Sorki za taką zamułe..wgl nie miałem okazji zajrzeć do was..,praca,praca,praca.nawet nie mam czasu na zmianę opony a łysa jak w bolidzie F1:/
Ale to swoją drogą..
Rolki kupiłem jakieś tanie 5,8g z allegro albo z ebay-a nie pamiętam...
Szukałem dla Cb link do stronki ale nie moge znaleźć
Te moje rolki ''NARAKU'' sie nazywają:D Myślę że te rolki 5,8g są idealne do 50cc..
miałem 8g albo 8,coś tam i to nie zdało egzaminu na cylinderku 50cc..
Długo przyśpieszał:/
Słabe przyśpieszenie też może być,jeśli Ci się rozszczelni uszczelka pod głowicą albo pod cylindrem...osobiście mi sie to nie zdarzyło ale kumpel w swoim kingway-u miał taki problem.Pod głowicą uszczelka poszła,jeździł nim ale przyśpieszenie bardzo słabe..
Większa dawka paliwa hmm...nie wiem jak u cb ale u mnie było tak że na oryginalnym gaźniku jak dałem większą dawkę paliwa to dało mi to tylko tyle że spalanie większe a przyśpieszenie bez zmian(może trochę większe,może..) dlatego też gaźnik zmieniłem na inny z dyszą 0,65 i różnica była kolosalna,w oryginalnym gaźniku dysza była 0,57
(o ile dobrze pamiętam)...
(Może być tak że mój oryginalny gaźnik był jakiś nie dorobiony:)
Możesz jeszcze spróbować dać większą dysze do oryginalnego gaźnika np. 0,60-0,65 napewno coś daaaa ale szału nie ma na 50cc...
Aktualnie mam cylinder 70cc,kupiłem najtańszy komplet z allegro..coś takiego:
http://allegro.pl/tuning-cylinder-70cc- ... 93802.html
Różnica nie do opisania..teraz taaaaak,robi robote:)
Może i tak sie nie robi,ale ja docierałem go w taki sposób że przez tydzień w ogóle go z garażu nie wystawiałem,tylko po pracy go odpalałem na jakieś 15-20 minut..potem robiłem ok godzinę przerwy żeby sobie ostygł i znowu go paliłem,chodził sobie spokojnie na wolnych obrotach przez cały czas..wypaiłem 10 litrów paliwa w ciągu tego docierania,jak wsiadłem i odkręciłem manete na 3/4 to uśmiech na mej twarzy pojawił się błyskawicznie:)
Jeśli zdecydujesz sie na kupno nowego cylindra,przed założeniem głowicy cofnij tłok do końca i lekko przesmaruj powierzchnię cylindra olejem do mieszanki,jedna kropla wystarczy:) (nie trzeba tego robić ale nie zaszkodzi)do zbiornika z benzyną też trzeba wlać trochę oleju..
Chyba wszystko:)
Jeśli będziesz miał więcej pytań pisz na gg 9007635
Niech moc będzie z wami!!! ;)
Pozdro all