Dzisiaj jest 22 lis 2024, 12:20

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: keeway x-ray
*

Pojazd:
witam proszę o opinie dotyczące keeway'a x-ray 50 , taki : http://tablica.pl/oferta/x-ray-nie-send ... dea6f;r:;s: ,

To ma silnik am6 ? Części będą pasowac ?

Pozdro i z góry wielkie , wielkie dzięki...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Vapor MKII P/G Kawasaki GPZ500
To ma podróbę silnika AM6 a z czesciami to nie wiem

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Lepiej dolozyc i kupic cos z prawdziwym silnikiem am6 lub innym. ;)

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie słuchaj 14 latków jeżdżących nowymi tzr za hajs starych,rozbierałem ten silnik u siebie - do części pierwszych. Morini Minarelli,nie jest to podróba AM6,jest to po prostu AM6 na gorszych podzespołach. Wał jest idenyczny niż w "oryginalnym" am6. Porównywałem z wałem z rs :) Ogólnie,silnik jest bardzo dobry,wszystkie,ale to wszystkie części z AM6 pasują. Ogólnie to problem jest z wydechami,bo są prawostronne. Mało ich jest ogólnie,e-noxy do MX/RX,Polini For Race3,Bidalot jakiś,LeoVince V6,Ninja Low Boy itp.
Dolne wydechy pasują bez problemu. Ogólnie to jeżeli silnik jest zadbany,to bierz i się nie przejmuj opiniami ludzi. Mówię od razu,że nie będę się z nikim kłócił czy to jest AM6 czy nie jest bo to temat tak jak studnia bez dna.. Pozdrawiam wszystkich posiadaczy AM6. :)

Obrazek

SPRZEDAM SM NA MHR TEAM 80 > http://tablica.pl/oferta/keeway-tx-sm-a ... 2vBg9.html

Tytuł:
**

Pojazd:
Ten silnik ma z AM6 wspólną tylko budowę, ale to zwykły marny szajs i podróbka.

Skrzynia biegów jest inna.

Jeżeli nie masz dużo kasy - bierz o ile dobry stan :) Mimo wszystko wolałbym poczekać do sezonu - przy tym nazbierać więcej kasy, za około 3000 dostaniesz już coś z pokroju Derbi Sendy, Peugeota XP6 czy może jakąś Yamahę DT nawet ;)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
sam jesteś marny szajs i podróbka,skrzynia z am6 jest identyczna,widac ze gówno wiesz na temat tego silnika więc proszę Cię nie wypowiadaj się. Na forum tzr chłopak zamowił skrzynie z xraya do tzr i pasowała,więc proszę Cię skończ ten hejt jezeli nie wiesz nic na ten temat.

Edit. Byłem swiadkiem jak odblokowany xray zamiatał nową dt i tzr z 2006 roku,ktos pisał na forum ze po lekkim modzie HM nową zamiata.

Obrazek

SPRZEDAM SM NA MHR TEAM 80 > http://tablica.pl/oferta/keeway-tx-sm-a ... 2vBg9.html

Ostatnio zmieniony 09 lut 2013, 1:33 przez IceTX, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Części będą pasować ? Może ktoś wie , jakie to ma blokady ?

Koleś mi opuści na 1800 zł. , chyba się opłaca ?

Ostatnio zmieniony 09 lut 2013, 10:38 przez marolp, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
marolp pisze:
Części będą pasować ?

Masz jakieś problemy z czytaniem?
Tak,wszystkie.
marolp pisze:
Może ktoś wie , jakie to ma blokady ?

Końcówka wydechu,dyfuzor,króciec ssący

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:

Ostrzeżenia: 1
Silnik - mimo, że jest to niby 'podróbką' - nie jest wcale taki zły, osiągami nie odbiega od AM6-tki. Porównanie też mam, CPI SM z właśnie taką podróbką śmigało prawie, że identycznie jak Beta RR z AM6, podobno różnica w prędkości maksymalnej wyniosła 2km/h licznikowe, więc nie chodzi to najgorzej. Z różnic jakie dostrzegłem to tylko ssanie automatyczne w CPI i brak kopki, był tylko rozrusznik elektryczny. Jak za 1800 to brałbym bez gadania.

Romet Ogar 205 "Simromaha"

Tytuł:
*

Pojazd:
DiVi, IceTX, Dzięki ^,^

czytałem gdzieś , że lepiej nie bawić się z tym wydechem tylko kupić od razu sportowy ... Jaki będzie pasował ?

PS. dodam , że to mój będzie mój pierwszy 2t , wcześniej jeździłem 15000 km na 4t

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: CBR 600 F3
z tym porównaniem 2-ch egzemplarzy pod kątem mocy i prędkości to się nie zapędzajcie

na to wpływa od groma innych czynników takich jak kompresja, stan sprzęgła, przełożenie (zębatki) jak i umiejętności kierowcy (wykorzystanie obrotów mocy max i umiejętne wrzucanie biegów)

"Morini Minarelli" z tym to trochę dowaliłeś, dwa silniki w jednym :lol:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak jak koledzy piszą jest to kopia AM6 lecz nie rozpędzajmy się jest to podróbka co idzie z niezbyt dobrym wykonaniem i trwałością części tam użytych ale jest to alternatywa dla chińskich skuterków których budowa ta jest o niebo od nich lepsza. Jeśli masz okazje kupić w dobrym stanie to polecam jeśli masz możliwość dołóż i kup coś markowego z oryginalnym AM6.

Jedno życie, jeden cel Śmigać YAMAHĄ TZR

Zapraszam http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=328657

Tytuł:
**

Pojazd:
IceTX pisze:
sam jesteś marny szajs i podróbka,skrzynia z am6 jest identyczna,widac ze gówno wiesz na temat tego silnika więc proszę Cię nie wypowiadaj się. Na forum tzr chłopak zamowił skrzynie z xraya do tzr i pasowała,więc proszę Cię skończ ten hejt jezeli nie wiesz nic na ten temat.

Edit. Byłem swiadkiem jak odblokowany xray zamiatał nową dt i tzr z 2006 roku,ktos pisał na forum ze po lekkim modzie HM nową zamiata.

Nie rozpędzaj się tak. Skrzynia z AM6 jest inna, gdy wsadzisz jeden wałek np zdawczy od oryginału AM6, a drugi od x-raya nie będzie to chodzić. Jest to TYLKO marny szajs, tak samo jakbyś powiedział że znany skuterowy silnik 139QMB jest dobry, bo przecież to kopia silnika od Hondy Dax.

Jesteś śmieszny jeżeli piszesz że odblokowany x-ray "zamiatał" nową DT i TZR.
Po pierwsze, tak jak seb94 pisał - liczą się przełożenia, kompresja, stan sprzęgła umiejętności kierowcy.

Przytoczę Ci cytat znanego vbloggera Testovirona - "polaczki zazdrosne robaczki". Zazdrościsz innym TZR, więc piszesz że X-Ray jest dobry. A taka prawda, że to zwykły chińczyk który po 5 latach powinien iść do kasacji, a nie do sprzedaży. Jeżeli nie masz kasy, fakt, kup X-Raya - ale nie mów że jest lepszy niż DT czy TZR.

Tytuł:
*

Pojazd:
a co powiecie na coś takiego http://tablica.pl/oferta/beta-rr-sm-90- ... 33fa1;r:;s: ?? Beta to chyba japońska firma ?

Tytuł:
**

Pojazd:
Beta to włoska firma. Oryginalny silnik AM6, widać że zadbana i tania, brałbym.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
seb94 pisze:
tak jest napisane na silniku,jak będę rozbierał drugi raz to porobię fotki.
na "prawdziwym" am6 jest napisane identycznie pany mechaniki :p
bartox555 pisze:
Skrzynia z AM6 jest inna, gdy wsadzisz jeden wałek np zdawczy od oryginału AM6, a drugi od x-raya nie będzie to chodzić.
Fakt,masz rację,ale gdy kupimy całą skrzynie z am6 do cpi,albo z cpi do am6 to będzie pasować. Mankament to wymiana pojedyńczych wałków.

bartox555 pisze:
Piszę co widziałem.

bartox555 pisze:
silnik 139QMB jest dobry,

nie przesadzaj,błagam :mrgreen:

bartox555 pisze:
ale nie mów że jest lepszy niż DT czy TZR.

polecam potrenować czytanie ze zrozumieniem

bartox555 pisze:
Zazdrościsz innym TZR, więc piszesz że X-Ray jest dobry.

Człowieku,mam 4 motocykle markowe i keewaya TX50 i Ty sądzisz,że ja zazdroszczę komuś TZR? Gdybym chciał to bym sobie ją kupił,bo za Keeway'a w salonie zapłacić 5,700-6,300 a za ładną TZR 4000. Powiem tylko tyle,że odblokowany cpi/generic czy cokolwiek to tam jest objedzie niejednego markowca,a wiem,bo sam widziałem.
Z góry pozdrawiam fanów PRAWDZIWEGO AM6,niech wiedzą,że są lepsi bo mają używke z niemiec. blessik leci,tyle w tym temacie :mrgreen:

Obrazek

Ostatnio zmieniony 10 lut 2013, 12:23 przez IceTX, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: CBR 600 F3
Tam pisze motori minarelli a nie morini. I znowu cisniesz z tym ze cpi porobi markowca, wiec powtorze jeszcze raz - to jest kwestia wielu czynnikow

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
IceTX: jesteś śmieszny udajesz eksperta a sam gówno wiesz prawda jest taka chińskie skutery/motorowery to gówno ładnie wyglądają jak są nowe i nic więcej. Jakość wykonania ich jest żadna może mają podobną konstrukcje jak niektóre markowe maszyny lecz to tylko podróbka wykonana z najgorszy materiałów a takim chińczykiem robisz 10k i szlif TZR czy innym markowym zrobisz drugie tyle i jeszcze będzie chodzić jak zegarek. Więc mi nie opowiadaj głupot fanie chińskich jednośladów.

Jedno życie, jeden cel Śmigać YAMAHĄ TZR

Zapraszam http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=328657

Ostatnio zmieniony 10 lut 2013, 17:49 przez Dominicum, łącznie zmieniany 11 razy

Tytuł:
**

Pojazd:
IceTX pisze:
seb94 pisze:
tak jest napisane na silniku,jak będę rozbierał drugi raz to porobię fotki.
na "prawdziwym" am6 jest napisane identycznie pany mechaniki :p
bartox555 pisze:
Skrzynia z AM6 jest inna, gdy wsadzisz jeden wałek np zdawczy od oryginału AM6, a drugi od x-raya nie będzie to chodzić.
Fakt,masz rację,ale gdy kupimy całą skrzynie z am6 do cpi,albo z cpi do am6 to będzie pasować. Mankament to wymiana pojedyńczych wałków.

bartox555 pisze:
Piszę co widziałem.

bartox555 pisze:
silnik 139QMB jest dobry,

nie przesadzaj,błagam :mrgreen:

bartox555 pisze:
ale nie mów że jest lepszy niż DT czy TZR.

polecam potrenować czytanie ze zrozumieniem

bartox555 pisze:
Zazdrościsz innym TZR, więc piszesz że X-Ray jest dobry.

Człowieku,mam 4 motocykle markowe i keewaya TX50 i Ty sądzisz,że ja zazdroszczę komuś TZR? Gdybym chciał to bym sobie ją kupił,bo za Keeway'a w salonie zapłacić 5,700-6,300 a za ładną TZR 4000. Powiem tylko tyle,że odblokowany cpi/generic czy cokolwiek to tam jest objedzie niejednego markowca,a wiem,bo sam widziałem.
Z góry pozdrawiam fanów PRAWDZIWEGO AM6,niech wiedzą,że są lepsi bo mają używke z niemiec. blessik leci,tyle w tym temacie :mrgreen:

Powtórzę jeszcze raz, bo widzę że chyba niedorozwinięty jesteś:

Po pierwsze, tak jak seb94 pisał - liczą się przełożenia, kompresja, stan sprzęgła umiejętności kierowcy.

O, fajnie że masz tyle motorków, mogę Cię dotknąć? Pewnie musisz być bardzo bogaty, a więc fajny <3

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
IceTX, Ten gsx1100 to taty ?
I zmień profilowe bo na tego paszteta patrzeć nie można

A co do tematu
Kup coś "markowego" szkoda mi klawiatury koledzy wyżej dali wszystkie argumenty za ;)

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna