Dzisiaj jest 22 kwie 2025, 20:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Czy korzystałbyś ze zorganizowanych wyjazdów na wyścigi dla kibiców na wyścigi?
Tak! 84%  84%  [ 54 ]
Nie! 16%  16%  [ 10 ]
Liczba głosów : 64
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Do tego race... Panthelion, niedługo będziesz jeździć w czerwonej mgle. W tej dyscyplinie race to niebezpieczna zabawa. Nie daj Boże jak dym z rac poleci na tor, ktoś się wywróci bo się przestraszy i kilkadziesiąt skuterów na nim wyląduje, bo go w porę nie zauważą. Szaliki, vlepki? Totalny bezsens. Popsujecie zabawę zawodnikom którzy jeżdżą dla zabawy, a nie dla sławy. Zginie duch zabawy. Pomyślcie też czasem o zawodnikach...

[center]
Peugeot TKR Corsa 70cc 2ned ScooterCenter.de
(Keihin PWK 24mm)

Obrazek

1300/1500km

[/center]

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
I do tego jeszcze pewno będą rzucać rolkami papieru na tor tak jak ich koledzy na murawę hasło ULTRAS przyciągnie wielu debili w dresach z czterema paskami bo będą szukać dymu nie ważne z kim tylko po to by się pobić i narobić hałasu a pojawienie się zdjęć z wyścigów skuterów w To my KIBOLE czy jakoś tak to wstyd i hańba!!!!

<a href="http://www.autowcentrum.pl/awc/TAXI-SERVICE/peugeot-306-1994-2/>Mój Peugeot 306 XRD</a>

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: AR 159
Wy źle zrozumieliście zamysł całej sprawy organizowania wyjazdów. Tutaj nie chodzi o jakieś ustawki, flary, żeby była zadyma. Tutaj chodzi o fakt organizowania grupy kibiców, któży zechcą zapłacić, spotkać się i razem jechać na jakieś zawody.
Flary etc to były propozycje które mogłyby mieć miejsce na zawodach, ale Ponton dobrze zauważył - to może przeszkadzać innym zawodnikom.

Faktycznie nazwa może wprowadzać w błąd, i faktycznie lepiej ją zmienić. :)

Panthelion pisze:
Jeżeli cały projekt Scooter Ultras wypali, zapowiadam, że zrezygnuję z eliminacji w Polsce

Płakać nie będziemy.

Mam nadzieję, że troszkę rozjaśniłem sprawę.

Nie rozumiem w ogóle co wy robicie za hałas nie znając zamysłu organizowania grupy.
Wielkie wywody, proroctwa co się będzie działo, zenada...

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
Last Chance
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ponton pisze:
I do tego jeszcze pewno będą rzucać rolkami papieru na tor tak jak ich koledzy na murawę hasło ULTRAS przyciągnie wielu debili w dresach z czterema paskami bo będą szukać dymu nie ważne z kim tylko po to by się pobić i narobić hałasu a pojawienie się zdjęć z wyścigów skuterów w To my KIBOLE czy jakoś tak to wstyd i hańba!!!!

Co ty w ogolę bredzisz?

Przecież każdy szanowany klub ma swoich tzw. ULTRASÓW to nie są żadni ludzie którzy się biją na pały i noże od tego są ustawki. Chodzę na mecze i wiem o co chodzi jak ktoś należy do grupy ultras zbiera na oprawy i je organizuje. Nie piszcie, że to będzie jedna wielka grupa chuligańska, bo to nie w tym rzecz. Kolega zaproponował żeby robić oprawy, dopingować. Jestem cały czas za tym projektem :)

~~-~~-~~-~~-~~-~~-~~-~~-~~-~~-~~-~~-~~

Ostatnio zmieniony 09 wrz 2009, 16:08 przez MATIO1109, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Widzę, że jesteś bardzo tym podniecony, że będziesz w takiej grupie. W takim wieku należeć do Ultras. Łaahh marzenie! Ciekawe co powiedzą koledzy!

Pomyślcie też o zawodnikach! Skoro im się to nie podoba, to po co chcecie dalej to kontynuować? Dopiero przestaniecie jak kilku zawodników się wycofa z jeżdżenia? Tego chcecie? Gratuluje w takim wazie!... NAPRAWDĘ PRAWDZIWI Z WAS KIBICE...

[center]
(Keihin PWK 24mm)

Obrazek

1300/1500km

[/center]

Ostatnio zmieniony 09 wrz 2009, 16:09 przez malibu, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
widzę MALIBU że twoja okrojona jak widzę wiedza na temat kibiców powinna zostać uzupełniona. Ultrasi i chuligani czyli tak zwana "bojówka" to dwie różne sprawy. Ultrasi organizują super doping na meczach i innych zawodach jak np. choćby żużel. Dla bojówek najważniejsza jest tzw. LIGA CHULIGANÓW, a dopiero później LIGA dyscypliny z którą są związani. Słowo ultras nie ma negatywnego znaczenia. Jest to grupa kibiców która bardziej niż inni udziela się na trybunach.

Dla porównania:

FILM Z UDZIAŁEM ULTRASÓW W AKCJI :

:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=USFUdBCk ... re=related

FILM Z UDZIAŁEM "SEKCJI GIMNASTYCZNYCH" ( od 18 lat raczej, lub na własną odpowiedzialność)

:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=twZ0m2pk ... re=related

Czy nadal chuligani i ultrasi to dla Was to samo?

JA TEŻ MÓWIE NIE CHULIGANOM I USTAWKOM. NIE ZMUSZAM NIKOGO DO WPISANIA SIĘ DO GRUPY ULTRAS. Nie popieram przemocy.

Mieloch Racing Team ON TOUR 2009

Obrazek

Ostatnio zmieniony 09 wrz 2009, 16:51 przez Speedfight2-POZ, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**

Pojazd:
Jak wyobrażam sobie co będzie to szczerze, z całego serca i z myślą o polskim sporcie motorowym życzę powodzenia...
W wyścigach skuterowych nie chodzi o doping i popisywanie się przed kibicami ale o rywalizację, walkę, lecz też o koleżeństwo i nie tylko.

Ja ultrasom mówię NIE!
Weź kąkol puknij się w twój pusty łeb czasem. W przyszłym roku najprawdopodobniej nie będą jeździć w Polsce: MRT, Bidon RT, MSC/SKZ RT, CMA RT więc nikt nie zostanie poza Rumunia & RPA sp. z o.o. i pojedynczymi zawodnikami z klasy II i ZIPP. Klasę III chyba PZM będzie musiał zlikwidować :p

Cali "ULTRASI", przemyślcie sobie co będzie! Częśc ludzi będzie kibicować TN Team, druga część Bidon RT. Jedni będą chcieli zjeść drugich tylko po to by udowodnić że team któremu kibicują jest najlepszy. W każdym społeczeństwie są też czarne typy. Może pojawić się też złodziejstwo na zawodach, kradzieże portfeli, narzędzi zawodników, częsci zapasowach a może nawet i całych maszyn! Będą rozboje, będzie hałas a to wszystko nie wpływa dobrze na stres przedwyścigowy.
Szczerze licze na to że MRT również was nie poprze.
Pozdrawiam,
Panthelion

Ostatnio zmieniony 09 wrz 2009, 17:08 przez Panthelion, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Panthelion pisze:
Szczerze licze na to że MRT również was nie poprze.

Też mam taką cichą nadzieję. Zgadzam się z Tobą Panthi w 100%. Również Ultrasom mówię nie.

[center]
(Keihin PWK 24mm)

Obrazek

1300/1500km

[/center]

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
W takim razie po co organizować wyjazdy dla kibiców? Może lepiej żeby cały czas przyjeżdżało 50 osób? nie chciałbyś żeby przyjechało 10 razy tyle popatrzeć jak jedziesz w zawodach? Jak ma się rozwijać sport jeśli nie ma kibiców? Junior poparł produkcję gadżetów takich jak szaliki w moim drugim temacie o kibicach. Najpierw poczytaj, później wypowiadaj się za innych. Nie chcę przecież nikogo skłócać. Chcę jakoś zachęcić ludzi do wyjazdów na tego rodzaju imprezy. A Ty wszystko przekreślasz bo ktoś 2 race odpali? Chodzi o to żeby się lepiej poznawać, zawiązywać nowe znajomości, a nie tworzyć podziały. Nie to miałem w planie. Ale skoro uważasz że zorganizowany wyjazd doprowadzi do kradzieży to sam puknij się w swój pusty łeb. Gdyby miało ci coś zginąć to i tak by Ci zginęło. Niezależnie czy przyjechałoby 50 osób autokarem czy w 10 samochodach. Pomyśl zanim coś napiszesz.

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Speedfight2-POZ dzięki Tobie i innym w przyszłym roku/sezonie będzie o parunastu zawodników mniej! Faktycznie będzie wtedy komu kibicować... BRAWO!

Zastanawiam się czemu tylko Polska jest taka głupia. Zawsze musimy/musicie być pierwsi jeśli chodzi o głupoty. Nigdzie takiego czegoś nie ma (w żadnym kraju m.in. Niemczech) - na szczęście.

[center]
(Keihin PWK 24mm)

Obrazek

1300/1500km

[/center]

Ostatnio zmieniony 09 wrz 2009, 17:18 przez malibu, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jestem kibicem i chodze na mecze. Mam wielu kumpli ultrasów. Sam nim jestem. Nikt z nas jakoś nie kradnie, nie bije się i nie robi zadym. Nie interesuje nas to. A tekstami typu że ilu będzie jeździć w przyszłym sezonie to nie do mnie. Tym mnie nie zniechęcisz. Jestem w stanie zrzucić się z kumplami, wlecieć na tor Poznań i zrobić oprawę. Bez twojej cholernej zgody za przeproszeniem. Nie podoba się? nie komentuj.

Człowiek próbuje coś robić dla innych a i tak spotka się z krytyką. Ludzie co wy myślicie. Że to spowoduje że skutery Wam będą ginąć albo tym podobne? Czy ktoś mówi o jakichś podziałach między kibicami?

Jeśli pojedzie autokar np. Z Warszawy do Poznania to zbierze po drodze jeszcze kilkunastu kibiców na przykład. I nie będzie mnie interesować kto ma jaki szalik teamu.

Oprawa będzie jedna skierowana dla wszystkich startujących. Ma to być rodzaj podziękowania dla zawodników za wspaniałe emocje i widowisko.

Myślisz że wlece w kominiarce na tor i będę kogoś bił pałą lub tym podobne??!! Jesteś w wielkim błędzie! MÓWIE NIE PRZEMOCY!

A poza tym ze mną pojadą tylko te osoby które wpłacą siano na autobus i się zadeklarują na wspólny wyjazd. Ktoś kto spróbuje psuć atmosferę zostanie skreślony z listy i nie będzie mógł już jeździć na wyjazdy zorganizowane. Będzie stosowny regulamin dla wyjazdowiczów. Nie będzie bezkrólewia i anarchii. O to proszę się nie bać.

Nic nikomu nie chcemy udowadniać. Chcemy jeździć na wyścigi tak jak wszyscy. Niezależnie czy anonimowo czy jako Zorganizowana Grupa Kibicowska. Widzę że na dobre się to nie rozkręciło a już wprowadzana jest cenzura.

Jak to mówi polskie przysłowie: GDZIE POLAKÓW DWÓCH TAM TRZY ROZWIĄZANIA....

Obrazek

Ostatnio zmieniony 09 wrz 2009, 17:31 przez Speedfight2-POZ, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak tak ma być udekorowany tor przez ULTRASÓW to ja dziękuje...

Obrazek

Wstyd i jeszcze raz wstyd. ZROZUM ŻE ZAWODNICY TEGO NIE CHCĄ I SIĘ POGÓDŹ Z TYM!

[center]
(Keihin PWK 24mm)

Obrazek

1300/1500km

[/center]

Ostatnio zmieniony 09 wrz 2009, 17:29 przez malibu, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
a kto mówi że tak?? Na prawdę nie rozumiesz o co w tym chodzi. Jeśli doedukujesz się i pokażesz że Twój poziom inteligencji wykracza ponad przeciętną to wtedy się wypowiadaj.

POWTARZAM JESZCZE RAZ!

Wszelkie chuligańskie zachowania i poglądy podczas wyjazdów zorganizowanych, próby wandalizmu, kradzieży oraz innych nieetycznych zachowań będą KATEGORYCZNIE potępiane. Osoby które nie będą przestrzegały regulaminu wyjazdów będą zawieszone do odwołania w uczestnictwie w zorganizowanych wyjazdach.

W ciągu 24 godzin przedstawię szczegółowy regulamin który obowiązywałby uczestników organizowanych przeze mnie wyjazdów.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 09 wrz 2009, 17:37 przez Speedfight2-POZ, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Speedfight2-POZ, skończ najpierw szkołę kolego wtedy porozmawiamy. Ja już się więcej nie wypowiadam na ten temat. Szkoda nerwów. Podziękuje Ci w następnym sezonie jak upadnie ten sport. Życzę Ci powodzenia...

Czasem uszanuj czyjeś zdanie, a nie odrzucasz je do tak. tym bardziej, że to wola kilku zawodników.

[center]
(Keihin PWK 24mm)

Obrazek

1300/1500km

[/center]

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Czy już waż do reszty posrało? Kilkunastu zawodników ma się wycofać, przez to, że chcemy zorganizować transport na wyścigi i zebrać ekipę? W ogóle gdzie Wy się naliczyliście kilkunastu? Wiem, że Panthelion lubi mnożyć i parę razy przesadzać ze swoją wiedzą, ale, że Malibu się dołączył tego się nie spodziewałem.

Nadal coś mi się wydaje, że staracie się zrobić jakiś halas z niczego. Nadal nie rozumiem co widzicie złego w tym, że chcemy zorganizować transport dla kibiców i prawdopodobnie pomnożyć ich ilość na zawodach. Raz wam nie pasuje, że ten sport jest mało rozreklamowany, mało zawodników, kibiców etc jak może coś się ruszyć to jakieś porąbane porównania z chuliganami wymyślacie.

Bartek, jeszcze jedno słowo i nie będę żałował...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
jakoś widzę że wypowiedział się jeden. I nie komentuj czyjegoś wykształcenia jeśli kogoś tak na prawdę nie znasz. Bo po Twojej wypowiedzi stwierdzam że wykształcenie średnie jest od Ciebie dalej niż niejedno miasto w USA. Tak więc pozwól wypowiedzieć się innym za siebie, a nie zgrywaj herosa i obrońcę uciśnionych. Nikt nie potrzebuje adwokata. Każdy posiada w swoim zestawie komputerowym takie urządzenie jak klawiatura. Pozwól że userzy wypowiedzą się za siebie. :)

UWAGA! DLA WSZYSTKICH KTÓRZY WYPOWIEDZIELI SIĘ W TYM TEMACIE ZOSTAŁO W PIERWSZYM POŚCIE UMIESZCZONE SPROSTOWANIE. Po wielu uwagach i pretensjach niedoinformowanych osób zrezygnowaliśmy z opraw. Mam nadzieję że liczba chętnych pozostanie taka sama. pozdrawiam. Speedfight2-POZ

Obrazek

Ostatnio zmieniony 09 wrz 2009, 17:56 przez Speedfight2-POZ, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
O JAKIE CHULIGAŃSTWO WAM CHODZI KRADZIEŻ CO WY PISZECIE MALIBU I PANTHELION
to tak jakby każdy pojechał osobno na zawody swoim samochodem a nie autobusem a wy tu piszecie o jakiś zadymach ludzie czego wy się naoglądaliście TO NIE PIŁKA NOŻNA
Może macie kompleksy i nie chcecie żeby za dużo osób was oglądało jak się wyjebie,,,
Ja jestem za wyjazdami ale może was zmyliła nazwa
np można było napisać nazwę aniołki ale pewnie przyczepilibyście ze będziemy śpiewać kolędy

AeroX-
Hebo Manston Replica 70cc
Yasuni Carrera 21
Stage6 - HQ Teflon
Wał korbowy Stage6 HPC
Wariator Hebo Next Generation
Sprzęgło Hebo R Racing
Stage6 WingCooler Team
Gaźnik Dell'orto 21mm
Filtr powietrza Hebo S - niebieski

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wiecie co? Odechciało mi się tego!
Ja nie chce jeździć i kibicować, bo praktycznie nie ma komu. Co jednej drużynie? Jednej osobie? Jakby ktoś ode mnie startował to może.

Mi na takim wyjeździe najbardziej zależało by na spotkaniu z kolegami z forum i rozmowie z zawodnikami.
O sprzęcie, o technice jazdy i przeżyciach na torze, a nie obszalikowany drzeć mord* i jazda jazda! On i tak mnie nie usłyszy.

Od początku to dla mnie nie miało trochę sensu, ale jakoś chciałem ruszyć sprawę.

Jeżeli ktoś ma się z mojego powodu wycofywać, to ja nie będę jeździł.

Mamy w końcu pomóc temu sportowi, a nie zaszkodzić jeszcze bardziej, chociaż bardziej to już się chyba nie da.

Znacie już moją opinię na ten temat.

Chyba lepiej jak nie będzie żadnego klubu, tylko jak każdy, prawdziwy wielbiciel wyścigów przyjedzie sobie, porobi fotki, poogląda maszyny i pogada z zawodnikami.

Amen.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
ale o to mi chodziło w zamyśle. Żeby każdy kto nie ma transportu mógł dojechać. Wiem jak samemu się jeździ na coś takiego. Trasa np 400km z przyjaciółmi z forum może przebiegać na prawdę w rodzinnej i przyjaznej atmosferce. Całe godziny gadania, jakieś piwko po drodze czy coś. No chyba że wolicie każdy sam jechać pociągiem.

No ludzie. Autokar podjedzie prawie że pod Wasz nos. Za pociąg też by nie wyszło o wiele mniej w 2 strony. A zawsze jedziemy sami. Nikt nam nie liczy co po drodze zobaczymy itd.

Jeśli wleci jakiś pomysł żeby po drodze zobaczyć coś ciekawego to nie ma problemu. To Wy będziecie głównie motorem napędowym tego projektu nie ja. Nie robie tego dla siebie tylko dla WAS. Ale to Wasza decyzja czy skorzystacie z czegoś co ktoś dla Was organizuje.

Obrazek

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

garenge pisze:
a nie obszalikowany drzeć mord* i jazda jazda! On i tak mnie nie usłyszy.

Ja nie za bardzo chciałbym mieć takich ludzi co by darli mordy, więc chyba dla Ciebie miejsca nie będzie jeśli chcesz się tak zachowywać i wyglądać. Będzie stworzony regulamin który będzie zabraniał pewnych postaw podczas wyjazdu, bycia tam na torze etc.

Jeśli większość zawodników się wycofa to oczywiste jest to, że autobus raczej nie pojedzie. Od tego jesteśmy My, ażeby zawodnicy się nie wycofywali, bo raczej powodem tego jest mała popularność sportu.

Ostatnio zmieniony 09 wrz 2009, 18:19 przez Kąkol, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna