Dzisiaj jest 02 lis 2024, 22:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mam takiż oto problem z moją Aprilią RX z 95r. Gdy jadę i próbuję wkręcić ją na obroty to wkręca się ładnie i nagle cisza przez chwile tak jakby ją zalało. Puszczę manetkę na moment i znowu jedzie (ale tak czy siak nie wejdzie na te obroty - muszę zmienić bieg na wyższy). Niestety urwana linka od obrotomierza więc mogę jedynie powiedzieć, że przerywa chwile po osiągnięciu tych obrotów gdzie łapie przyśpieszenie czyli jak typuje około 2/3 skali).

Im silnik bardziej nagrzany tym jest gorzej. Jak już pojeżdzę te 15 min to na jedynce, dwójce i trójce nawet na połowę obrotów się nie chce wkręcić. Na czwórce, piątce i szóstce jest troszkę lepiej. Mój setup to:

-Cylinder china 90
-Gaźnik Dell'orto 19mm
-Dysza aktualnie 110 (próbowałem od 95-115, ze stożkiem lub na oryginalnym filtrze ale zawsze to samo, jedynie minimalnie zmienia się zakres obrotów na których nagle przerywa)
-króciec Polini Evolution
-membrany dopiero co wymienione Tec Racing
-świeca NGK BR9ES (nowa)
-zatyczka na iglicy znajduję się na 2 rowku od góry (4 rowkowa :P )

Dodam, że to wygląda tak jakby nagle zanikała na chwilę iskra...
Problemy mam także z odpaleniem ją na zimnym silniku ale wystarczy że popchnę metr i odrazu odpala. Na ciepłym odpala od strzała.

Już nie mam siły na tą padake :P

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Regulacja gaźnika się kłania albo ssanie zacina.

Ostatnio zmieniony 14 sie 2012, 9:35 przez bartexc, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ssanie ręczne - jest wgl jakaś szansa żeby się zacinał? A nawet jeśli to nie przejechałbym na ssaniu wtedy więcej niż 3 km. Kolego - nie pisałbym z problemem bez prób regulacji gaźnika.

Edit:
http://www.shop.mieloch.pl/sruba-regula ... 3394.bhtml na zdjęciu śruba ma gumową uszczelkę. Może to śmieszne pytanie ale to może być tego wina? Chociaż sam wątpie...

Ostatnio zmieniony 14 sie 2012, 10:57 przez 15Hz, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
15Hz, Sprężynka może nie odbijać lub zaworek się najzwyczajniej zaciął. Odłącz na chwilę linkę od ssania i spróbuj. Ta uszczelka po to, aby nie łapało lewego powietrza. Ja takiej nie mam i nic się nie dzieje.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ]