Dzisiaj jest 01 gru 2024, 12:36

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 516 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 26  Następna

Czy podoba Ci się inicjatywa z hamownią i czy skorzystałbyś z niej?
Tak 84%  84%  [ 96 ]
Nie 16%  16%  [ 18 ]
Liczba głosów : 114
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Hehe, ten po prawej to Sport Pro? I tak go nie odstawił :P Do tego jest po portach to można powiedzieć mid-race :< Troche dziwne, że goni R/T... Jakieś przymulone musiało być :roll:

Auto-Blask
http://www.facebook.com/autoblaskpl
Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio NRG
Ten po lewej to SportPro MKII, wyraźnie jest napisane w opisie, że Rex ma SportaPro. Wszystko jest możliwe, 70 R/T też po portach, i co?? Rex i tak wzial R/T.

Zapraszam do mojego NRG na kozaku:

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=282869

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
A no tak. To tylko świadczy o 25KM na kole by Stage6 R/T :wink: Jak zawsze S6 ciśnie ludziom kity :roll:

Auto-Blask
Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Imię: Maciej
Micky, stage6 to szajs :D
Sport Pro nie wiele różni się od Streetrace.

A Hebo, Metrakit, Yasuni to wyjadacze. Robią części do MotoGP. Metrakit słynął z jednych z najlepszych wydechów do MotoGP 125.

Obecnie biedny student nie mający na nic czasu xD

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wystarczy że ten sport pro był po konkretnym porcie i regulowany idealnie na hamowni a r/t regulowany "domowymi" sposobami także nie ma co się podniecać i gadanie że stage to szajs jest śmieszne, miałem już dwa cylindry od stage i z obu jestem mega zadowolony i jak bym miał wybierać to kupiłbym znowu.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kuhwa mać, kolejny spam? KONIEC

Edit:

Byłem wczoraj oglądać Runnera z 2008. Wyglądał bardzo ładnie, wizualnie i silnikowo bdb (27 tys. przebiegu :shock:, ale po generalce, na którą nie ma papierów...). Niestety w lagach 0 oleju - możliwe, że całe do wymiany i duuży luz na łożysku główki ramy :roll: Zawsze coś musi być... Cena końcowa 4500, nasza propozycja 4300, bo jednak duzo roboty przy ramie i nie wiadomo jak te lagi. Woli poczekać na łosia, który to weźmie :lol: A tyle brakowało, żeby już sqt był... Ogólnie bardzo spodobał mi się Runi, jest bardziej przemyślany niż SR R.

Jutro będę dzwonił za tą srebrną SR R, bo jest "zarezerwowana", ale jeżeli jej nie wezmą to nie ma co jechać, chyba, że w ogóle nie przyjadą :wink:

Napisałem jeszcze do jakiegoś trola, co wystawił Runnera Simoncelli za 6500 :lol: Zaproponowałem mu 5000, bo coś mu się ostro pojechało :mrgreen:

Edit #2:

Siemka, po długich rozmyślaniach planuje szerzej działać jeżeli chodzi o serwis i tuning skuterów... Mam w planach zrobić taki "garage". Dokładniej w skład tego wchodziłoby:

* hamownia do regulacji (chyba jedyna w okolicach)
* wymiana płynów, olejów
* drobne naprawy
* remonty
* składanie silnika od podstaw na cz. tuningowych (od sporta do high-enda)
...i inne

Tylko 2T i tylko: Aprilia, CPI, Derbi, Gilera, Honda, Keeway, Kymco, Malaguti, Peugeot, Piaggio, TGB, Suzuki, Yamaha

Za resztę nie ma co się brać, bo to worki bez dna :wink:

Jak wiadomo, żeby założyć tak nie typowy interes trzeba mieć po 1 pieniądze (dofinansowania UE, które też są nie pewne...), a po 2 ludzi (potencjalnych klientów) chętnych na takie coś. Nikt nie zaoferuje Wam lepszej regulacji niż na hamowni. Na śląsku trudno o coś takiego :roll: Oczywiście miejsce mam, mój ojciec będzie teraz współwłaścicielem warsztatu samochodowego(który działa od 1971r.) i będą rozszerzali się do motocykli i skuterów :wink:

Składanie silnika od podstaw wyglądałoby następująco: przychodzi gościu, dobieramy setup lub analizujemy jego koncepcje, wpłaca "zaliczke" - kasa potrzebna na części i zostawia u nas skuter. Oczywiście umawiamy się kiedy planowany odbiór. Silnik wyciągany z ramy, rozbierany, szkiełkowany, i składany na czysto (tak jak powinno się to robić). Później strojenie na hamowni. Przy odbiorze reszta kasy, czyli za robociznę.

Wiem brzmi to jak historyjka dziecka z bujną wyobraźnią, ale musimy w końcu rozwinąć Scooter Tuning jak na niemcowni, bo w Polsce to wszystko się rozwija i rozwija i tak przez 100 lat :roll:

Na razie najważniejsza sprawa to chętni ludzie (przede wszystkim na profesjonalną regulację na hamowni). Dlatego robię ankietę :P

Wiadomo jest to długi proces zanim wszystko powstanie, ogarnie się itd., ale już długo przed planowanym otwarciem trzeba wiedzieć czy w ogóle opłaca się je robić :mrgreen: To nie sklep spożywczy :lol: Teraz muszę się zorientować kto załatwi mi dyno w przystępnej cenie i trzeba walczyć o pieniądze z UE, które i tak są bardzo nie pewne...

POZDRO i zostaw swój głos w ankiecie :)

Auto-Blask
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
zrób hamownie w Nasielsku zarobisz tysiące :lol: :lol:

Aprilla Rs 125 na rotaxie 122 [*]
Aerox Full Midrace Top Due [*]

..... cd nastąpi

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Hehe, no nie wątpie 1 Rox/km^2 :mrgreen: Zrzucicie się na busa, wrzucicie je na pake i przyjedziecie :mrgreen:

Auto-Blask
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Siema może zamiast Runera czy sr Slidera byś chciał :D bys miał najszybszego slidera w pl i moze jedne z szybszych w ue D:

Było:
-REX RS450
-YAMAHA SLIDER NAKED 2011;>
Jest:
YAMAHA AEROX 2005 TOYOTA RACING <33
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=2349014#2349014 Wpadaj !:D

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
benyy, Silnik ma od pg, więc by raczej nie chciał, a pozatym są mocniejsz slidery. :wink:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ThePiljo dokładnie :wink: Do tego teraz już interesują mnie tylko SR R i Runner :wink:

Weźcie tą ankietę na poważnie, bo dzięki temu i późniejszej konkurencji możemy wbić na wyższy lvl tuningu w PL :<

Auto-Blask
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Vapor MKII P/G Kawasaki GPZ500
Myśle że dobrą kase też byś miał z robienia silników na odległość np że przychodzi ci paczka z silnikiem składasz go gość ci przelewa kase na konto i mu wysyłasz już zrobiony silnik

Ostatnio zmieniony 01 kwie 2013, 11:00 przez Siwy0232, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Słaby pomysł, wiem z mojego doświadczenia, że mało osób było by chętnych na taki tuning (zbyt wysokie koszty części) . To tyle według mnie, no chyba, że masz pewność, że w ciągu roku złożysz chociaż 3 skuterki na sporcie lub racingu :) to co innego. Ale teraz jak wprowadzili to AM, coraz mniej osób będzie zdawało na karte więc i coraz mniej będzie skuterków ;)

Zapraszam do jedynego Gieja na 4um :D
viewtopic.php?t=347631

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czemu słaby? Wolisz regulować przez rok, tracić czas i pieniądze? Tak dajesz powiedzmy 100zł i masz wszystko gdzieś :wink: Jeśli chodzi o tuning to wiadomo z tym jest gorzej, bo ludzie wolą sobie sami poskładać, często bez jakiejkolwiek wiedzy i potem piszą że streetrace to dziadostwo itp. No można też wysyłkowo. To będzie zwykła działalność gospodarcza, więc dostajesz paragon lub fakturę i gwarancje rozruchową :<

Wprowadzili AM to i tak będą robili, albo będą jeździli bez :mrgreen:

Tu chodzi o profesjonalizm, zapewnienie gwarancji, bo 99% serwisów skuterowych to jest taka amatorka, że głowa boli. Nie mówię, że na nowych cz. trzeba składać, ale wtedy nie daję gwarancji na te części, no chyba, że jestem pewien ich sprawności. Sport poskładany i wyregulowany na hamowni będzie miał tyle samo mocy na kole co "domowy" mid-race :lol:

Auto-Blask
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Aerox Bieda-Line
Cytuj:
Nikt nie zaoferuje Wam lepszej regulacji niż na hamowni. Na śląsku trudno o coś takiego

W Katowicach są co najmniej 3 serwisy, które to oferują ;)

pozdr

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Bora VR5 2.3
Powiem ci że to bardzo dobry pomysł , sam chętnie bym z takiego czegoś skorzystał :D

Dokładnie tak jak mówisz teraz większość osób bd jeździła bez Tego Am

Powodzenia

Regulamin ! :D regulamin-forum-t3.html

Polerowanie Felg i Przerabianie lamp

http://imgur.com/a/8DTBO

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
SianeK, ale to zapewne są hamownie, które specjalizują się głównie w motocyklach, a nie skuterach. I na pewno nie mają o nich takiego pojęcia. Jak Katowice to i cena będzie konkretna :wink: Cena to czynnik decydujący. Bez konkurencji nie ma rynku :mrgreen:

Auto-Blask
Obrazek

Ostatnio zmieniony 01 kwie 2013, 12:28 przez Micky, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak masz zamiar poskladać powiedzmy Sporta na żeliwie i od razu wyregulować na hamowni?
Jak tak to troche współczuje właścicielowi. :roll:

Według mnie pomysł średni,jak mieszkasz w jakiejś dziurze to na 100% nie wypali.Lepiej zagłębić się w temat remontu DOROSŁYCH motocykli i poszerzyć działalnośc i wtedy hajs by sie zgadzal,głównie dlatego tej hamowni.

Chcesz zobaczyć jeden z najlepszych projektów SuperMoto na forum? Kliknij !! Dziesiątki upów,Wiele modyfikacji,Obecnie już tuning na poziomie RACING,Napewno sie zainteresujesz!

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No troche się zagalopowałem :mrgreen: Motocykle to osobna sprawa, bo warsztat specjalizuje się w samochodach, motocyklach i skuterach, a że to jest forum skuterowe to przybliżam Wam tą opcję :< Dziura to nie jest 50tys. mieszkańców, ale trzeba sprowadzić inne rejony. Niestety mentalność większości polaków nie pozwoliłaby się utrzymać na samych skuterach, bo wolą składać sami nie mając o tym w ogóle pojęcia :roll:

Auto-Blask
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Aerox Bieda-Line
Micky pisze:
No troche się zagalopowałem :mrgreen: Motocykle to osobna sprawa, bo warsztat specjalizuje się w samochodach, motocyklach i skuterach, a że to jest forum skuterowe to przybliżam Wam tą opcję :< Dziura to nie jest 50tys. mieszkańców, ale trzeba sprowadzić inne rejony. Niestety mentalność większości polaków nie pozwoliłaby się utrzymać na samych skuterach, bo wolą składać sami nie mając o tym w ogóle pojęcia :roll:

Dokładnie, tak to waśnie wygląda. Potem są setki tysięcy postów - jakie rolki, czemu nie jedzie, stożek to gówno, nie mogę wyregulować.

Także pomysł zacny, ale jak to ktoś ładnie napisał "ważne, żeby hajs się zgadzał" a w tym przypadku Twoja klientelia niestety nie da Ci zarobić. Często wszystkie mody przy skuterach to ostatnia kasa uzbierana z kiesznkowych, lanego poniedziałku i urodzin babci. Także oszczędność gra pierwsze skrzypce i tuning skutera to w Polsce trudny kawałek chleba.

Dolicz to tego wszystkiego koszty wyposażenia warsztatu, czynszu, zwrotów i reklamacji - to okaże się, że średnia krajowa 3700 to na prawde fajny zarobek :?

Zerknij do mojego tematu ;) http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t ... ght=sianek

pozdr

Ostatnio zmieniony 01 kwie 2013, 13:04 przez SianeK, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 516 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 26  Następna