Dzisiaj jest 09 lut 2025, 4:52

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ] 
Autor Wiadomość
Zbanowany

Pojazd:
Siema,siedzę obecnie w liceum i jestem w 1 klasie czyli chodzę gdzieś około 2-3 miechy.Tak się zastanawiam czy nie przejść do zawodówki,wolę jednak mieć wykształcenie zawodowe w mechanice albo elektryce.I tu mam do was pytanie czy jest taka możliwość przejścia już po 1-wszym półroczu i czy np w liceum muszę zdać 1-wszy semestr żeby przejść do zawodówki?Aha czy takie coś jest możliwe?Dziękuje.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
U mnie rok temu jeśli ktoś chciał się przepisać do zawodówki to tylko do listopada, gdyż pisali jakiś egzamin i zaczynali szkolenie, dlatego też ci co nie zdążyli się przepisać mają rok w plecy, a w technikum nie zdali:)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
ps. zamiast zawodowki to juz lepiej technikum..

ZAPRASZAM!
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p ... ea#2070390

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: nissan
Wosiuu96 pisze:
Tak się zastanawiam czy nie przejść do zawodówki
Najgorsze co mógłbyś zrobić w swoim życiu,będziesz tego żałował.

Porozmawiaj z kimś kto skończył zawodówkę i spytaj się go czy czegoś się w niej nauczył przydatnego w warsztacie,jest tego tyle że na palcach byś policzył.Dlatego nie warto i zawsze sobie to zapamiętaj najlepszy mechanik to samouk ale do tego trzeba mieć prawdziwy talent :wink:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: mamy, taty i siostry
Dobre technikum polecam :)
Mam na kierunku ludzi po technikum i tak jak oni ogarniają matematykę i fizykę to nikt po LO nie ogarnia.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: borsche vr5
jeśli dobrze się uczysz, a chcesz mieć jakiś zawód to technikum, jeśli nie dajesz rady w LO nie idź do technikum.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
capekpl1 pisze:
Porozmawiaj z kimś kto skończył zawodówkę i spytaj się go czy czegoś się w niej nauczył przydatnego w warsztacie,jest tego tyle że na palcach byś policzył
a to dlatego że mechanika się zmienia cały czas i elektryka wypiera samą mechanikę przez wprowadzanie unowocześnionych pojazdów na rynek a jak już chcesz iść się uczyć to za elektromechanika jeżeli masz do tego zamiłowanie i wielkie zainteresowanie

Ostatnio zmieniony 24 paź 2012, 18:17 przez ziomal, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
mass143 pisze:
Porozmawiaj z kimś kto skończył zawodówkę i spytaj się go czy czegoś się w niej nauczył przydatnego w warsztacie,jest tego tyle że na palcach byś policzył.Dlatego nie warto i zawsze sobie to zapamiętaj najlepszy mechanik to samouk ale do tego trzeba mieć prawdziwy talent :wink:

Przecież zawodówka jest dużo lepsza od technikum pod względem wiedzy po ukończeniu szkoły. No ale technikum to technikum. Sam chodzę do zawodówki i po tych +/- 2 miesiacach moge bez problemu naprawić zawieche w każdym aucie albo np. wymienić rozrząd. A taki w technikum tego nie zrobi . W swojej klasie mam 3 którzy się przepisali z technikum- nie dlatego, że nie ogarniali tylko dlatego, że chcieli sie czegoś nauczyć z zawodu...

Aprilia SR70R Factory Projekt Racing

Wejdź, zobacz i skomentuj :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Bmw e82
CustomKid pisze:
wymienić rozrząd

Nie che nic mówić ale po 2 miechach praktyki to rozrządu sam byś nigdy nie zapiął :/
Chyba ze w golfie na starej pompie, to nawet laik zrobi :)

Koledzy po 3 latach ledwo umieli :) . Jesli chcesz isć na elektromechanika nawet do zawodówki to bedziesz miał dużo nałki , chyba że chcesz skączyć na klepaniu maluchów. Sam chodziłem do zawodówki na elektromechanika i po roku zrezygnowałem . Poprostu ciężko ogarniać wszystko i się trzeba dużo uczyć . Lecz po roku praktykach dużo się nauczyłem

facebook.pl/weldonespawmichalak
Spawanie TIG. MAG . MMA - aluminium, stal nierdzewna, stal czarna itp

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Faspi F8, Tigra 1.6 16V
CustomKid, tylko że po zawodówce masz wykształcenie zawodowe, a matury nie masz. W technikum masz i mature, i tytuł technika; dzięki czemu zawsze mógłbyś pójść na szkołę wyższą, jakbyś np chciał zmienić pracę, bo ta ci się znudziła. Co do tego, czy lepsza wiedza w tech. czy w zawodówce to zależy jakie technikum i jaka zawodówka; ja chodzę do 2. technikum i przedmiotów zawodowych w ch*j, materiału tyle że ledwo ogarniam, a na praktykach co dzień się uczę czegoś nowego. Tyle ode mnie.

Obrazek

https://www.facebook.com/PKRHgarage ZAPRASZAM !

http://forum.mieloch.pl/faspi-by-przemek051195-70cc-midrace-t261458-580.html

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Michalak pisze:
Nie che nic mówić ale po 2 miechach praktyki to rozrządu sam byś nigdy nie zapiął :/
Chyba ze w golfie na starej pompie, to nawet laik zrobi :)
powiem Tobie i tym w którzy krytykują zawodówkę że mając dobrego majstra i dobry warsztat to się nauczysz wszystkiego
Michalak pisze:
Koledzy po 3 latach ledwo umieli
a że ich nie dopuszczali nawet żeby śrub od felgi odkręcić i zamiatali tylko warsztat no to lipa no a tak nawiasem to trzeba mieć chęci się tym interesować i myśleć jak to mój majster mówi bo z ciebie będzie p*****

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Bmw e82
Chodziłem do jednego z najlepszych warsztatów w moim miescie, co prawda majster nie dał nikomu robić z rozrządem ale z innymi rzeczami owszem

I choć by nie wiem co rozrządu nie zrobisz bo ma za małe pojęcie o tym, jestem pewny

facebook.pl/weldonespawmichalak
Spawanie TIG. MAG . MMA - aluminium, stal nierdzewna, stal czarna itp

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
Nie chcę robić za ojca, ale to jest najgorsza decyzja jakąbyś podjął. Lepiej przysiąść w LO do nauki, jeśli sprawia Ci to trudność... Bo jak dla mnie wystarczyło jedynie słuchać na lekcji.

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Marcin194, No chyba jednak otrząsnę dupę i się wezmę bo na razie parę laków wpadło :D Powiem wam że najgorzej to jest/będzie z niemcem bo przez 3 lata gim miałem od podstaw z takim gościem co jakby nie robił sprawdzianow a kartkówki może z 3 do roku.A ja poszedłem na klasę językową i jest cienko z niemcem. Ale zaczne się od piątku uczyć powoli od podstaw jak nie to korki.Na studiach są kierunki jakieś mechaniczne ala coś,czy nie :D

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Wosiuu96, Ja nigdy nie miałem szwabskiego a przychodzę do liceum i szwabski. :shock:

Ale od 3 lat długopis ściąga daje rade.Ściągam tylko na niemieckim bo tego języka nie mam zamiaru się uczyć.
Najlepsze jest to że umiem tylko kilka słówek, zgadnijcie jakie?
sznela,arbait,frait i oczywiście stunde thema i ich.Więcej niestety nic nie umiem. :cry:

Też miałem akt desperacji po pierwszym sprawdzianie w liceum ale teraz robi tak jak mówi marcin uważne słuchanie na lekcji i przed sprawdzianem na przerwie coś powtórzyć i 3 wpadnie. :wink:

Ostatnio zmieniony 24 paź 2012, 19:00 przez capekpl1, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
ziomal pisze:
a że ich nie dopuszczali nawet żeby śrub od felgi odkręcić i zamiatali tylko warsztat no to lipa no a tak nawiasem to trzeba mieć chęci się tym interesować i myśleć jak to mój majster mówi bo z ciebie będzie p*****

U mnie paru kumpli gadało, że w warsztacie nie pozwalaja im odkręcić koła kluczem pneumatycznym tylko normalnym i tylko sprzatają. U mnie sprzatanie ogranicza się do poukładania kluczy na swoje miejsce, a tak pozatym to robie przy mechaniku, albo karzą mi coś zrobić samemu.

Aprilia SR70R Factory Projekt Racing

Wejdź, zobacz i skomentuj :)

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
capekpl1, Witaj w klubie :D Ale nie trzeba zdawać na maturze tego języka?

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Wosiuu96, Oczywiście że nie. Ja zdjae z angielskiego dzięki nauczycielce z gimnazjum, gdyby nie ona to nie umiał bym nadal napisać listu prywatnego...

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Od tego masz politechnikę :)

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
hubert514, To jest Off więc się zapytam bo nie czaje do końca tej polibudy co tam się robi itp. :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]