Dzisiaj jest 01 lis 2024, 7:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: RMS czy seria?
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam. Mam do wydania 300 zł na nowy cylinder do RX (AM6). Znalazłem na allegro:

http://allegro.pl/item722911024_cylinde ... ryjny.html

lub

http://allegro.pl/item719134012_cylinde ... u_rms.html

Co wybrać? Koleś chcę za seryjny cylinder 220 zł a ten RMS kosztuję 250 zł. Help :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
ten używany wygląda bardzo spoko, nie widać na fotce progu na cylindrze, a na tłuku nie ma raczej rys. trochę dziwna sprawa że jest taki jakby przypalony od góry - miałem tak kiedyś w cz 350, ale ona była kosmiczne wyjechana, nie miała kwitów i nie opłacało się niczego wymieniać skoro dobrze odpalała. ale to było z 9 lat temu.
wadą (ewentualną) tego cylindra jest może nie tyle jego stan, co ryzyko związane z kupnem - jeśli ma jakieś wady, to dowiesz się o nich po zapłaceniu za przesyłkę pobraniową i otworzeniu jej. No chyba że odbiór osobisty.

o rms nic nie wiem, na forum jednak sa o tej firmie zupełnie dobre opinie [przyznaj się przed moderatorami czy skorzystałeś z opcji "szukaj" :wink: :mrgreen: :cool: ]. ja bym brał nowy, ze względu na mniejsze ryzyko związane ze stanem i jakością (reklamacja). no i jest nowy, a różnica w cenie prawie żadna. aa, no i są uszczelki. na mielochu uszczelki kpl 65 zł.

ps: masz może już rozebrany silnik??? jeśli tak to bardzo by mi zależało, żebyś mi pomógł z moim problemem opisanym w tym wątku:

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=30596

pozdrawiam i z góry dziękuję.

Ostatnio zmieniony 24 sie 2009, 19:31 przez MVP, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dziękuję za długą wypowiedź :D Niestety nie mogę Ci pomóc, bo nie mam rozebranego silnika :/

A co do cylindra to zamówiłem już ten używany z Allegro i za wszystko zapłacę 220 zł (razem z przesyłką). Jeśli mi się nie spodoba to będę mógł odesłać. Myślę, że dobrze wybrałem :)

Ostatnio zmieniony 24 sie 2009, 21:17 przez piesiec, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
w takim razie powodzenia w wymianie. jeśli przez przypadek będziesz rozbierał silnik niedługo to pamiętaj o mojej proźbie, pliss.
pozdr.

Tytuł:
Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Stalker
Nowy cylinder do AM6 - sklep@mieloch.pl

Cylinder Kit Tec HQ 50cc, Minarelli AM (bez głowicy)

Żeliwo - wierna kopia oryginału - cena: 295,82 PLN

Sklep internetowy z częściami i akcesoriami do skuterów / motorowerów / motocykli
WWW.SKLEP.MIELOCH.PL

Szukasz części oryginalnych Aprilia / Derbi / Gilera / MBK / Peugeot / Piaggio / Vespa?
Jeżeli tak napisz na oe@mieloch.pl !

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ]