Dzisiaj jest 08 lut 2025, 11:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
liveWiktor, Ja jednak też jestem tego samego zdania ;D

Airsal 50cc
Stage6 Pro Replica
Dellorto 17.5
Polini air box

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
liveWiktor pisze:
To może sprawdzcie pierwsze wykresy. Jest ona tak samo dobra jak lv tt yasuni z czy zx. A to że wyje to zalezy od gustu.

Po 1 nie cisłbym jej, gdybym nie znał wykresów. Po 2 przyrównałeś ją do wydechów pod serię :<

Cytuj:
Skoro zakładasz wydech sportowy powinieneś to akceptowac lub jeździć na serii.

No jak zakładam "sportowy" wydech do Sporta, to chcę żeby miał ładny basowy pomruk, a nie darł się jak wściekły. Potem mają z Ciebie pompę, że jedziesz 50, a brzmi jak 150...

Auto-Blask
http://www.facebook.com/autoblaskpl
Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
liveWiktor, To żeś porównanie zapodał leo tt to już był chyba twój szczyt wiedzy ;) Tak samo jak ja porównywał bym yasuni r do polini for race 3 bądź do c16 ;) Tak sportowy wydech oczywiście że będzie głośny bo ma pustą komorę rezonansową ale ten wydech ma homologacje i nie wiem jak on poziom hałasu trzyma w normie tym swoim wkurwiającym dźwiękiem ala szlifierka kontowa z rozwalonym wirnikiem ;) Osobiście mój polini for rac 2 mniej się darł a to wydech pod mocniejsze cylindry niż szitrace ;) Tak na marginesie wolał bym sobie konia walić niż mieć s6.Nie wiem jak inni ale ja nie lubie mieć tego samego co wszyscy :cool:

Wariat492 pisze:
dysze też testowe możesz kupić ;)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
w takim razie pytanie do was kiedy bd cylki hebo do miny ? :0

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Mk3 cabrio, apka i inne
Ja sam miałem pare produktów s6 i mam nadal lecz ja kupiłem cylek starszej generacji. Z skz i tłok nie puchł wszystko bd ładnie jeździło aż sprzedałem. Kupiłem go z takiej aukcji : http://allegro.pl/cylinder-stage6-stree ... 69004.html

I w tedy jak ja kupywałem to było w październiku i cena wynosiła 415 zł :)

Mk3 cabrio na glebie :)
vw-golf-mk3-cabrio-t337487-480.html

Ostatnio zmieniony 03 sty 2013, 14:24 przez Hurox, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
Master, Trzeba czekać :D SZCZYPIOR, też widziałem to gościu sobie ceni :mrgreen:

Wariat492 pisze:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha Aerox
Fighter! pisze:
i na fejsie narzekają na S6 np przez super wychwalany wszędzie S6 SZITREJS z puchnącym tłokiem...

A teraz na ciekawe zakończenie dodaj że nigdy nie trzymałeś w rękach tego cylka i widziałeś go tylko w grafice google. Jakoś miałem Streeta z nowej serii, ani trochę go nie oszczędzałem, nie raz była wysoka temperatura i jakoś nic nie spuchło, ale nie ma to jak powtarzać to co się tylko przeczytało. Nie mówię że nie puchną, bo nawet najlepszy cylek może zostać zajechany i takie przypadki się zdarzają, ale miło by było gdyby na takie tematy wypowiadały się osoby mające do czynienia z daną częścią, a nie tylko opiniami z różnych for.
Fighter! pisze:
za kasę starych

Rodziców ;]

Osobiście polecam chyba każdy produkt S6 i SSP poza wydechami. Jednak ponoć R1400 są całkiem dobrze wykonane. Części Stage6 a szczególnie SSP są bardzo dobrego wykonania i świetnie wyglądają, fakt - większość cen jest wyższa niż innych firm, ale jest za co dopłacić.

Co do Hebo to firma raczej mało popularna, jednak dobrze by było gdyby wróciła, nie produkowali zbyt wiele części , jednak wariatory i cylindry miały naprawdę dobrą opinię. Sam gdyby na tą chwilę były produkowane wziąłbym Hebo Manstona, jednak że ich nie ma wybór padł na co innego tej samej klasy. :wink:

Pomarańczka ;*

Ostatnio zmieniony 03 sty 2013, 14:32 przez Roost., łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Roost., chyba zle go zrozumialeś on mówi ze stare streetrace sa dobre tylko nowe puchna :wink:

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=2061660#2061660
LooKNij do Hłantuma :mrgreen:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Adix95, Ty też chyba źle zrozumiałeś bo właśnie to miałem na myśli ;) Pisałem że miałem Streeta z nowym tłokiem i nie było mowy o puchnięciu ;)
Poza tym ktoś pisał że ''jest wiele tematów o puchnięciu tłoków'', tak ale te tematy nie są ze skargami że puchną tłoki, tylko z pytaniami czy to prawda bo ktoś rozsiał taką propagandę. :mrgreen:

Pomarańczka ;*

Ostatnio zmieniony 03 sty 2013, 14:42 przez Roost., łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
Roost., Widziałem twojego super streeta w dziale sprzedam ciekawe od czego te przetarcia na tłoku :roll: I jak się nie mylę miałeś bardzo mały przebieg. Porównanie towaru z najwyższej półki jakim jest r1400 do pro repliki nie było trafne :) pro replica klepią masówke a r1400 tak nie do końca i po za tym gdyby taki wydech za taka kase pękał to był by wstyd.Co do street race wystarczy popatrzeć na forum i na giełdach internetowych ile jest takich streetów które przez przypadek badź też z winy użytkownika popuchły.Ja miałem dr evo jak jeszcze bawiłem się w tuning komarków i znacznie odbiegał jakościowo i mocowo od s6 i problemu nigdy z nim nie miałem chodź docierałem go 150km jeżeli można to nazwać docieraniem :mrgreen:

Wariat492 pisze:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
naziol, Uzasadni swoją wypowiedź teorią.

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

naziol pisze:
Roost., Widziałem twojego super streeta w dziale sprzedam ciekawe od czego te przetarcia na tłoku

Chyba nie widziałeś tłoka, który kiedyś spuchł, mój na pewno nie był po tym, miałem go w rękach więc wiem lepiej. ;)
Jak był kiedyś wysyp na Streety i każdy na nie ważne jaki temat pisał bierz streeta, to teraz jest to samo z Malossim Sportem bo pojawiła się jakaś bajka co do Strita :D

Pomarańczka ;*

Tytuł:

Pojazd:
Roost., Czy twoim zdaniem spuchnięty tłok musi być cały zdarty żeby do takich się zaliczał? a delikatne rysy po przegrzaniu to pewnie przez docieranie ;) Tyle w tym temacie tylko prawdziwy jeleń by się nie poznał.Co do widzenia i nie widzenia widziałem dziesiątki takich tłoków jednych mniej drugich bardziej jeden przyłapie leciutko a drugi że aż stanie w cylindrze tak czy siak takie coś nie powinno występować

Wariat492 pisze:

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
Używam Pro Replici od roku w nieco podrasowanym seryjnym cylindrze. Po pierwsze wydech jest cichy, a już na pewno cichszy od Zx'a, Next-R czy Lasera xpro... S6 pro zgodze sie, jest glosne ale to juz racing.

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW e36 Coupe 2.0i
Roost., Dobrze gada, też mam wiele części od S6 i nic do nich nie mam.Ja posiadam Street race z tłokiem vertexa i jest super.
70% pisze to co wyczytali w necie a nie mieli z tym styczności.
Pro Replica jest bardzo dobra, gdy założyłem ją do seryjnego cylka to szedł jak szalony a teraz na Street Race chodzi wyśmienicie, osiągi też zadowalające, co do dźwięku to mi się podoba.
Nie mówię że S6 to ideał bo Malossi, Hebo czy Polini też są bardzo dobre.

Ostatnio zmieniony 04 sty 2013, 21:05 przez Słodki-Skc, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Marcin194 pisze:
Używam Pro Replici od roku w nieco podrasowanym seryjnym cylindrze. Po pierwsze wydech jest cichy, a już na pewno cichszy od Zx'a, Next-R czy Lasera xpro... S6 pro zgodze sie, jest glosne ale to juz racing.

Dokładnie ja też jestem posiadaczem Stage6 Pro Replicy i jestem zadowolony jest dużo bardziej cicha niż next-r kolegi :D Ogólnie moim zdaniem produkty stage6 są dobre nie mówię że najlepsze bo np. cylka stage6 nie miałem ale kupiłem teraz dr evo jutro będzie first run i myślę że z pro replicą dobrze się zgra :P I wlaśnie pisałem ze smugllerem ostatnio powiedział że wcale nie puchną tłoki tylko to jest plota. Tak wiem zaraz ktoś napisze że gimbus się odezwał ale produkty stage6 i ssp różnią się wykonaniem moim zdaniem są może droższe ale bardziej dopracowane szczegóły.
I zgadzam się ze Słodki-Skc nie mówię że są najlepsze bo inne też są dobre ale na stage6 nie narzekam ;)

______
Roxana 2007r.
Pozostaw po sobie ślad ;D
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1912383#1912383

Ostatnio zmieniony 04 sty 2013, 21:01 przez Katys1234, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co do streetrace, to prawda, że z tym puchnięciem tłoków to plotka. Jednak co do Pro Replici to tylko moje zdanie i jeżeli kogoś uraziłem to SORRY. Jedno jest tylko pewne, że produkty Stage6 wybiera się przez ich design i słynne CNC, może i jakość jest dobra, ale nie adekwatna do ceny. Coś co kosztuje normalnie 200zł dzięki logu S6, dobremu designowi i fajnemu pudełku kosztuje 500zł... Nie wiem, że np. takie Polini, które jest dla mnie faworytem nie zatrudni kogoś dobrego w dziale designu, w końcu to włosi. No ale nawet teraz słabiej wyglądające produkty Polini są droższe niż Stage6 i to chyba o czymś świadczy :wink:

Auto-Blask
http://www.facebook.com/autoblaskpl
Obrazek

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Micky, Spoko nie uraziłeś nas :D (tych co mają pro replicę) :P
ja też nie uważam że Stage6 jest bogiem bo np. gaźnik dellorto kosztuje 200zł a ten sam z napisem stage6 350zł i to jest moim zdaniem przepłacanie i płacenie za markę ale nie które z prodóktów mają cenę wartą towaru np taki wariator Stage6 Sport Pro jest dobrej jakoś cicena rozsądna jak się popatrzy na ceny innych wariatorów i warto a nie tak jak wcześniej pisałem o gaźniku czasem płacimy tylko za markę więc trzeba zwrócić na to uwagę aby nie płacić za markę dodatkowych pieniędzy. :D

______
Roxana 2007r.
Pozostaw po sobie ślad ;D
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1912383#1912383

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Imię: Maciej
Widziałem sprzęgła HRS na allegro.
Ale stawiam że HRS nie wejdzie już na rynek.

http://allegro.pl/sprzeglo-hebo-110-mal ... 93563.html

Co macie do Stage6? Firma nie jest zła. I stawiam że Streetrace teraz są kiepskie przez tuleje. Bo jakiś byś nie stawił tłok to i tak się zatrze.

Obecnie biedny student nie mający na nic czasu xD

Ostatnio zmieniony 05 sty 2013, 11:07 przez Maciek1997, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
Co do stage6 nie mam zastrzeżeń, miałem wydech stage6 pro, cylek stage6 sport pro i wszystko było wykonane na wyoskim poziomie, fakt faktem ze stage6 się ceni np: (lozyska,gazniki itp) i sie dzieci nimi jarają, ale co do samego producenta złego słowa nie powie bo sie na nim nie zawiodłem :) Z hebo miałem wariator ng który był rewelacyjy i na żadnego innego bym sie nie zamienił ;] Wieć ciesze sie że hrs wraca na rynek bo wkońcu częsci do regulacji będą dostepne, a produkowali je bardzo dobre :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna