Dzisiaj jest 12 lut 2025, 5:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Ibiza II FL 110KM, CRM 125ccm
karolik8, po zawodówce jak nie masz łba na karku nic nie osiągniesz, będziesz robolem i tyle. Po technikum tak samo. Tylko że jak w trakcie zmienisz zdanie i pójdziesz na studia techniczne to nie musisz mieć łba na karku żeby zarabiać conajmniej 2x tyle co po zawodówce.
Pamiętaj o jednym, pójdziesz do technikum nie będzie podobało się to przeniesiesz się do zawodówki. A w drugą stronę się nie da.
A najważniejsze, staraj się mierzyć najwyżej jak możesz, opłaca się. I ogólnie to machanik po zawodówce nie ma teraz pracy w zawodzie. Bo praca za 1500 czy 1800 nie jest pracą. Zauważ że zawodówki czy technika z kierunkiem mechanicznym nie narzekają na brak kandytatów. Więc chętnych do pracy po takich szkołąch też jest dużo.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Tyle że mechanik zawsze będzie potrzebny w dzisiejszych czasach. Robota w 101% zapewniona i nie trzeba być Einstein'em aby własną działalność w tych czasach otworzyć. Jak bedzie chłopak sumienny, dobrze naprawiał i nie zdzierał jak ASO to klientów full będzie miał.

lucek15 pisze:
Teraz ludzie wolą oddać samochód do serwisu(niekoniecznie dobrego, ale autoryzowanego)

ASO nie robi przekrętów? Zdziwiłbyś się co robią za twoimi plecami :mrgreen:

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Ostatnio zmieniony 14 maja 2012, 23:12 przez czarekcw, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd: Coś co ma 4 kółka..
czarekcw, przykładem może być ASO Toyoty co sprzedało Avensisa Razorowi jak dobrze kojarzę :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Z4 E85/530dA E60 M-Tech/Sierra
Przez sąsiadkę ode mnie z dzielnicy zamknęli salon Seata w Ełku. Tak ją oszukali, faktura na grube tysiące przyszła, ale proste, że się zorientowała, do sądu, wygrała sprawę i salon upadł.

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Dobra ja ci powiem Technikum jak mechanik, zawodówka na start odpada po technikum masz już papierek i wykształcenie średnie a jak nie będziesz sobie dawał rady to zmienisz szkołę w duł tzn. zawodówka ponieważ tam może się nauczysz co i jak robić ale masz wykształcenie słabsze a żeby warsztat założyć trzeba wykształcenie średnie chyba że nie legalnie to nawet bez wykształcenia byle umieć nie zbyt drogo a dobrze robić auta, klienci będą ciągle jak słychać często słowa "Samochody są i będą,psują się i będą się psuć" a każdy szuka żeby było dobrze i tanio.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Rieju
Powiem wam tak piekarzy zawsze będzie bo ludzie jedzą i będą jedli tak samo jest z mechanikami też będą potrzebni wiec pomyśl co naprawdę chcesz robić na czym się znasz a co musisz podciągnąć bo jeżeli chcesz iść na elektro-mechanika to fizyka i matma to podstawa więc sam musisz przemyśleć sprawe;)

wicherq94 pisze:
wornesz napisał/a:
jak zaproszę jakąś dziewczyne do domu i siedzimy w moim pokoju to co 15 min stary wbija ( tak nagle) z okrzykiem "KONTROLA ! " xD

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
david1196, nie udzielaj się w takich tematach bo nic z sobą nie reprezentujesz.

david1196 pisze:
żeby warsztat założyć trzeba wykształcenie średnie

Od kiedy ja się pytam?! Ty się dobrze czujesz?

Co za patologia...

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:

Pojazd: Coś co ma 4 kółka..
czarekcw, szkoda nerwów, przecież oni wiedzą lepiej. No oni już w końcu zaczęli chodzić do ponadgimnazjalnej, więc wiedzą więcej :cool:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera GSM, Derbi Senda, Beta
Zawsze można iśc do zawodówki , i później zrobić uzupełniające technikum . :) I wyjdzie się tak samo jak po technikum z tym ze ok dłużej . nie 4 lata a 5 :)

Derbi Senda 3 Project , Ciekawy ?! // By Drifter
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t ... sc&start=0

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Z tą średnią co masz to serio radzę ci iść do zawodówki tym bardziej ,że ciekawszy profil (przynajmniej dla mnie)kończysz szkołę 1rok wcześniej niż technikum.Poza tym nie będzie obawy ,że nie przejdziesz.

Obrazek Piszę poprawnie.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Z wypowiedzi niektórych osób śmiać po prostu mi się chce...

4 lata temu byłem w takiej samej sytuacji jak Ty tylko że ja w trakcie pierwszej klasy chciałem się przenieść do zawodówki ponieważ obawiałem się że nie zdam. Do dziś nie żałuje swojej decyzji. Ukończyłem technikum z całkiem dobrym wynikiem, zdaje teraz maturę i egzamin zawodowy, fakt że w technikum jest ciężej ale tam jest całkiem inna kultura osobista inni ludzie (czasami jak popatrzę na niektóre osoby z zawodówki to zastanawiam się czy wiedzą co to jest kultura itp.)

Jeżeli masz chęci to idz do technikum, najgorsza jest pierwsza klasa ponieważ wtedy nauczyciele robią przesiew i ostro cisna. Jeżeli przejdziesz przez pierwszą klasę to później bedzie tylko lepiej :)

Później jeżeli będziesz chciał pracować po ukończeniu szkoły średniej od razu inaczej będą na Cb patrzeć :) Przemyśl sobie to na spokojnie, jeszcze masz dużo czasu :)

Drifter16,
Nie 5 tylko 6 lat, 3 zawodówki, 3 technikum

sebagbw,
Bez doświadczenia większych pieniędzy na początek nie ma co się spodziewać. Takie są realia, no chyba że praca fizyczna na budowie itp to wtedy tak.

Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, 9:00 przez michasekk, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Sorrki za błąd ale chodziło mi właśnie że masz lepszy papier niż po zawodówce i lepiej na cb patrzą pracodawcy, tylko że musisz siadać czasem przy książce i się uczyć a zawodówka to leci więcej praktyk niż nauki więc trzeba umieć posługiwać się już wieloma przedmiotami.
Koledzy chodzą do samochodówki i mówią że technikum trzeba strasznie się uczyć bo lubią ulać kogoś jak sobie bardziej odpuści, ale jak praktyki się udają to coś nauczysz się a jak nie to nawet nie masz okazji zobaczyć pod maskę samochodu tylko robią jakieś śrubki, blaszki itp.

Jak masz dobre praktyki to nauczysz się sporo tu jak i tu.

Tytuł:
*

Pojazd:
1 klasa najgorsza? Nie wiesz co mowisz,1 to lajty,chyba ze u was.U nas z rokiem coraz gorzej,chociaz glownie to z jezykow i obcego sie najbardziej boje reszta to tam luz tyle ze z praktyki wiesz tyle co nic.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
TZRfan pisze:
1 klasa najgorsza? Nie wiesz co mowisz,1 to lajty,chyba ze u was.U nas z rokiem coraz gorzej,chociaz glownie to z jezykow i obcego sie najbardziej boje reszta to tam luz tyle ze z praktyki wiesz tyle co nic.

u mnie również 1 klasa jest najgorsza :) np w tamtym roku z matematyki jak klasa ma 33 osoby nie zdalo okolo 14. Średnio tyle co roku nie zdaje 1 klasy u nas. 1 klasa przesiew.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
david1196 pisze:
Sorrki za błąd ale chodziło mi właśnie że masz lepszy papier niż po zawodówce i lepiej na cb patrzą pracodawcy

Ciekawe od kiedy :mrgreen: :mrgreen: każdy woli wziąć po zawodówce bo przynajmniej umie coś zrobić i nie muszą tracić czasu aby cię czegoś nauczyć. Często można zostać w zakładzie po praktykach :wink:

Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, 17:38 przez RiderNRG, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
RiderNRG pisze:
Ciekawe od kiedy :mrgreen: :mrgreen: każdy woli wziąć po zawodówce bo przynajmniej umie coś zrobić i nie muszą tracić czasu aby cię czegoś nauczyć. Często można zostać w zakładzie po praktykach :wink:

Pomyśl, że w dzisiejszych czasach liczy się papier :) Po zawodówce masz ledwo jakiegos robotnika. Nie wiem jakie trzeba mieć ambicje żeby do zawodówki odrazu iść.

Tytuł:

Pojazd: Renault Megane II
przemek.99 pisze:
hcesz nauczyć się fachu zawodówka, chcesz mature to technikum ;)

Ja wybrałem to drugie ;) Lepsze perspektywy po skończeniu
dokładnie poza tym twoja wiedza jest lepsza po technikum ja teraz własnie pierwszą klasę i powiem ci że opłacało się iść na ten profil. O wszystkim się uczysz i masz wiedzę teorytyczną po skończniu 4 klasy masz ogromną wiedzę a ci z zawodówki mogą tobie lizać stopy bo oni są zwykłymi robolami ,a ty na swój sposób jesteś o wiele lepszy od nich.
michasekk pisze:
w technikum jest ciężej ale tam jest całkiem inna kultura osobista inni ludzie (czasami jak popatrzę na niektóre osoby z zawodówki to zastanawiam się czy wiedzą co to jest kultura itp.)
dokładnie w zawodówce nie jesteś tak zżyty z kumplami z klasy jak w technikum,
Rider pisze:
po zawodówce jesteś nikim jeżeli np. nie otwaierasz swojej firmy czy nie idziesz robić w warsztacie znajomego. Po technikum całkiem inaczej na ciebie patrzą bo wiedza że masz wiedzę.

U nas teraz nie zda z 7 osób, a w klasie jest nas 23 tak więc klasa rozwiązana ,ale przyłączą nas do innych (lekcje zawodowe będziemy mieli osobno wiadomo)

Obrazek
http://www.facebook.com/ScooterClubJG

Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, 19:27 przez ronilus, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
**

Pojazd:
No to chyba będzie technikum ..
a potem ewentualnie w wypadku gdybym sobie nie radził w połowie roku moge się przenieść do zawodówy >?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Mz Rt 125/Beta ARK
Mam znajomych co skończyli w tym roku zawodówkę mechanika i już mają załatwioną robotę w warsztacie ( mieli tam praktyki ) i przedłużyli im umowy . 1500 pln na początek , więc nie jest źle . Po technikum idzie się na studia a nie do pracy , bo taki marny technik nic nie znaczy a Ci co skończą wyższą szkołę może ( 1 na 5 ) znajdzie jakąś dobrze płatną pracę w zawodzie nawet za granicą gdzie jest popyt na naszych rodaków z takim wykształceniem .

Moja Beta ARK

Wbijać :D .

Tytuł:

Pojazd: Renault Megane II
karolik8, do zawodówki możesz się przenieść w każdej chwili ,ale lepiej zostań w technikum i się ucz. Jak się nie będziesz uczył to wiadomo że będzie tobie ciężko

Obrazek
http://www.facebook.com/ScooterClubJG

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna