Dzisiaj jest 27 lut 2025, 18:09

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**

Pojazd:
OSYSEK jest tu jedyny co sie troche zna i ci pomoze reszta nic nie wie i nie umie, jak jeden napisal ze gaźnik za maly to reszta odrazu zaczela spamic o tym samym no bez przesady.. jak nie macie nic nowego do wniesienia to poprostu nie piszcie. Co do twojego problemu to mialem tak samo po zalozeniu 70 i stozka. Kupilem stozek z kolankiem pod kontem 45 stopni i stozek zamontowalem w kierunku srodka skutera i tak przyspieche mial calkiem nie zla a rozpedzil sie do 50. Potem zmienilem polozenie stozka w druga strone (zewnetrzna tak zeby odstawał) no i musz powiedziec ze bylem milo zaskoczony jechal 83 na niewyregulowanym gaziorku. U cb efekt powiinien byc jeszcze wyzszy bo jak sam mowiles masz markowy cylek a ja kupilem za 100zl chinola. Niby banalne ale ja tak mialem sprawdz moze i u ciebie tak jest. Jezeli nie zalapales o co chodzi to wrzuce fotki.

Sprzedam Stage 6 Pro Replica do Minarelli !

http://tablica.pl/oferta/stage6-pro-rep ... 3gU4b.html

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki AP 70
simo07, Sam sie kurde ogarnij. 17,5 zaden producent nie wsadza do seryjnej 50ccm, wiec sie zastanów. I jak sam nie latałem gaźnikiem 12-14mm to nie gadaj że sie nie da itp.

EDIT:
Wiem o co chodzi, ale powiem Ci że przez jakiś czas jeździłem z kumplem wgl bez plastików i stożek miał bardzo dobry dostęp do powietrza, kolega założył plastiki, stożek jest schowany i jeździ tak samo, także w 2t raczej to nic nie daje.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ostatnio zmieniony 25 lis 2012, 8:40 przez Rafcio95, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**

Pojazd:
Rafcio95, No nie wiem u mnie dalo i to bardzo duzo, co do gaźnika u mnnie byl na serii 18,5 nawet ;d

Sprzedam Stage 6 Pro Replica do Minarelli !

http://tablica.pl/oferta/stage6-pro-rep ... 3gU4b.html

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Rafcio95 pisze:
simo07, . 17,5 zaden producent nie wsadza do seryjnej 50ccm, wiec sie zastanów.

hahahahahhaha, to teraz mnie rozbroiłeś, wiać dużo wiesz w tych sprawach :D

SIMO / Baccari swap NRG

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: NRG Mc1, Mk1, 126p
OSYSEK, Sorka, nie zauważyłem twojego posta, mój błąd ;)

Tak, w DNA, runnerce i nowych NRG są seryjnie 17,5mm, ale mają blokowaną dyszę (52-3)

Ale do autora tematu, nie odpalaj na samym kolanku, bo pierścionki mogą Ci polecieć daleeko :)

Najlepiej, weź up sobie kreta do kibli, wsyp do odkręconego wydechu i zalej wrzątkiem z czajnika, zrób to na dworze, bo opary.

Potem polecam zostawić go na jakieś 10-15 min i przelać wodą, w celu dokłądnego opłukania :)

I wsadź, zobaczysz ile nagaru poleci z niego :D

Najlepiej jednak załatwić inny wydech na chwilkę :P

AAA możesz też wziąć wiertarkę i linkę z roweru, wsadzić do wydechu linkę i dać pełne obroty, bembenek z linki pokruszy nagar :P

Pozdro!

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: NRG Mc1, Mk1, 126p
Rafcio95 pisze:
simo07, Wiesz nie wiesz ale chciałbym ze bys juz nie gadał nic bo denerwujesz mnie //24

Co do tego sposobu z kretem to spróbujemy w następny weekend jak będziemy w domu, a tak propo dlaczego pierscionki moga pójśc jak odpali se na samym kolanku?

Bo w 2t tłumik odbywa wielką rolę w spalaniu mieszanki, dyfuzor, czyli właśnie nasz tłumik odbija spaliny, ogólnie chodzi o to, że jest w tym naszym ukłądzie wydechowym ciśnienie połączone to jest z cylkiem, bo jak wiadomo 2t nie ma zaworu jak 4t i właśnie jak zdejmiesz dyfuzor, to różnica ciśnień może być za duża i wypluje CI pierścienie, nie wiem, czy zasada działania jest dokładnie taka, ale tak mnie uczyli w samochodówce :)

Ogólnie powiem Ci, że dużo osób miało przypadki uszkodzeń pierścieni przez jazdę bez wydechu, więc szkoda by było zajechać cyl praktykując to u siebie :)
Nie?

Pozdro!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3