Dzisiaj jest 19 lis 2024, 5:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam , ostatnimi czasy myślałem nad kupnem nadkola , a dokładniej myślałem o BCD extreme i MTKT , ale największą uwagę przyciągnął wygląd nadkola zrobionego z czachy przedniej . Wie ktoś może jak to zrobić i ma dostęp do jakiegoś poradniku lub sam mi doradzi ? Proszę o pomoc .

Cześć , jestem Borat Sagadiev 3:)

Ostatnio zmieniony 19 lut 2013, 20:20 przez McJefrey, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
W dziale zrób to sam znajdziesz tematy nt. posługiwania się żywicą i matą szklaną, więcej Ci nie potrzeba ;)

Benelli 49x 70cc... Evo.
Malowanie, tuning, serwis

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
chodzi mi o to czy tam nie trzeba niczego ciąć wiem że jakieś mocowanie lub zatrzask czy jakieś coś potrzebne żeby zamocować :// a watą i żywicą to ja się bawię od dziecka jak miałem 10 lat to trimarany i katamarany z ojcem robiłem w firmie takiej pomagałem kleić kadłub samemu nakładając matę węglową i żywicę np. w robieniu ławek na łódkach :D

Tytuł:
*

Pojazd:
Ale do jakiego nadkola chcesz wsadzić ta czachę ?! Do ori. ? W oryginalnym nie będzie to za ładnie wyglądać tam są rożne wypuklenia i dziwne kształty . Najlepiej wsadź nadkole BCD zwykłe a w niego wklej czachę od roxa . Takie jest moje zdanie .

<MBK NITRO>
Cyl. Top 50ccm
Wydech Yasuni Z
Sprzegło Tec Racing
Dzwon Polini Speed Bell
Wał RMS Super Compatition
Gaźnik Dellorto 12,5mm
Wariator Polini speed control
Pasek Polini cevlar

Tytuł:
TomekRox, o czym piszesz? ;D

Do autora, nie wklejaj czachy na jakieś nadkola, tylko bezpośrednio w boczki, bez innych nadkoli.

W podpisie moim zobaczysz jak mi to mniej więcej wyszło.

Zdejmujesz nadkole, mają zostać na roxie tylko boczki i najlepiej siedzenie pasażera. Przykładasz czachę, robisz przymiarki jak Ci się podoba.

Następnie ucinasz dość dużą część boków czachy i tak dalej. Przykładasz, docinasz, przykładasz, docinasz, ale nie chodzi o idealne wejście, tylko, żeby nic nie wystawało. Jak uznasz, że w takim stanie można już wkleić to zrób to.

Ja chciałem najpierw wcisnąć czachę do środka boczków (w sensie, że krawędzie miały wejść w środek) ale jednak zrobiłem na zewnątrz bo wyciskało mocno.
Nawierciłem pare dziurek na bokach czachy i na bokach boczków tylnych i ścisnąłem opaskami plastikowymi cienkimi no i wstępnie to jakoś wyglądało.
I żywica, włókno szklane i jazda. Ja to kleiłem na roxie, żeby było wszystko widać. Potem już wiadomo, poprawki, szpachla itd. itd. No i żywica z włóknem jeszcze od środka. Mój plastik jest teraz elastyczny i nie łamie się ;)

Niestety nie wyszło mi to najlepiej, boczki teraz ledwo da się zakręcić, a nie da się na wszystkich zaczepach, cały plastik musiałem przesunąć na zaczepach do tyłu z centymetr itd.
Ciężko żeby potem to wszystko pasowało.

P.S. Wcześniej jeszcze dół sobie spasuj bo będzie o trójkąty zahaczać. Najlepiej utnij jak ja mam.

Zdjęcia z prac jakbyś chciał obejrzeć:
Kod:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.445054915547655.100359.100001294505771&type=3

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dzięki za dobra rade juz wszystko wiem temat off . Ja nie będę musiał przesuwać całości bo otwór od lampy wpasuje do tylniej ledowej i wtedy nie będzie przeszkadzać lampa :-D to teraz czekam na czache , znaczy najpierw na kasę bo krucho teraz , jeszcze raz wielkie dzięki.ostaram się zrobić to jak najlepiej :-)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]