To może i ja cos zaprezntuje
Pod koniec kwietnia stałem sie szczęśliwym posiadaczem tzr
Moto pochodzi z 2005r.
Troche przygód w przeciagu niecałego miesiąca mi sie przydażylo (mniej i bardziej miłych).
1.Pierwszym wydarzenie nie było zbyt przyjemne,ponieważ (wiedzialem o tym ale nie sadzilem ze bedzie az tak zle).Mianowicie mialem do wymiany sprzeglo (tarcze),poniewaz od razu po wrzuceniu biegu sprzeglo puszczalo.Więc nie zastanawiajac sie zamowilem oleje i tarcze.Po przyjsciu czesci rozebralem wszystko i zrobilem to co mialem zrobic
.
2.Drugim wydarzeniem bylo doprowadzenie moto do stanu dobrej estetyki.Poprzedni własciciel (rozpieszczony dzieciak),prawie nie dbal o motor.Plastiki byly w dobrym stanie nie porysowane za bardzo i urwany tylko jeden zaczep w lewej owiewce.Lecz w moto brakowało (chcialbym powiedziec kilka) kilkanascie srubek.Tylni chlapacz wogole nie przykrecony ,kilka żarowek wetknietych w klosze lamp.Wylany elektrolit z akumlatora i ogolnie moto brudne całe od blota (całe szczescie ze silnik byl czysty).
3.Ostatnia przygoda mnie dobiła najbardziej.Mianowicie jadąc z kolegą we 2
.Jechałem z tyłu aby sprawdzic czy wszystko działa tak jak powinno
.
Wydawało sie wszystko okej (własnie wydawało sie ),wiec postanowilismy przyspieszyc.
MOto ładnie sie zbierał wyjechalismy na prosta i jak to sie mowi ,,ciagniesz malina"
50,80,100,110 km/h i nagle jeb*t.Silnik zgasł.
Jak to mowią ,,raz na wozie raz pod wozem"
. Przez 5km pchałem moto do domu
Po odkreceniu oslon z magneta wypadlo poł klinu (jakis idiota sam nie wiem co zrobil bo kolo zamiast chodzic rowno latalo na boki) a drugie pol wydłubałem (na szczescie wał caly).
Moto chwilowo stoi w garażu ponieważ cos stalo sie ze skrzynia i nie moge zrucic biegu.
Oddam motor do mechanika,poniewaz skrzynia to dla mnie czarna magia jest i nie chce sie w to zagłebiac.
Obecny setup:
-cylek 90cc
-odblokowany tłumik
-gaznik niby dellorto ale jakis taki mały
Plany (setup):
-port cylka lub MHR/polini 80cc
-sport wydech pomyśle nad tym.
-gażnik 19dellorto lub 21 vicma
-stożek
-jakies przlożenia uniwersalne
-wzmacniany wał
Plany (stylistyka):
-jaką lampe na tył
-zrobic lepszego bad looka
-zamontowac czujnik paliwa
-wskażnik temperatury
-a'la ledy z przodu
-malowanie (może monster energy) możecie cos polecic
-podświetlenie led
-jakies drobne audio (nie wiedziałem gdzie to napisac )
To już wszytko z mojej strony
]
Zdj.(Yamaha rozebrana ze wzgledu na nauke jazdy i naprawe.Póżniej wstawie wiecej zdjeć)