Dzisiaj jest 27 lut 2025, 5:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14298 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 553, 554, 555, 556, 557, 558, 559 ... 715  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: GOLFS ROYCE TRZECI
czarekcw pisze:
Kozak

u mnie w miescie była taka eRka za 7,5 koła :O
ładny pomaranczowy kolor (taki w stylu volvo) a w bagazniku 2 skrzynie i tuba :O

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: borsche vr5
Hundziarz pisze:
Honda accord VI gen

coupe bym nie pogardził :D

kuba170495, IV też można kupić, tylko w jakim będzie stanie :P

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
mass143, ale to raczej z jakimś 1.4/1.6 i korbkami w drzwiach :D lepiej starsze auto ,a na wypasie :wink:

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: X-type 3.0/Astra Turbo
Dalej będę bronił saaba. Oczwiście diesle od razu odpadają, tego się w saabie nie kupuje. Silniki benzynowe są bardzo, bardzo dobre, a do tego super je się gazuje.
Proponuję zapoznać się z ofertą np. https://www.facebook.com/coobcio który wyciąga 280 koni z serii 2,3t w gazie...

Sam zastanawiam się nad zakupem tego samochodu, na dojazdy na studia (dokładnie w wersji AERO :P), bo po pierwsze nikt tego nie ukradnie więc nie strach gdzieś zostawić, po drugie ma super parametry, a po trzecie w gazie będzie tani w użytkowaniu.

czarekcw, miałeś bezpośrednio doczynienia z saabem, czy mówsz to, bo przeczytałeś ze dwie opinie na forum od ludzi, którzy by dupę papierem ściernym podcierali, żeby tylko taniej naprawa i eksploatacja wyszła ? Wiadomo części nie są najtańsze, ale zadbany egzemplarz odwdzięczy się bezawaryjnością :)

GALAXY pisze:
coś mi sie wydaje że masz 2t (mój derbi ma to samo) :)

quap pisze:
kielbaski z gazowego grilla sa dobre

Sprzedam: http://otomoto.pl/yamaha-yz-125-zarejes ... 93269.html

Tytuł:

Pojazd: Coś co ma 4 kółka..
Na pierwsze auto kupić Saaba to głupi pomysł, za drogi w utrzymaniu i kosztowne naprawy jak już Czarek wyżej nadmienił..
I nie gadaj, że Saab to taki super bezawaryjny wóz, bo ma sporo gratów, które potrafią się sypnąć, a skąd uczniak wydoli na takie kosztowne "zabawy"..

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
jedrula123 pisze:
czarekcw, miałeś bezpośrednio doczynienia z saabem, czy mówsz to, bo przeczytałeś ze dwie opinie na forum od ludzi, którzy by dupę papierem ściernym podcierali, żeby tylko taniej naprawa i eksploatacja wyszła ? Wiadomo części nie są najtańsze, ale zadbany egzemplarz odwdzięczy się bezawaryjnością

Siostra z mężem mieli 2.0T. Nie działały długie światła (ASO rozkładało ręce), 2 razy mimowolnie zblokowały się tylne koła (i to nie przy prędkości 50km/h a znacznie więcej więc sytuacja skrajnie niebezpieczna). Jeszcze miał jakieś cuda z nim.

No i- facet nie szczędził na naprawach bo ma hajs, kupiony z dobrego źródła. A mieszkają pod Warszawą.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
Ex Moderator

Pojazd: Yamaha Majesty 250
Chłopaki, nie łudźcie się, że za 8 tysiaków kupicie auto klasy średniej w dobrym stanie, do którego nie trzeba dokładać kasy. Gdyby było inaczej, to sprzedający by tego nie sprzedawał. Nie sugerujcie się też tym, że niektóre marki psują się bardziej niż inne, to wszystko zależy od tego jak poprzedni właściciel o auto dbał i czy naprawy wykonywał z części oryginalnych , czy z tanich podróbek ( pewnie tak jak większość kupował i tak tańsze zamienniki). Nikt nie da Wam gwarancji, że takie auto będzie niezawodne i nie będzie się psuło. Używane kilku a nawet kilkunastoletnie auto będzie się psuło i musicie być na to przygotowani. Może lepiej zamiast dla szpanu, kupić coś w rodzaju Yariski, która mało pali, jest najmniej awaryjna, tylko trzeba wybrać taką , która nie było na nauce jazdy. Wszystkie kilkunastoletnie golfy , passaty czy beemki to auta zajechane i będą skarbonką, w której utopicie sporo kasy. Wierzcie człowiekowi który wie co mówi :mrgreen:

"Poznaj swój skuter zanim ON da się poznać :twisted:" - Mycen

Mycen, pamiętam i dziękuję .

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: X-type 3.0/Astra Turbo
Ok, rozumiem, mógł się zdarzyć taki egzemplarz, ale od razu nie trzeba skreślać marki. Mam paru kolegów poruszających się samochodami grupy VAG i to całkiem świeżymi, a też nie są bez wad, mimo, że mają je od nowości. I nie, nie mówię o 2,0tdi :)

Nie lubię po prostu takich stwierdzeń, że do dupy i tyle :)) Każdy może mieć swoje zdanie. Są jednak ludzie, którzy meega chwalą tą markę, więc skądś to się musi brać :)

GALAXY pisze:
coś mi sie wydaje że masz 2t (mój derbi ma to samo) :)

quap pisze:
kielbaski z gazowego grilla sa dobre

Sprzedam: http://otomoto.pl/yamaha-yz-125-zarejes ... 93269.html

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
mam wielką fankę saaba w klasie, wszyscy od niej latają saabami normalnie :D widać że ludzie pokochali tą markę.
adames, masz rację ale jednak kupując w miarę ogarniętego gofera3 nie boisz się napraw bo części kusztują tyle co nic. Trzeba kupować z głową i z myślą jak się bd samochód użytkowało :wink:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
jedrula123 pisze:
Mam paru kolegów poruszających się samochodami grupy VAG i to całkiem świeżymi, a też nie są bez wad, mimo, że mają je od nowości. I nie, nie mówię o 2,0tdi

Ale ja nie twierdzę, że VAG się nie psuje bo się psuje. Tyle tylko że ja jestem w tej komfortowej sytuacji, że niemalże każda usterka jest opisana w klubach VW (jak zweryfikować i samemu usunąć) a i każdy Mietek ogarnie VAGa z lat tak dajmy na to do 2003r.

Nigdy nie przekonam się do Saaba względem usterek i łatwości ich usunięcia, prędzej kupię Alfę jak będę na takie rzeczy patrzył :cool:

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co sądzicie o innych oponach na przedniej osi, a innych na tylnej?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja tak jeżdziłem teraz całą zime z tyłu goodyear a z przodu colin`s wszystko jest oi i prawo to dopuszcza jednak denerwujące jest szumienie przynajmniej w przypadku zimówek przód inaczej tył inaczej :P ma sie wrażenie że łozyska się kończą założyłem aluski na próbe i było oki:P tak ze to juz tylko twój wybór i zależny też od $$ jednak pamietaj ze niezależnie od napędu powinno sie zawsze lepszy bieżnik na tył zakładac bo ma tendencje do poślizgów:P

Kobiety są jak motocykle, chwila nieuwagi i lądujesz w rowie...

BYŁO:
Katana lc
VW Polo 1,0
Golf III 1,6 GT 101KM
Opel Astra GSI
Opel Tigra 1,4 16v
Golf III 2,0 GTI

JEST:
Pieggio Typhon
Mazda 323f Ba 97r 1,5 16v :D :D

Tytuł:

Pojazd:
adames pisze:
ale oczywiście na początek młodym polecam coś z małym silnikiem, opłaty za OC są jednak spore.

Czyli do 2litrów, oc to małe piwo przy kosztach utrzymania auta

adames pisze:
bo paliwo drogie, a "wypasiona bryka" lubi pić. :mrgreen:

Teraz pytanie. Czym jest wypasiona fura? 15letnia bemka?? :mrgreen: Bo mowa o autach w okolicach 10k

A koszty benzyny? Mocy mam więcej a koszty 100km mniejsze ;D

Widziałem wczoraj pt cruisera, bezguście

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Panowie, co powiecie o tych konkretnych egzemplarzach?

http://otomoto.pl/citroen-c3-exclusive-C28229684.html

http://otomoto.pl/ford-fiesta-1-4-tdci- ... 32716.html

http://otomoto.pl/suzuki-swift-1-3-ddis ... 80706.html

http://otomoto.pl/opel-corsa-jak-nowa-C27193317.html

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jechałem taką c3 tylko że w benzynie , w środku jest wykonana bardzo fajnie :)
o reszcie samochodów nic Ci nie powiem bo nie miałem z nimi doczynienia ;)

Zajrzyj do mojego CPI :)
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: E90 w dizlu
Ta ostatnia corsa bita, osobiście wolałbym 1.4 hdi (C3 i fiesta) niż 1.3 jtd, nie jest zły ale jeździ się tym strasznie, turbodziura jest taka, że poniżej 2krpm to w ogóle nie ma co próbować jechać, 1.4 hdi jest bardziej kulturalne i praktycznie bez wad, osobiście wybrałbym 1.6 hdi/tdci - spalanie różni się minimalnie, ale fajnie to jedzie z dołu i ma zupełnie inną dynamikę przy wyprzedzaniu.

Tytuł:
Ex Moderator

Zaraz znikam,
Widzę że jesteś człowiekiem szukającym zaczepki. Niestety "nie ze mną takie numery" :mrgreen:
Odpowiem jednak może nie tyle Tobie , ale tym którzy ten wątek czytają.
Wiadomo że auta dzielą się na auta różnych klas, w klasie niższej będą typu Yaris , fiesta , matis itp, w klasie średniej np fokus, vectra czy jakieś megane, klasa wyższa, np mercedesy E czy BMW serii 5. Każde z tych rodzajów aut bez względu na wiek, w chwili kiedy były nowe były lepiej doposażone, czy zaawansowane technologicznie. Jeśli ktoś chce kupić auto z tego właśnie segmentu, to niech liczy się z większymi kosztami, czy to opłaty za ubezpieczenie , bo przecież ze względu na wiek będziecie płacili zwiększone opłaty, a zniżek to chyba za wiele nie macie.
Pomijam koszty takie jak np opony, bo wystarczy zobaczyć ile kosztuje opona 225/55/16, a ile do np do yariski. (mam na myśli nowe opony).
Jeśli więc ktoś "wyskrobał" 8 tysięcy, to niech doda jeszcze połowę tej kwoty na naprawę , wymianę części czy rozrządu i niech załatwi jeszcze na około 1,5 tysiaka na ubezpieczenie.
Może jednak na razie kupić coś z mniejszą pojemnością np 1,1 czy max 1,4l ? :P

Ostatnio zmieniony 09 mar 2013, 14:23 przez adames, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Z4 E85/530dA E60 M-Tech/Sierra
adames, Yaris to B, Focus to nie średnia tylko kompakt. 225/55/16 nie jest wielkim kosztem, zobacz sobie lepiej ile kosztują nietypowe rozmiary, np. 215/35/19.
A co do Twojego posta to powinno być tak, że ludzie, którzy nie mają pieniędzy, kupują samochód klasy B z małym silnikiem i latają. A nie, że kupują stare samochody klasy średniej licząc, że nie będzie w nie wkładu.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 09 mar 2013, 15:06 przez Borek96, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator

Borek96,
Przyznaję masz rację, nie zgłębiłem dostatecznie tego tematu, ja wyrosłem już z jazdy małymi autami z małymi pojemnościami , bo mnie po prostu na to stać.
Chodziło mi bardziej żeby uzmysłowić komuś kto ma mało kasy i chce kupić sobie swoją pierwszą "furę", że samo kupno auta to nie wszystko, na auto trzeba później mieć kasę aby nie musiało ono stać.
A co do cen opon, to ja do swojego auta kupowałem typowe 16" za troszkę ponad 400zł/szt, a do yariski kupisz za połowę tej ceny. Ale opony kupuje się raz na kilka lat.
Olej do mojego diesla leję syntetyk 5W/30 i wchodzi mi 7l do benzynki lejesz 4,5l . Wymiana co roku.
O cenie za OC nie będę pisał, ale mam silnik 2,2l :mrgreen:
przegląd techniczny co roku 100zł
paliwo? szkoda gadać ile bym nie zalał to wszystko przepali, a w mieście poniżej 9l/100 nie schodzi, ale jak ma się 150KM to chce się to wykorzystać :twisted:
mandaty? szkoda gadać.
Naprawy? robię sam bo się na tym znam, ale części też kosztują.
Ale nie narzekam i Wy też nie będziecie narzekać, w końcu coś z tą kasą trzeba robić
Trzymajcie się chłopaki, bo to mój ostatni post w tym temacie.
Pamiętajcie tylko jak siądziecie już za kierą auta, że motocykle są wszędzie i zróbcie im miejsce zwłaszcza stojąc w korku.
Lewa w górę.

Tytuł:

Pojazd:
Mam do kupienia CC 900 po dachu za 400zł ile kasy liczyć na zrobienie ruraka ?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14298 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 553, 554, 555, 556, 557, 558, 559 ... 715  Następna