Dzisiaj jest 26 lis 2024, 19:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Siema, mam zamiar kupić wario malossi multivar. W zestawie dają rolki 7g, chciałbym jeszcze jakies dokupic. Orientujecie się jakie mogłyby być dobre?(chodzi mi o wagę). Skuter to oczywiscie 2t.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Możesz kupić jeszcze 6g.

Keeway <3
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 58&start=0
Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
a jak u Ciebie sprawuje się multivar? Na jakich rolkach i sprezynie jezdzisz? Przyspieszenie i v-max duzo lepsze?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
U mnie się sprawuje bardzo dobrze ;) Ja jeżdże na rolkach ok 5g i centralce Malossi Białej lecz mam wysokoobrotowy wydech. Pamiętam na serii z Tecnigasem Next-R miałem rolki 6g i centralkę białą i było super ;)

Keeway <3
Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
a kiedy kupowałeś wario? Ostatnio słyszę coraz gorsze opinię o multivarze

Tytuł:

Pojazd:
Nie spotkałem się jeszcze żeby w multivarze było coś nie tak więc tym się nie przejmuj . Tak jak Łukasz wyżej napisał rolki 6g będą dobre , najlepiej gdybyś jeszcze napisał czy skuter to seria czy już coś wymieniane .

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t ... sc&start=0
ml?source=oo

Tytuł:
*

Pojazd:
Multivary są nieopłacalne, to prawda co gada xxx45. Za duża cena w stosunku do tego co oferuje

http://www.scootland.cz/scooter-tuning- ... minarelli/

porównajcie sobie hebo z malossim, multivar daje mniej mocy na wyższych prędkościach.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wielu moich kumpli ma Multivara, i żaden z nich nie miał problemów z regulacją. Wario jest ogólnie bardzo dobrze dostępne, i u mnie przelatało już duużo km bezproblemowo. Wariator daje dużo do osiągów. Zwiększa Vmax odczuwalnie niekiedy o ponad 10km/h. Większość użytkowników go sobie chwali, i ja też uważam że to jeden z najlepszych wariatorów.

Keeway <3
Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
Hebo 5.9PS/8051 RPM

Malossi 5.9PS/8100 RPM

Nawet na ostatnim wykresie pisze że pierwszy w tych testach wypadł :
1.Malossi Multivar
2.Hebo NG
3.Top Performence
4.Motoforce
5.Stage6
6.Seria

ml?source=oo

Tytuł:
*

Pojazd:
Ale oni brali pod uwage moc max, która jest osiągana w jednym punkcie... porównajcie sobie wykres malossi z hebo i co sie dzieje na wysokich prędkościach. Chcesz to kupuj multivara, ostatnio widziałem mase tematów na innych forach z problemami z multivarem i wario jest spartolone. Poza tym jak można określać wariator jako najlepszy tylko dlatego, że ludzie mają? Takie coś ma sens jak porównujesz 2 wariatory sportowe.
Kupa kasy za takie coś - dziękuje postoje.

@marcin9440 to nie jest przecież klasyfikacja. To są wariatory podane jak leci. Looknij na wykres porównawczy wszystkich wariatorów i znajdź sobie malossi (czerwona krecha) jaka lipa w stosunku do innych. Słaby na wysokich prędkościach, S6 go tam rozwala.

Więc proponuje zdjąć z oczu klapki z napisem malossi i sie zdrowo zastanowić.

Ostatnio zmieniony 07 lip 2012, 18:29 przez NBA, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
A widzisz Marcin miał akurat i Multivara i Stage6 Sport Pro. I jak sam mówił wyczuwalnej różnicy nie ma. A miał to przy wysokoobrotowym wydechu więc Malossi powinno wymiękać, a jednak nie. I wg mnie, lepiej jest się kierować opiniami ludzi niż tym że S6 jest pokryte czymś tam itp.

Keeway <3
Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Ja tam wole wierzyć testom, ale jak uważasz.

Poza tym nie chodzi o obroty bo one podczas przyspieszania od pewnego momentu są stałe, widać na wykresie tylko o to, że przy dużym docisku gdy pasek jest już wysoko (czyli wysokie prędkości) malossi zaczyna wymiękać wg tego co jest w teście.

Ostatnio zmieniony 07 lip 2012, 21:48 przez NBA, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
NBA pisze:
]Ale oni brali pod uwage moc max, która jest osiągana w jednym punkcie... porównajcie sobie wykres malossi z hebo i co sie dzieje na wysokich prędkościach. Chcesz to kupuj multivara, ostatnio widziałem mase tematów na innych forach z problemami z multivarem i wario jest spartolone. Poza tym jak można określać wariator jako najlepszy tylko dlatego, że ludzie mają? Takie coś ma sens jak porównujesz 2 wariatory sportowe.
Kupa kasy za takie coś - dziękuje postoje.

No przecież o to chodzi aby odczytać w jakich obrotach ma max moc coś takiego jak testy wydechów . Chyba że nie umiesz odczytać . To że wysokich prędkościach mają różne obroty to zależy od charakterystyki wariatora .

Osobiście miałem Hebo NG , Malossi Multivar , Stage6 Pro to między tymi dwoma ostatnimi różnicy nie ma , a co do Hebo to można uzyskać większą prędkość maksymalna lecz silnik na nim nie jest tak elastyczny i często jest go bardzo trudno wyregulować i wiem to z doświadczenia a nie z testów które tak naprawdę nic nie dają .
Bo jeżeli masz już jakiś sportowy wydech to te wykresy wgl nie będą się pokrywać z tymi .

NBA pisze:
Więc proponuje zdjąć z oczu klapki z napisem malossi i sie zdrowo zastanowić.

Tu akurat nie ma takiego problemu jak w Hebo NG że po przebiegu 500km rolki kwadratowe lub cale stopione :shock:

ml?source=oo

Tytuł:
*

Pojazd:
Nie pisałem, że mają różne obroty, bo mają podobne tylko cały czas pisze o tym, że moc spada na wysokich prędkościach SKUTERA a nie przy wysokich obrotach silnika.

Tytuł:

Pojazd:
NBA pisze:
Nie pisałem, że mają różne obroty, bo mają podobne tylko cały czas pisze o tym, że moc spada na wysokich prędkościach SKUTERA a nie przy wysokich obrotach silnika

No to takie zachowanie masz na wariatorze Hebo przy 30km/h 9000tyś. a później spada i dopiero przy 70km/h wchodzi wyżej .

A na Malossi cały czas są prawie te same więc tak powinno być .

To że moc spada na wysokich prędkościach spowodowane jest tym że już po prostu więcej nie osiągnie .

ml?source=oo

Tytuł:
*

Pojazd:
No i właśnie chodzi mi o to, że wg testu ten spadek jest bardziej widoczny w multivarze niż powiedzmy S6. Dobra i wydaje mi sie, że na tym można zakończyć bo wszystko już wiadomo, decyzja należy do autora tematu.

Tytuł:

Pojazd:
NBA pisze:
No i właśnie chodzi mi o to, że wg testu ten spadek jest bardziej widoczny w multivarze niż powiedzmy S6. Dobra i wydaje mi sie, że na tym można zakończyć bo wszystko już wiadomo, decyzja należy do autora tematu.

Ale ten spadek nic nie daje bo to że potem kreska schodzi to dlatego że po prostu puszczają manetkę z gazem .

Po za tym autor tematu ma już raczej wybrany wariator i tylko pytał o rolki jakie ma jeszcze sobie dokupić .

ml?source=oo

Tytuł:
*

Pojazd:
Tak dla ścisłości mi chodzi o ten spadek od 55 km/h :) Wtedy jeszcze manetki nie puścili.

Tytuł:

Pojazd:
NBA pisze:
Tak dla ścisłości mi chodzi o ten spadek od 55 km/h Wtedy jeszcze manetki nie puścili.

Spadek spowodowany jest tym że max moc już osiągnięto i to że tak spada nie jest takie złe jak to że np. W Hebo obroty przy 30km/h są 9000tyś a później spadają .

ml?source=oo

Tytuł:
*

Pojazd:
nie będe zakładał nowego postu więc będe pisał tu. Wstawilem sprezyne top racing 22% (45kg) do multivara i jest w miare ok. Jest dosyć spory muł przy starcie. Jakie sprężynki mógłbym dobrać? Myślałem nad Stage6, heavy lub medium, i nie wiem które mogły by być lepsze. I jeszcze jedna sprawa. Obecnie mam rolki 4,5g i są dosyć już mocno zjechane .. Nie są one za lekkie? Może bym kupił 5-6g? Zależy mi głównie na przyspieszeniu.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna