Dzisiaj jest 20 sty 2025, 10:06

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam 25 października 2012 roku zakupiłem sobie takie butki https://www.google.pl/search?q=decade+remo+mid&aq=f&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=cPdvUfPSI4bdOsyRgYgI&biw=1366&bih=643&sei=cvdvUYShCYOWPdmigPgO#imgrc=4Z078gNBEAjIJM%3A%3Bl06tT3O-To0GMM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.footloover.com%252Fimages%252Fprodotti%252FAdidas%252520Decade%252520Remo%252520Mid%252520G43973.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.ebay.it%252Fitm%252FSCARPE-NIKE-METRO-PLUS-432020-002-RUNNING-31-5-BAMBINO-%252F180630066400%3B800%3B600 Dałem za nie 279 zł. Na jednym bucie odkleja się czubek buta, lakier jest popękany w niektórych miejscach. Czy wysłać do nich buty na gwarancje? Czy nic mi to nie da? Dodam, że jest napisane pod językiem "Made In Chine".

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Odeślij im ,naprawia /zamienią na nowe ,a jeśli nie uwzględnią to odeślą. 10zł na przesyłkę przeżyjesz :P

ObrazekObrazek
LWG-Mycen,Malina...

Pojazd:
Szop'ek pisze:
Dodam, że jest napisane pod językiem "Made In Chine".

Co to ma do rzeczy?
ja bym odesłał.

Brak pl znakow z telefonu.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No oki, to prawdopodobnie w poniedziałek wyśle.

Tytuł:

Pojazd:
Szop'ek pisze:
No oki, to prawdopodobnie w poniedziałek wyśle.
Najpierw się z sprzedawcą ugadaj , rejestruj rozmowy, żeby nie było niespodzianek. :D :D

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
n0ooRt pisze:
Najpierw się z sprzedawcą ugadaj , rejestruj rozmowy, żeby nie było niespodzianek.

Tak wiem, jutro zadzwonię i porozmawiam z nim.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Rieju RS2 Matrix
Mogę się założyć że nie uwzględnią ci tej reklamacji ale i na to jest sposób idź do rzecznika praw konsumenta i on ci pomoże , jak ja odesłałem air maxy to mi powiedzieli że z mojej winy podeszwa odeszła :shock: i że niebyły prawidłowo użytkowane , to jak je użytkować ?? :D Napisałem że żądam wymiany lub zwrotu kasy i jakieś paragrafy i kase mi zwrócili . Tyle że trwało to jakieś 3 tygodnie .

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Szkutr
mojemu bratu coś w "najkach" w pięcie tak jakby skrzypiało/pierdziało, odesłał na gwarancje to stwierdzili niewłaściwe użytkowanie, a była to tak naprawde wada fabryczna. Wpuścił do buta trochu kleju i wszystko ok. Szkoda im było naprawić... Coś takiego jak gwarancja przy rzeczach które sie używa regularnie nie powinna istnieć bo i tak nie uwzględnią.

Moja Malaga! malaguti-f12-midrace-racing-zapraszam-t406973.html
Malaga na FB - https://www.facebook.com/RadeckiGarage

Tytuł:

Pojazd:
Niema czegoś takiego jak niewłaściwe użytkowanie obuwia to jest wymysł sprzedawców , no chyba że w sandałach popylasz w zimie,każdą reklamację sklep musi przyjąc i dac odpowiedź w ciągu 2 tygodni , jeśli jest możliwa naprawa , obuwie musi byc naprawione, jeśli uszkodzenia uniemożliwiają naprawę np odklejenie podeszwy,czubka buta bo to zazwyczaj odbywa sie w procesie produkcji klejenia na gorąco, buty muszą byc wymienione na nowe lub zwrot gotówki, sam miałem przypadek że po 1miesiącu odkleił się czubek buta, oddałem w ramach gwarancji do sklepu .po dwóch tygodniach buty były niby naprawione,[sklejone czubki butów chyba klejem go gumy] Po miesiącu znów powtórzyła się historia z odklejonym czubkiem buta, w drugiej reklamacji w wniosku reklamacyjnym zaznaczyłem że nie interesuje mnie już naprawa tylko zwrot gotówki lub wymiana na inne obuwie i ta reklamacja zostala uwzględniona, nie wierzcie w kity że obuwie ma 3-6 miesięcy gwarancji , mają od 1-2 lat , tak samo wymysł sprzedawców niewłaściwe użytkowanie obuwia, wystarczy że powiesz jeśli nie chce uznac taki sprzedawca reklamacji że udajesz się z tym do rzecznka praw konsumenta lub federacji konsumentów a gwarantuję że każdy sprzedawca spuści z tonu,i przyjmie reklamcję w ramach gwarancji , co nie oznacza że zaraz możesz żądac zwrotu gotówki, najpierw próba naprawy a jak to jest niemożliwe to wymiana.Zazwyczaj naprawa obuwia importowanego Made in China odbywa się w Polsce ale sprzedawcy coraz bardziej się skłaniają ku wymianie na inne bo po naprawie takie obuwie znów powraca po niedługim czasie użytkowania.Jeśli sprzedawca upiera się o nie przyjęciu reklamacji przedstawia pseudoopinię wydaną przez "JUZIA NA ZAPLECZU" że obuwie było nienależycie używane to nie przyjmujcie jej do wiadomości bo jest nierzetelna i poinformujcie go że przy rzeczniku spraw konsumentów jest niezależny ekspert od oceny wadliwości towaru i tam się z tą opinią wydaną przez JUZIA udajecie.

Ostatnio zmieniony 21 kwie 2013, 11:17 przez n0ooRt, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
n0ooRt, teraz to naprawdę pomogłeś. Jutro dzwonię, bo nie miałem czasu. Jeśli będzie kazał wysłać obuwie to raczej wrzucę do pralki i je wypiorę. U mnie tak jakby jeden but bardziej się zużywał, ponieważ tylko w jednym bucie jest rozklejony czubek i w środku gdzie jest pięta jest mała dziura, a napis "Adidas" dawno się wytarł.

Tytuł:

Pojazd:
Szop'ek pisze:
Jeśli będzie kazał wysłać obuwie to raczej wrzucę do pralki i je wypiorę.
No i tu stracisz gwarancję absolutnie nic nie pierz , tylko je przetrzyj wilgotną ścierką.

Tytuł:

Pojazd:
n0ooRt pisze:
Szop'ek pisze:
Jeśli będzie kazał wysłać obuwie to raczej wrzucę do pralki i je wypiorę.
No i tu stracisz gwarancję absolutnie nic nie pierz , tylko je przetrzyj wilgotną ścierką.

x2

Weź delikatnie CIF'a na gąbeczkę i podeszwę umyj .Głównie chodzi mi o tą "obwódkę"
Tylko tej skóry nie dotknij tym cifem

Tytuł:

Pojazd:
Żadnym CIFEM ,w CIFIE jest kwasek cytrynowy który odbarwia, wszystko jak już to płynem do naczyń .

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
n0ooRt pisze:
Żadnym CIFEM ,w CIFIE jest kwasek cytrynowy który odbarwia, wszystko jak już to płynem do naczyń .

No dobra, to zrobię tak jak piszesz.

Tytuł:

Pojazd:
n0ooRt, Nie wiesz, nie gadaj.
Jak myjesz gumę i nie dotkniesz tej skóry to nic się nie stanie.
Robiłem tak wiele razy.

Tytuł:

Pojazd:
sym98 właśnie oto chodzi że na gumie też robią się przebarwienia po CIFIE [jasniejsze i ciemniejsze ] a nie wierzę że nie zajedziesz też skóry.Buty mogą byc tylko przetarte z większego brudu i błota wodą z płynem +gąbka +miękka szczotka do umycia podeszw,muszą nosic ślady użytkowania a nie że je ktoś próbuje odnowic na siłę, no chyba że wleziesz w gówno.

Ostatnio zmieniony 22 kwie 2013, 10:42 przez n0ooRt, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Więc tak, zadzwoniłem dzisiaj do tego sklepu i kazano mi wypełnić formularz. Co sądzicie o opisie reklamacji? Czy dopisać coś/ wymazać?

9. DATA I OKOLICZNOŚCI WYSTĄPIENIA WAD TOWARU- na przełomie Marca/Kwietnia
10. OPIS WAD REKLAMOWANEGO TOWARU- Wystąpiły pęknięcia obuwia i rozklejenie się przedniej części buta co jest widoczne. Otrzymałem od Państwa roczną gwarancję na zakupione markowe obuwie i uważam, że ślady zużycia butów są nadmierne jak na tak krótki okres użytkowania.

Buty wysyłam dopiero jutro i mam nadzieję, że gwarancję mi przyjmą.

Tytuł:

Pojazd:
Nie pisz o nadmiernych śladach zużycia bo to nie jest warunkiem gwarancji lecz ukryte wady obuwia które się ujawniły w postaci pęknięcia i rozklejenia podczas użytkowania w okresie gwarancji

Ostatnio zmieniony 25 kwie 2013, 18:48 przez n0ooRt, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Last Chance
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja kupiłem pumy dałem za nie 309zl, zajebiste buty były, ale wytrzymały 10 miechów tylko oddałem na gwarację i nie uznali bo były na nich ślady soli drogowej, ale nie dało się tego wyczyścić bo porobiły się odbarwienia, a oddałem je dlatego że zaczęła odpadać podeszwa, po dwóch tygodniach odpisali mi że nie uznają gwarancji, najlepsze są chyba buty z bazarku, przynajmniej nie szkoda, a tak to 300zl w plecy..,

Cytuj:
ZA MAŁY DZWON SPRZĘGŁA !Zalozylem orygianalny i jest ok. Bede musial troche pokombinowac zeby ten WingCooler pasowal ;)

KLIKNIJ!! KEEWAY MATRIX

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
A od kiedy w takich butach chodzi się zimą? I mieli rację że nie uznali gwarancji.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]