Dzisiaj jest 28 lis 2024, 14:50

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Siemka jak wyregulować moja f12 z cylkiem stage6 racing do stuntu?Setup taki jak niżej.Wydech planuje zmienic na yasuni r czy bedzie dobry do stuntu?Pomóżcie z góry dziekuję.
*Cyl stage6 Racing 70
*Wario Hebo NG
*Pasek Hebo
*Zawór membranowy stage6
*Wał Tec Racing
*Dzwon stage6 wing cooler
*Sprzęgło malossi fly
*gaźnik 17,5 dellorto
*Łożyska Stage6 Teflon skf'y
*Wydech Stage6 Pro Replica

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
powinno prądzić :)

z resztą podstawa to nie tuning tylko cwiczenia :)
bo jak sie nie ciwiczy to sie nawet 600-ki co ma 120 koni nie podbije na koło .
a jak ktos sie przyłoży to nawet simsonem mozna posmigac :))

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja moja malaga przed tuningiem jak byla na full serii śmigałem nieźle na kole a teraz ciężko bo nie wiem jak ją wyregulować...

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
srednia waga rolek około 5g(ciekawostka pasek na postoju jest na zamym dle wariatora przy tulejce i cięzkie rolki wysuwają się przy niskich obrotach i pasek idzie do góry tak jak łancuch w roweże więc sie daje średnie rolki bo lekkie robia dobry start ale maly v-max lekkie rolki daje sie w seryjnym skucie by miał tylko przyśpieszenie w takim tuningu średnia waga rolek będzie najbardziej odpowiednia szyli około 5g)
centralna twarda by pasek miał dlugo wysokie połozenie jak w roweże z tyłu na lekim biegu ważne by ruszał z dość wysokich obrotów (centralna minimóm +50-90)
i sprężynki sprzęgła dzięki wysokim obrotom sprzegło musi być tak zwane miękie bo jak będzie miało spręzynki +50 to bedzie już twarde i zamiast ruszać będzie skut kręcil obroty i bedziesz palil okładiny więc spręzynki muszą być około 15-30% bo jak będzie miał skuter wysokie obroty dzieki centralnej to jak zacznie ruszać to sprzegło będzie momentalnie łapać i bedzie jagby szarpać w efekcie powino ci koło przy dodaniu gazu odrazu iśc do góry
polecam zakupić rolki 4,5/5g i centralne 50/80% i spreżynki ale do malosi fly orginalnie dostajesz komplet spręzynek i jest komplet białych są one miękie +20 powiny być najlepsze do stuntu
przy takiej regulacji powinieneś mieś start na koło i jakoś powinieneś jeździć rolki 4,5/5 mogą byc zalekei i bedzie ci wył silnik to sprubuj dac rolki 5,5g

ciekawostka :twisted: : cylindry stage6 racing alu nie lubią temperatury gdy masz juz 70stopni na cylku i zatrzymasz się na postoju po 5 min wzrosnie ci do 90 czyli max by ci sie nikasil (czy jakos tak) nie zlepił z tłokiem polecam inwestycje w czujnik bo chyba w F12 go niema seryjnie ważne by nie przekroczyć temperatury wody powyżej 95 bo przytrze sie cylek bo zlepi sie tłok z cylindrem
polecam inwestycje w czujnik jeśli masz wysoką temperature w czasie jazdy około 70-75 to zainwestuj w pompe RMS +10 jesli ci sie kręci wyzej temperatura inwestycja w pompe polini czerwoną pocniejsza niz stage6 ewentualnie druga chłodnica
+ przemyć caly układ w wodzie z octem i kupić dobry płyn chłodniczy

skożystaj z paru rad koniecznie kup czujnik bo te cylki nieznoszą temperatury
i wydech zmień na Stage6 Pro bo ten sobie rady nie daje co masz aktualnie, jesli masz fundusze kup sobie C20 nie C16,C16 jest gorszy od Stage6 Pro daje o 1,5 KM miej mocy mam znajomego co testował te wydechi i nie wiezylem ale posiada wykresy z hamowni i C16 jest gorszy od Stage6 Pro
mam nadzieje ze moja wypowiedź Ci pomoże w regulacji i w dbaniu o jego serce
Pozdrawiam

sory za błędy modratorzy nie poprawiajcie tego na czerwona da sie chyba jeszcze doczytać ;)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: E90 w dizlu
Cytuj:
ciekawostka : cylindry stage6 racing alu nie lubią temperatury gdy masz juz 70stopni na cylku i zatrzymasz się na postoju po 5 min wzrosnie ci do 90 czyli max by ci sie nikasil (czy jakos tak) nie zlepił z tłokiem polecam inwestycje w czujnik bo chyba w F12 go niema seryjnie ważne by nie przekroczyć temperatury wody powyżej 95 bo przytrze sie cylek bo zlepi sie tłok z cylindrem
polecam inwestycje w czujnik jeśli masz wysoką temperature w czasie jazdy około 70-75 to zainwestuj w pompe RMS +10 jesli ci sie kręci wyzej temperatura inwestycja w pompe polini czerwoną pocniejsza niz stage6 ewentualnie druga chłodnica
+ przemyć caly układ w wodzie z octem i kupić dobry płyn chłodniczy

Wystarczy po minucie odpalić go na 5 sekund i już tak nie wzrośnie =] Optymalna podczas jazdy dla tego cyla była by ok 55 st.C

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
no troche bez przesady 55 stopni nawet nie dasz rady utrzymać chyba że azotu lejesz do chłodnicy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: borsche vr5
Cytuj:
C16 jest gorszy od Stage6 Pro

serio ? :P to czemu jest różnica prawie 500zł między tymi wydechami? :P

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
mass95 pisze:
Cytuj:
C16 jest gorszy od Stage6 Pro

serio ? :P to czemu jest różnica prawie 500zł między tymi wydechami? :P

Jemu chodziło s6 pro, a nie o s6 pro replica.

Ostatnio zmieniony 17 sie 2009, 13:17 przez wojtq125, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: borsche vr5
wojtq125, czytać potrafię :P

S6 Pro kosztuje ~750zł a C16 ~1200zł czyli 450zł różnicy ;] i właśnie dziwi mnie że s6 jest mocniejszy skoro jest dość znacząco tańszy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
też sie dziwiłem ale to jest naprawdę prawda przetestował to mój znajomy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ]