Dzisiaj jest 25 lis 2024, 9:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**

Pojazd:
Było już mnóstwo tematów w których jednogłośnie potwierdzono, że to jedynie dobra kopia silnika Minarelli am6. Nie znajdziesz tam nigdzie oznaczeń producenta Minarelli no chyba, ze sobie wymienisz bo podobno większość części pasuje.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
pawslo95 pisze:
bo podobno większość części pasuje.

wszystkie pasują - wiem,bo wymieniałem wszystko :)

Obrazek

SPRZEDAM SM NA MHR TEAM 80 > http://tablica.pl/oferta/keeway-tx-sm-a ... 2vBg9.html

Tytuł:
**

Pojazd:
No może i wszystko ale dla mnie to nigdy nie będzie am6;D

Tytuł:
*

Pojazd:
Ej niech będzie nawet te AM6 tam ale jedno pozostawia do życzenia. Wykonanie kumpel podobnego kiedyś miał i porównywaliśmy moje Suzuki SMX 50 z jego właśnie takim keewayem. Więc u mnie plastiki jak w prawdziwym crossie możesz zgiąć ale on i tak nie pęknie jego były w kiepskim wykonaniu zawiecha średnia chociaż regenerował ją. No ogółem wykonanie gorsze. Ale myślę że on jest warty swojej ceny :). Czy tam jest AM6 to nwm może chińczycy zainwestowali w końcu chodź i to nie jest pewne . Ale wydaje mi się że gdyby tak było to producenci AM6 wytoczyli by im sprawę w sądzie za podrobienie ich silnika ;)

Tytuł:
**

Pojazd:
Uniak, Jest coś takiego jak "silnik na licencji" i właśnie te wszystkie chińczyki z pseudo am6 go posiadają.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
pawslo95 pisze:
No może i wszystko ale dla mnie to nigdy nie będzie am6;D

jak mam cały silnik aprilia + zapłon Ducati tylko kartery "made in hungary" to też nie am6? dżizas co Ty masz w głowie :D

Obrazek

SPRZEDAM SM NA MHR TEAM 80 > http://tablica.pl/oferta/keeway-tx-sm-a ... 2vBg9.html

Tytuł:
**

Pojazd:
Nie to nie jest am6.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
każdy ma swoje zdanie,jesteś jednym z ludzi którzy żyją w błędzie! :) Wszystkiego dobrego na Rok 2013,pozdro :mrgreen:

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
Uzasadnij to że żyję w błędzie. To tak jakbyś zrobił poloneza na Audi i twierdził, że to audi.
Silnik am6 ma swoje unikatowe oznaczenia i numery i nawet gdybyś je podrobił wymieniając na wszystkie części z prawdziwego am6 to ten silnik nie będzie am6.
Jeśli chcesz żyć w przekonaniu że masz am6 to bardzo proszę nikt Ci tego nie zabroni.
A swoją drogą po co wszystko wymieniałeś na części z minarelli skoro za te pieniądze kupisz cały silnik?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
IceTX, czemu twierdzisz ze lepiej idzie od dt itp skoro to jest to samo ?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
mati2497 pisze:
IceTX, czemu twierdzisz ze lepiej idzie od dt itp skoro to jest to samo ?

Nie wiem,ścigałem się dwa razy z dt50 i została z tyłu nie wiem dlaczego ..

pawslo95 pisze:
A swoją drogą po co wszystko wymieniałeś na części z minarelli skoro za te pieniądze kupisz cały silnik?

Widzę kolega fan używanych rzeczy/części :D
pawslo95 pisze:
Uzasadnij to że żyję w błędzie. To tak jakbyś zrobił poloneza na Audi i twierdził, że to audi.

reasumując Twoją wypowiedź to jesteś jakiś niepoważny,żeby nie ująć tego bardziej chamsko..
Mam poloneza,wymieniam silnik na audi. I co,mówię że to silnik z poloneza? :mrgreen:
Oczywiście,że z Audi. Zastanów się zanim coś napiszesz :mrgreen:
Nie mam ochoty się kłócić,chcesz jeździć używanym markowcem,proszę bardzo nikt Ci nie broni. Wolę mojego Keeway'a który ma już ponad 8000km w kołach i ani jednej ryski w cylindrze. :P

Obrazek

Ostatnio zmieniony 29 gru 2012, 20:00 przez IceTX, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No to chyba ten tekst że "zamiata" inne tego typu motorki to przesada bo wystarczy , że przy tej dt był inny napęd jak u ciebie i jechał wolniej. Nie można tego tak stwierdzać .

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
moc ta sama , silnik rowniez :) z tym ze mojego skopiowali węgrzy w garazu a inne w fabryce i przez to nowa dt nie kosztuje 6k :) bardzo mozliwe ze tamta dt była na vmax zrobiona,bo jedzie 105 ale gorzej sie zbiera : )

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Możliwe ; ) Mi to osobiście wisi czy to samo czy nie, myślę że jak kto dba tak ma. Ja mam Xps'a i jestem bardzo zadowolony, oczywiście pomijając wyskakujący szósty bieg ; )

Tytuł:
*

Pojazd:
A ja mam suzuki SMX i to ma silnik suzuki i idzie tak samo jak AM6 tylko jest ptak bo zjebałem remont i nie ma części :D , ale zamówiłem nowe części w ASO i będę pożynał skutery z tesco ^^. Łyso wam ? :D.
A wracając do tematu to jest tak jeśli chodzi o keway'a a np. DT to jest tak keway kosztuje 6tyś bo jest kiepsko wykonany np. rama plastiki itp. ale silnik ma ten sam . A DT ma lepsze te wykonanie już ale to jest tak że nornalnie by kosztowała 9 a nie 11 . Tylko że 9 płacisz za motor a te 3 za to że pisze Yamaha ;). Taka jest prawda :P.

Tytuł:
**

Pojazd:
IceTX, Mam rozumieć, że wymieniłeś wszystkie częśći na nowe z minarelli?? bo jeśli tak to nowy silnik i tak wyjdzie Cie taniej. I to ty sie zastanów co gadasz. I chyba każdy kto miał okazje jechać na prawdziwym am6 w normalnej ramie to Ci powie, że chińszczyzna to za przeproszeniem g*wno. Weź tym zjedź z asfaltu i zobaczysz jak pracuje twoje zawieszenie i wgl. No i wole używane rzeczy z minarelli niż kupować nowe zamienniki. Zrobiłeś 8k km i myślisz, że zajebisty jesteś?? mam w mojem hm-ce 34k i dopiero przy 22k robiłem remont.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pany bez spiny ; )

Tytuł:

Pojazd:
Co do cylindra w swoim rieju mam ten cylek przejezdzilem na nim ok 3 tys km na oryginalnym tloku chodzi nadal pali od kopa itp ladnie ciagnie od dolu jak i nawyzszych obrotach nieporownywalnie do seri. zapewne ktos mi zaraz wyskoczy tutaj ze napewno seria zajechana byla i dlatego jest roznica ale nie seria miala 1800 km przebiegu przy wymianie przy gazniku 16 mm i dyszy 95 rieju na przelozeniu 13-52 lecialo 80 km na gpsie teraz na 13-48 leci 90 kmh mysle za dalo by rade wiecej ale dobra regulacja gaznika i by bylo ok:) teraz dojdzie sport wydech to napisze relacje jak sie spisuje ten cylinder na wydeszku:)

Tytuł:
*

Pojazd:
Szczerzę wolał bym kupić zajechaną sendę lub coś podobnego markowego za 1800zł i zostaję mi 4200zł. więc z moimi umięjętnościami a raczej mojego ojca :D. Zrobił bym ten motocykl tak że by ci kopara opadła na najlepszych częściach ;). Wszystko bym po regenerował i jeszcze zostało by mi na opicie mojego dzieła ^^.

Tytuł:
*

Pojazd:
A co do cylka to bym zrobił tak kupił go cylek jest chyba w miare dobry z tego co widze zwykłe żeliwo kupił bym tylko jakiś fajny tłok 1 pierścieniowy ,ale ja bym ci radził 2 ;). I latał i się cieszył :P.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna