Dzisiaj jest 16 lis 2024, 17:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Junak 901
Witam wszystkich po długiej zimowej przerwie. Jak widać za oknem rozpoczęcie sezonu idzie pełną parą tak więc postanowiłem uaktualnić swój temat. Z Suzi wiele się nie działo, ale jednak.
Na razie suzuki stoi w piwnicy ale myślę, że już niedługo będzie mogło z niej wyjechać.
Przez zimę pracowałem nad mechaniką, którą już kończę i przed rozpoczęciem sezonu chcę przynajmniej zrobić pewną część optyki.
A więc z mechaniki:
Oczywiście wszystkie uszczelki, simeringi, świeca NGK, uszczelniacz wałka zdawczego, łożysko korbowodu.
Szlif cylindra jest w drodze. Mam na to pieniądze ale nie moge znaleźć tłoku 50,50mm.
Mogłem dostać go w miejscowym sklepie z częściami do motorów, ale chiński więc nie chciałem. W końcu suzuki robię pod siebie, tak :) ?
Więc na dniach dojdzie szlif cylindra + jakiś lepszy tłoczek (tylko wpierw muszę go znaleźć, może ktoś wie gdzie moge taki dostać?).
Jeśli może mi polecić skelpy internetowe, gdzie mogę dostać taki tłok, prosiłbym o taką informację.
No i to chyba tyle, jak na razie.
Więc siema ;)

Wbijaj do mojej Aprilki ;)
aprilia-rally-2003-ac-t385509.html

Keeway focus -> Suzuki Rg 80 -> Junak 901 -> Aprilia Rally AC

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Rg 80
fajny project :) będę zaglądał, co do tłoku to powinieneś dostać na allegro (japoński), zresztą wbijaj do mnie to wszystko zobaczysz bo też jestem posiadaczem Rg 80 i robię ją na stunt/streeta :)

Wpadnij do Zuśki :D ... :arrow: suzuki-rg-80-project-t394437.html
Klikajcie LIKE... :arrow: https://www.facebook.com/pages/Suzuki-R ... 356?ref=hl

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2