Dzisiaj jest 23 lip 2025, 0:43

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: gaz - "buu"
Cześć.
Dziś jeździłem z kolegą i chciałem delikatnie podgrzać oponę i na łączeniu asfaltu (ta smoła czarna, była sucha normalnie) spaliłem trochę gumę. Nie pomyślałem i ta asfaltowa smoła się stopiła i mi zaczęło na nadkole pryskać. Lampę wyczyściłem, ale na nadkolu są czarne kropy zaschniętej smoły. Da się to jeszcze wyczyścić czy nadkole do malowania?
Teraz sedno tematu. Nie będę pytał co mam zrobić, żeby nie robiło "buu" bo zdaję sobię sprawę, że tematów takich jest milion, ale zastanawiam się nad przyczyną.

Palę delikatnie gumę, ze 4 sekundy, kolega woła, że chlapie i przestałem, odjechałem metr, daję gazu i od tej pory mam charakterystyczne "buuu". Co się mogło stać?
Filtr nie poluzował się, raczej do niego nic nie wpadło (jest zaklejony w większość - revo s type), świeca dobra.

Jutro przywożę roxa do domu bo zostawiłem po za domem i co mam zrobić? Gaźnik rozebrać, wyczyścić i złożyć od nowa, czy może głębiej trzeba zaglądać?
Jutro sprawdzę jaki kolor ma świeca, bo czasami go odpalałem jak pchałem. Zdarzało się, że kilkanaście metrów jechał ładnie, ale znów foch i "buuu".

Przy okazji tematu wie ktoś konkretnie jak filtr stożkowy revo s type się rozbiera? Nie chcę nic robić na siłę, żeby nie popękał, a jego bym też sprawdził. I ostatnia sprawa: macie jakieś uwagi co do zdejmowania i rozbierania gaźnika? Nigdy gaźnika nie zdejmowałem i boję się, że coś mogę rozregulować i zepsuć. A wyregulowany jest w 100% idealnie.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł: Re: gaz - "buu"
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
filter rozbierasz w ten sposób iż wkładasz wąski i cienki śrubokręt w miejsca za filtrem takie jakby zatrzaski.Wkładasz śrubokręt i podważasaz do góry to samo robisz gdy obudowa zejdzie a pod spodem będziesz miał cienką plastikową obudowę a pod spodem gąbkę.

Luuuknij na huraganka;-)
Temat:
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=208206
Filmik:
http://www.youtube.com/watch?
v=qDwbXrsrCPQ

KEEWAY HRR>>> NA SPRZEDAŻ
PISAĆ NA GG

Tytuł:
Maciejjo1234, dzięki za info ;)

Dobra, zaryzykowałem, wyjąłem gaźnik i w dyszy był jakiś syf ;D

Teraz chodzi ładnie, ale nie wiem dlaczego, kierunkowskazy nie działają. Cała elektryka jest okay, ale kierunki nic. Ani nie świeci, nic nie słychać, nic!

Wczoraj jak pchałem roxa ze 2 km po ulicy i potem mnie kolega prymitywnie holował, to przez większość drogi miałem włączony kierunek w prawo, dla bezpieczeństwa, żeby ktoś wiedział jak jedzie z tyłu. Mogło coś się stać od tego, że długo kierunki chodziły? Dziś nie reaguje żaden kierunek ani kontrolka na liczniku.

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Sprawdź czy żarówki nie wypadły xD , u mnie tak najczęściej jest .

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
a może po prostu aku się rozładował albo padł? rozrusznik kręci?

--->>>>Gołe baby :D <<<<---

Tytuł:
No właśnie rozrusznik elegancko kręci, klaksonem nawet trąbiłem kilka razy i bardzo głośno, stop działa, świata działają, a kierunki nic...
Żarówki są na pewno xD Z tyłu LEDY, wszystko było okay i nagle nic się nie dzieje po przełączeniu na lewy jak i prawy kierunek. Czym się sugerować? Jeszcze sprawdzę ostatecznie czy się spaliły, no ale kontrolka powinna chyba świecić też, nie?

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Tak powinna się świecić, może sprawdź to czym włączasz kierunki i oczyść styki bo to może być to .

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
sprawdź przy włączniku i przerywacz.

--->>>>Gołe baby :D <<<<---

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]