Dzisiaj jest 26 lis 2024, 16:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak., Wydech seryjny miałeś wyczyszczony i odblokowany?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd:
seryjny wydech,czysty, tylko mial jeszcze katalizator, ale wystarczy poczytac wypowiedzi innych osob jaka jest roznica po zmianie wydechu. Zreszta ostatnio koledze zmienialem wydech w derbi na enoxa, tylko tam juz katalizatora nie bylo. Roznica byla tez nieporownywalna. Wychodzi na to, ze kupiles mnotor ze sportowym wydechem i zmeniles na inny sportowy, troche mocniejszy stad taka mala roznica

Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak., Ten wydech był seryjny,chyba że wszystkie EXtremy miały sportowy wydech z napisem "Aprilia" i z blokadami w środku:D

**

Pojazd:
PikACZU94 pisze:
Znaczy to jest tak, jest filmik na YT, gdzie koleś ma seryjne Pseudo 90 (tak te za 140zł) i na ich tłoku, który przyznam ciężko zaspokoić aby nie puchł na rolkach osiągnął 13,5HP (co do końcówki nie jestem pewien). Ale wiadomo te tłoki sobie nie równe. Ja w moim CPI miałem taki i kaciliśmy go całą zimę i wiosne - przebieg 4000KM na tym ich tłoku i jeździło. Także można próbować, zważając na to, że one po 35zł są.

Ale żeby mieć więcej tej mocy i lepszą kompresje potrzeba tłoczka 2-pierścieniowego. Takie to albo Meteor (ok. 160zł) albo ASSO (ok. 230zł). Z własnego doświadczenia wiem, że ASSO nie do zdarcia jest, docierałem cylek Power Force po szlifie na 49,00 (czyli takim jak pseudo) i portingu, na głowicy Polini z kolegą za plecami. Przy przebiegu 20km lecieliśmy nim 100km/h i wypier***y golfa 3. :D

Ja mam takie pytanie czy seryjny wał wytrzyma jak jest cylinder 90? Z tym lepszym tlokiem?

Awatar użytkownika

Pojazd:
kamil_-2, Było na forum nie raz,nie dwa,w zasadzie ciągle jest,poszukaj....

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2