TomekRox, o czym piszesz? ;D
Do autora, nie wklejaj czachy na jakieś nadkola, tylko bezpośrednio w boczki, bez innych nadkoli.
W podpisie moim zobaczysz jak mi to mniej więcej wyszło.
Zdejmujesz nadkole, mają zostać na roxie tylko boczki i najlepiej siedzenie pasażera. Przykładasz czachę, robisz przymiarki jak Ci się podoba.
Następnie ucinasz dość dużą część boków czachy i tak dalej. Przykładasz, docinasz, przykładasz, docinasz, ale nie chodzi o idealne wejście, tylko, żeby nic nie wystawało. Jak uznasz, że w takim stanie można już wkleić to zrób to.
Ja chciałem najpierw wcisnąć czachę do środka boczków (w sensie, że krawędzie miały wejść w środek) ale jednak zrobiłem na zewnątrz bo wyciskało mocno.
Nawierciłem pare dziurek na bokach czachy i na bokach boczków tylnych i ścisnąłem opaskami plastikowymi cienkimi no i wstępnie to jakoś wyglądało.
I żywica, włókno szklane i jazda. Ja to kleiłem na roxie, żeby było wszystko widać. Potem już wiadomo, poprawki, szpachla itd. itd. No i żywica z włóknem jeszcze od środka. Mój plastik jest teraz elastyczny i nie łamie się ;)
Niestety nie wyszło mi to najlepiej, boczki teraz ledwo da się zakręcić, a nie da się na wszystkich zaczepach, cały plastik musiałem przesunąć na zaczepach do tyłu z centymetr itd.
Ciężko żeby potem to wszystko pasowało.
P.S. Wcześniej jeszcze dół sobie spasuj bo będzie o trójkąty zahaczać. Najlepiej utnij jak ja mam.
Zdjęcia z prac jakbyś chciał obejrzeć:
Kod:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.445054915547655.100359.100001294505771&type=3