemu z osiągnięciem ponad 150-160 kmh :]

A co do tego Chińczyk nie Chińczyk skoro on chciałby wymienić praktycznie cały silnik to wszystkie części są markowe. I kymco to nie jest Chińczyk tak btw... A jak ktoś do sporta zostawia pasek albo kupuje jakiś za 30 zł no to wiesz :lol:

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tylko taką rs 125 na a1 odblokowana nie jest legalne smiganie :D Bo to jest do 125ccm i 15km mocy :D

Obrazek
http://bikepics.com/members/szwedo22/

Tytuł:
**

Pojazd:
No a skuter 70ccm który leci koło 100kmh jest legalny <lol2> to mnie dobiłeś teraz totalnie...

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
jak bedziesz jechal 50 obok milego pana policjanta to co ci zrobi przeciez nie wsiadzie na rs i nie rabnie w 1 lepsze drzewo

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeśli jeździsz spokojnie, przepisowo i "bez spin" to prawdopodobieństwo zatrzymania lub też wypadku w razie czego jest mała. Pierwsza rzecz to wsiadając na byle co, choćby rower, włącz myślenie.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tox, zgadzam się. Tu masz w zupełności rację! I naprawdę bardzo chwalę sobie osoby, które jeżdżą swoimi jednośladami na imprezę i nie piją. A jeśli wypiją, to nie wracają maszynkami.

Watcher, owszem, ale powiedz mi jaki jest sens robienia A1 skoro później, jeżeli będę sie chciał przesiąść na coś mocniejszego będę musiał robic zwykłe A? Już wole poczekać i zrobić A po 19 roku życia.

PatrykoDXp6, może i to chińczyk, ale mam satysfakcję, że zarobiłem na niego sam. Mam go od września tamtego roku. Nie chciałem nic używanego tylko coś nowego. Jeździ mi się nim naprawdę wyśmienicie. A co do Twojego kolegi, to powiedz mu "niech sobie wymieni silnik na minarelke...". Nie lubie jak ktoś pisze ze to chińczyk i to szajs. Jeśli o coś dbasz, to nawet najgorsze może stać się najlepszym... ;)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
watcher pisze:
A jak ktoś do sporta zostawia pasek albo kupuje jakiś za 30 zł no to wiesz :lol:

:/ A kto tak powiedział? :/ Miał jakiś pasek za 120 coś zł i w bagażniku drugi taki, a trzeci miał seryjny.

Mówcie co chcecie, ja jestem pewny, że ten temat jest założony niepotrzebnie bo to tylko są "marzenia" dayana, powodzenia...

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Widze ze mieszkasz w kielcach :P czyli jakies 40 km ode mnie. Jeszcze sie stykniemy za jekies pol roku kolo Reala, zobaczysz.

Tytuł:

Pojazd:
PatrykoDXp6 pisze:

Powodzenia to ja tobie życzę w dalszej niewiedzy , wszyscy sie naczytaliście jakiś bzdur że keewaya sie nie opłaca tuningować bo po full tunie leci tyle co seryjny aerox :? jakoś nasz były użytkownik Wilus88luki włożył w swojego matrixa ponad 3 tyś albo i więcej i jest po full racingu nie wyregulowany i leci 115 realne na keewayowskim silniku ! więc nie mówicie że to słabe osiągi jak na keewaya

Ostatnio zmieniony 18 lip 2009, 9:55 przez Majkel92, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
dokładnie. Nienawidze jak ktoś czuje sie lepszy bo ma markowy skuter... Zapewne za pieniądze rodziców...

Tytuł:
**

Pojazd:
Napisałem, że jeżeli nie chcesz czegoś o większej pojemności to możesz zrobić A1 a nie, że lepiej A1 robić mając 16.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna