Dzisiaj jest 08 maja 2025, 15:05

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
Witam.
Przeglądałem teraz skrzynkę pocztową i dostałem jakiegoś maila od obcokrajowca.
Nie ma żadnych reklam, żadnych podpisów itd. itd. Nazwa nadawcy też "normalna".
Jest zwykły tekst przetłumaczony byle jak na j. polski (coś w stylu translatora, który nie tłumaczy poprawnie stylu itd., wszystko amatorsko).

Kobieta opowiada o jakiejś niewoli, że rodzice zostali spaleni żywcem bo komuna, bo coś tam... w jakimś afrykańskim lub Azjatyckim kraju chyba.

W każdym razie pod koniec wyjaśnia, że jej ojciec miał dużo pieniędzy w banku i prosił, aby swojej córce (nadawca maila) w wieku 24 lat (akurat tyle ma) wypłacili pieniądze za pomocą pomocy obcokrajowca czy jakoś tak. Pisze coś, że będę dostawał ileś tam procent.

Na początku miałem usuwać, ale przypomniałem sobie o tej chińskiej zabawce, co to konsument znalazł w niej list od pracownika/niewolnika chińskiego.

Nie wiem czy przejść przez to obojętnie, czy jest to jakiś głupi chwyt i SPAM? Dostał ktoś coś podobnego? Moja poczta: o2.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Skopiuj kawałek tresci maila i wklej w google.

Obrazek

Tytuł:
Niestety nie ma żadnych takich treści w necie / na forach.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wklej tu ten mail . Adresow email nie musisz pokazywać przecież.

Obrazek

Tytuł:
"najdroższy,

JA jestem zadowolone pisać wy; mam nadzieję wszystek jest dobrze z wami?

JA zdecydowałem się ze względu na moją obecną sytuację tutaj, w obozie dla uchodźców, i mam nadzieję, że Bóg będzie dotykać twoje serce i da ci łaskę proszę o pomoc

Ja jestem [przedstawia się] Porzucone i jestem 24 -letnia dziewczyna, byłem w moim drugim rokiem w uniwersytecie zdrowia i nauki przed wybuchem kryzysu rozpoczął się w moim kraju, jestem z Nairobi w Kenii, ale teraz jestem w obozie dla uchodźców przebywających w Ghanie

Moje imię ojca są Pana [imię] był kierownikiem sekcji Dalbit Ropa naftowa w Nairobi, Kenia, mój ojciec został spalony żywcem wraz z moją matką i nasz dom rodzinny spalony przez rebeliantów podczas ostatniego kryzysu w moim kraju, można znaleźć więcej informacji na temat zdarzenia poprzez poniżej:

http://www.msnbc.msn.com/id/22460182/ns ... ya-church/

Po pogrzebie moi rodzice, mój krok matki zajęte wszystko mój ojciec i wysłał do mnie z mojego domu rodzinnego, stwierdziła ona, że wszystko co moje i ojca pod koniec własne ze względu na fakt, że jest ona bez dziatek, a więc wysyłanie ludzi do zabicia mnie, bo ona jest obawiam się, że mogliby próbować zemsty wszystkie złości zrobiła na mnie, ale gdy ujrzał mnie przekonali, Szkoda tylko że ciężko na mnie i mówił mi, że zostały one wysłane przez mój krok matki do zabicia mnie, więc poprosili mnie do życia naszego kraju Kenia niezwłocznie, jeśli chcę żyć

Na krótko i chcieli ujawnić coś więcej o mnie samego, funduszu (suma $3,8 mln )złożone pod koniec mojego ojca w banku konta u jednego z banków w Akrze w Ghanie moje dziedzictwo z mojego ojca pod koniec, I potrzebuję pomocy przy tym właściwościach funduszu ponieważ moja późno ojciec nakazał zwolnić bank do funduszu do mnie w wieku 24 lat, za pośrednictwem obcokrajowiec kto może mi pomóc do inwestowania fundusz mądrze, będę się radował z ciebie do kompensacji 25% całości funduszu na pomoc mi, Dam wam wszystkie szczegóły / należy się skontaktować, ponieważ chcę, aby te pieniądze mają zostać przekazane na rzecz twojego konta przed i do ciebie dołączyć się w twoim kraju

Tak więc poinformowanie mnie swoją gotowość do pomocy mnie i prześlę ci szczegółowe informacje na

Dziękuję i niech Bóg was błogosławi

Z poważaniem,
[imię]"

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: nissan
arek95, Zwykły szajba, olej to, sam mogę przytoczyć 10 takich mejli. :D

Tytuł:
Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW e46
Jak dla mnie to zwykły spam, a nawet jeżeli byłoby w tym choć trochę prawdy to i tak nie mieszałbym się w to :P

Live for the moment...
Obrazek

Tytuł:
Dzięki ;)

Kiedyś dostałem maila od kobiety z Nigerii ale to było na serio, pisaliśmy. Z tym, że na całkiem inny temat, ale też coś kombinowane. Dokładnie w sprawie przedmiotu, który sprzedawałem na Allegro ;D Jakby u niej w kraju tego nie mieli...

Dobra, myślę, że oleję to. Nie proszą w końcu o ratunek do praw człowieka, tylko o jakąś kasę, więc babka jest wolna, ma dostęp do internetu. Spoko ;)

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E61
Nie umie złożyć poprawnie zdania, ale zna dobrze zasady ortografii ? :mrgreen:
Ciekawe kto to wymyśla :D

REGULAMIN FORUM ---> viewtopic.php?t=3

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco Vitality LC
Gugl translator.

Elektronika do skutera i nie tylko: http://ficu.eu/

NAPRAWIĘ/KUPIĘ uszkodzone liczniki/termometry typu KOSO/S6.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Też mi kiedyś coś takiego przyszło na tlena :wink: zwykły spam:P

ObrazekObrazek
LWG-Mycen,Malina...

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: borsche vr5
arek95 pisze:
Dokładnie w sprawie przedmiotu, który sprzedawałem na Allegro

tego też było sporo w necie... niby ktoś chce kupić i nawet płaci więcej :roll:

Tytuł:
mass143, a no dokładnie... Babka natychmiast zgodziła się na wysyłkę, gdzie koszt tej usługi wynosił 200-300 zł -.-

Na szczęście zrezygnowałem ze sprzedaży, gdyż przedmiot należał do kolegi i powiedział, żebym za granicę nie sprzedawał.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ]