Witam wszystkich po długiej zimowej przerwie. Jak widać za oknem rozpoczęcie sezonu idzie pełną parą tak więc postanowiłem uaktualnić swój temat. Z Suzi wiele się nie działo, ale jednak.
Na razie suzuki stoi w piwnicy ale myślę, że już niedługo będzie mogło z niej wyjechać.
Przez zimę pracowałem nad mechaniką, którą już kończę i przed rozpoczęciem sezonu chcę przynajmniej zrobić pewną część optyki.
A więc z mechaniki:
Oczywiście wszystkie uszczelki, simeringi, świeca NGK, uszczelniacz wałka zdawczego, łożysko korbowodu.
Szlif cylindra jest w drodze. Mam na to pieniądze ale nie moge znaleźć tłoku 50,50mm.
Mogłem dostać go w miejscowym sklepie z częściami do motorów, ale chiński więc nie chciałem. W końcu suzuki robię pod siebie, tak
?
Więc na dniach dojdzie szlif cylindra + jakiś lepszy tłoczek (tylko wpierw muszę go znaleźć, może ktoś wie gdzie moge taki dostać?).
Jeśli może mi polecić skelpy internetowe, gdzie mogę dostać taki tłok, prosiłbym o taką informację.
No i to chyba tyle, jak na razie.
Więc siema ;)