Dzisiaj jest 26 lis 2024, 11:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 41  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: cpija sr xD
też mam hołm mejd subfrejma xd na poczatku nie dalem tulejek i byly drgania, z już nie ma.

Obrazek

cpi hussar minarelli lc s6 mk2 ported :D
cpi-lgt-malossi-sport-70cc-t75513-220.html

Ostatnio zmieniony 17 lis 2012, 22:32 przez manieqqq, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
chopak przecież cie silnik wyprzedzi :lol: :lol: takie moje zdanie te mocowanie amora u dołu karteru to przy drganiach i większym puknięciu pęknie a ten alba submaf to przecież trzyma ci silnik na sztywno zero amortyzacji pomysl co ty zrobiłeś góra jest sztywna a u dołu masz amor :roll:

Aprilla Rs 125 na rotaxie 122 [*]
Aerox Full Midrace Top Due [*]

..... cd nastąpi

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Keeway Matrix <3
CzachorROx, subframe jest na takiej samej zasadzie działania jak kiesler :wink: (amortyzuje tak samo) , a na dole nie może być luzów i powinno być git :) , jak się urwie (nie powinno) to jest takie coś, że jak jedziesz autem i na dziurze rozwalisz koło czy coś to robisz zdjęcie i dzwonisz na policje, i dostajesz odszkodowanie :D tylko nie wiem jak się to ma do skutera bo jeżeli take coś by wypaliło to by był raj :D Ale powinno wytrzymać :twisted:

Jak by się uzbierało kilka osób to mógłbym takie coś wyciąć laserowo :cool:

Reaktywacja KEEWAY MATRIX DRAG CUSTOM & MINA LIQUID! - gruby up!

Ostatnio zmieniony 17 lis 2012, 22:50 przez kolczan97, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
CzachorROx pisze:
chopak przecież cie silnik wyprzedzi :lol: :lol: takie moje zdanie te mocowanie amora u dołu karteru to przy drganiach i większym puknięciu pęknie a ten alba submaf to przecież trzyma ci silnik na sztywno zero amortyzacji pomysl co ty zrobiłeś góra jest sztywna a u dołu masz amor :roll:

Też tak myślę... I chodzi mi nie tylko o skutera, ale i o bezpieczeństwo własne i innych. Przecież jak Ci to pęknie przy większej prędkości.... strach mówić.
i zauważ też że jak zrobisz tą podkładkę pod króciec to będziesz miał inne dawkowanie paliwa, bo zawór czy tam króciec będzie wyżej ;)

Keeway <3
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 58&start=0
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
hahahah to mnie rozwaliło
Cytuj:
jedziesz autem i na dziurze rozwalisz koło czy coś to robisz zdjęcie i dzwonisz na policje, i dostajesz odszkodowanie

taa a w aucie robią sami przedłużki ramy i tak dalej ? koło im odpada bo sami to robili przestań jak ci ten przedłużenie będzie amortyzować ? jak one na sztywno jest , po 2 gaznik ci tak nie bedzie wystawac bo seryjny króciec nawet z roxa nie da ci takie długosci ze gaznik będzie tak wystawać i nie bedzie tak wysoko no chyba( ze dasz podstawkę z 3cm to moze moze :lol: )

a co do tego amoru na środku to czemu przy zakładaniu nie założyłeś go na środku tylko na tyle ? , przecież przy takiej prostej pracy ten karter peknie u dołu, drgania sie dostaną to sie sypnie zobaczysz jak to sie mówi " KUSTOM" mozna samemu zrobić ale nie wszystkiego :shock: :shock:

I tak jak mówi Łukasz przecież paliwo będzie dłużej lecieć w dół i inaczej będzie dawka paliwa szła za mało będzie dostawać , :roll:

..... cd nastąpi

Ostatnio zmieniony 17 lis 2012, 22:59 przez CzachorROx, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
ogólnie ten kastom cały przestaje mi się podobać. Popieram kolegów wyżej. Niestety wszystkiego się nie da zrobić niskimi kosztami home made. Te mocowania silnika pękną przy większej dziurze :roll: owszem, ładnie wygląda, ale to nie ma sensu. Myślałem, że będzie to coś takiego http://www.shop.mieloch.pl/mocowanie-si ... 3782.bhtml Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam!

Ostatnio zmieniony 17 lis 2012, 23:02 przez ibartek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
tak jak ibartek, mówi przecież silnik jak kręci większe obroty nawet jak wpadniesz w dziurę ( nie powiesz ze na polskich drogach ich nie ma ) to ci to nie pęknie :roll: , nie jestem może jakiś mechanior ale niech ci silnik złapie drgania to ci jeszcze te skromne spawy po urywa i zostaniesz ***ą na asfalcie :roll: moje takie zdanie .

z home made mozna zrobić plastiki jakieś proste rzeczy ale do takich rzeczy jak ty sie bierzesz trzeba to pojąć i wy testować ( przy takiej podstawce obliczyć kąty )

..... cd nastąpi

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

CzachorROx pisze:
hahahah to mnie rozwaliło
Cytuj:
jedziesz autem i na dziurze rozwalisz koło czy coś to robisz zdjęcie i dzwonisz na policje, i dostajesz odszkodowanie

taa a w aucie robią sami przedłużki ramy i tak dalej ?
No nie :P ale chodzi mi o zgłoszenie takiego czegoś czy mogło by udać :D (ale w to wątpie)

CzachorROx pisze:
po 2 gaznik ci tak nie bedzie wystawac bo seryjny króciec nawet z roxa nie da ci takie długosci ze gaznik będzie tak wystawać i nie bedzie tak wysoko no chyba( ze dasz podstawkę z 3cm to moze moze :lol: )
Racja, tego nie przemyślałem :wink: ale w keewayach np: hurricane są 2 albo 3 razy dłuższe króćce i jakoś działają :wink:

CzachorROx pisze:
a co do tego amoru na środku to czemu przy zakładaniu nie założyłeś go na środku tylko na tyle ?
Bo przedłużając "tył" płaskowniki trzymające karter i przegub muszą być dłuższe, a już mi ręce zamarzały i zrobię to w tym/przyszłym tygodniu :wink:

ibartek pisze:
ogólnie ten kastom cały przestaje mi się podobać.
Twoje zdanie. Szanuje, każdy ma inny gust :)

ibartek pisze:
Popieram kolegów wyżej. Niestety wszystkiego się nie da zrobić niskimi kosztami home made. Te mocowania silnika pękną przy większej dziurze owszem, ładnie wygląda, ale to nie ma sensu. Myślałem, że będzie to coś takiego http://www.shop.mieloch.p...,pZ003782.bhtml Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam!
Jeżeli chodzi Ci o to co dzisiaj robiłem to chyba żartujesz :roll: to jest 10mm płaskownik z nierdzewki (nierdzewka jest mocniejsza od czarnej (zwykłej) stali, więc prędzej pęknie mi rama tam gdzie trzyma się kołyska albo rama niż hm sub.)

Łukasz2212 pisze:
Przecież jak Ci to pęknie przy większej prędkości.... strach mówić.
dlatego właśnie rozmawiałem z bratem i jeżeli tylko wymyślę tulejki to brat mi załatwi profesjonalne spawanie aluminium i wtedy NIE MA BATA że trzymanie pęknie :evil:

Łukasz2212 pisze:
zauważ też że jak zrobisz tą podkładkę pod króciec to będziesz miał inne dawkowanie paliwa, bo zawór czy tam króciec będzie wyżej ;)
Zawór zostaje tam gdzie był tylko króciec jest wyżej, a jak już pisałem wyżej w hurricanach jest jest dość długi króciec w oryginale i daje rade :wink:

CzachorROx pisze:
te skromne spawy po urywa
trzymanie zostało cyknięte do zdjęć i miało być później pospawane solidnie ale wszedł jeszcze pomysł wydłużenia silnika więc nie było sensu robienia czegoś 2 razy :wink:

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
kolczan97 nie chodziło mi o to, że jest on brzydki czy coś, tylko o to, że możesz przez to ucierpieć (oczywiście nie życzę Ci tego) Powodzenia!

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=266038 :)

polub Scooter Team Podlasie ----> https://www.facebook.com/pages/Scooter-Team-Podlasie/386456028082654?fref=ts

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Oby było tak jak mówisz, tego Ci życzę, jak to wszystko będzie dobrze się sprawowało, to zajebiście ;) LwG !

Keeway <3
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 58&start=0
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie mogę się doczekać końca projektu

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

A jeszcze tego nie zauważyłem :roll:
CzachorROx pisze:
jak ci ten przedłużenie będzie amortyzować ? jak one na sztywno jest
Przedłużenie jest przymocowane do kołyski więc się rusza góra-dół (tak samo jak oryginał). Gdybym chciał zrobić mocowanie na sztywno to bym wypuścił rury z ramy i łapał bezpośrednio do silnika :wink:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
to powodzenia Dalej w projekcie :)

PS. a nawet jak do kołyski przymocowałeś to pomyslałeś ze te śruby sa na sztywno ?

zobacz ze w seryjnym jak podczepiasz silnik to on chodzi góra dół jak sie dodaje gazu a u cb jak to bedzie wygladać ? doł będzie sztywny od tego amora a góra zrobiona na płaskownikach1cm . ale trzymam kciuki żeby cię koło z silnikiem nie wyprzedziło √

LwG

..... cd nastąpi

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: keeway hrr-Aprilia SR
a tam a tam gadacie jak mu sie zepsuje to wyciągnie ten cały subfram i go już nie założy.
Ps. on tym będzie jeździł

Aprilia SR Top Due Plus [nowe plany] ;D <3 aprilia-sr-high-end-mhr-t378797-20.html

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
zajeb*ście to wygląda :D
tylko amorka sobie krótszego załatw, a nie myslałeś może żeby zrobić to ramię wystające nad podłogą trochę krótsze i amorek pod ostrzejszym kątem(czyli w stronę podłogi)
ale koniecznie te połączenia obrotowe na ramieniach daj na tulejkach :wink:
a za pomysł szacun :) powodzenia

Projekt DRAGSTER "SpeedY"
mini bike z silnikiem Speedfight'a
"!!" Filmik z jazdy->https://www.youtube.com/watch?v=9SXmFARVUo8

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wow, stary. Przeglądnąłem cały projekt i naprawdę ogromny szacun. Jeden z najciekawszycha na forum. Nie ma tu żadnego evo, ale za to modzisz coś naprawdę świetnego i tanim kosztem. Brawa za pomysły i wykonaną pracę. Czekam na koniec. Mam nadzieję, że jak skończysz to wszystko będzie pięknie pomalowanę wyczyszczone i wypucowane :wink: Pozdro :mrgreen:

Live to ride!
Yamaha Aerox R 2010
Obejrzyj mojego roxa i zostaw komentarz :D
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=206298&start=0

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Mk3 cabrio, apka i inne
No no zaje*isty keeway :D Ty masz tylko 15 lat a niektórzy 20 latkowie by nawet połowy tego nie zrobili :D

Mk3 cabrio na glebie :)
vw-golf-mk3-cabrio-t337487-480.html

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Derbi Senda X-Treme
pal gume pisze:
a tam a tam gadacie jak mu sie zepsuje to wyciągnie ten cały subfram i go już nie założy.
jak to czytam to mnie ściska <facepalm> Ty myślisz że co? Pojedzie przypuszczalnie 70km/h i jak mu to jeb^%e to wiele z niego nie zostanie, to nie jest że jak walnie to wyciągnie...

derbi-senda-sm-x-treme-mhr-replica-80ccm-t363696.html MHR Replica 80ccm
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Katana
Z jednej strony cieszy mnie to, że masz tyle dobrych pomysłów, które nabieżąco wykonujesz, lecz z drugiej strony niepokoji o stan bezpiecznej jazdy.

Zastanów się, podejmuj długo przemyślane decyzje.

pozdrawiam

Wbij do tematu ---- > http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=247427 :]
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Derbi Senda X-Treme
co z projektem?

derbi-senda-sm-x-treme-mhr-replica-80ccm-t363696.html MHR Replica 80ccm
Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 41  Następna