Dzisiaj jest 04 gru 2024, 22:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 249 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Autor Wiadomość
Last Chance
Awatar użytkownika

Pojazd: Senda DRD limited
Bardzo mnie dziwi że ktoś wgl tu do tego tematu wraca, ja derbi sprzedałem prawie rok temu i nie było w nim wtedy ani jednego "wkręta meblowego", i nie życzę tu sobie takich oskarżeń bo ode mnie go nie kupiłeś i to że ten co ode mnie kupił nie dbał nie znaczy że ja nie szanowałem tego motoru

Speedfight2
Yamaha Blaster 200
Jet Force Polini 70
Malaguti Drakon
Derbi Gp1 Racing
Gilera Stalker
Peugeot Ludix stunt
Derbi Senda Drd LE

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd:
Szyx22 szkoda że nie dałeś upa o sprzedaniu Derbi :/
Można wiedzieć czym teraz latasz?

Ostatnio zmieniony 05 sie 2013, 22:32 przez KrzySP546, łącznie zmieniany 1 raz

Last Chance
Awatar użytkownika

Pojazd: Senda DRD limited
Teraz mam sende DRD limited :)

Speedfight2
Yamaha Blaster 200
Jet Force Polini 70
Malaguti Drakon
Derbi Gp1 Racing
Gilera Stalker
Peugeot Ludix stunt
Derbi Senda Drd LE

*

Pojazd: Speedfight
A to dawny właściciel w swoim żywiole
http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A ... =hAQHcLhiA

Tytuł:
*

Pojazd: Gp1
Widziałem ten filmik już przed kupnem. Szyx22 - jazda na przednim kole czy palenie gumy skuterem to jest dbanie? to jest pierdziawka do jazdy po browara do sklepu a nie na takie zabawy, od tego jest coś z większą ilością KM ;)
Jednak silnik wygląda na w porządku, zrobiłem nim jakiś kilkometr odkąd kupiłem i teraz sobie stoi cały w takim stanie:
Obrazek
Lakier jaki był na tym skuterze to masakra :P
No ale powoli wszystko już się ogarnia, plastiki są w naprawie i zaraz po ląduje na nich perłowy lakier.
Śrubki już mam zamówione wszystkie jednakowe (nie będę się bawił we wkręty od mebli ;) )
Na zimę leci mechanika, rozbiorę cały silnik i powymieniam co sie da, łącznie z wałem i cylindrem 70ccm
Trochę w niego wsadzę ale niestety na alledrogo nic tańszego nie znalazłem więc za tą cenę za jaką one stoją będę miał sprzęt w stanie idealnym.

-- 06 sie 2013, 22:32 --

KrzySP546 pisze:
Accent będziesz kontynuował temat Derbi?

Właśnie sie nad tym zastanawiam bo z jednej strony chciałbym go odciąć od dawnej historii żeby nie mieć problemów z późniejszą odsprzedażą ale myślę że prędko to nie nastąpi bo skuter raczej zostanie dla mojej dziewczyny a ja w zimę jak już spadną trochę ceny kupię coś z biegami.

Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Runner 125vx/Octavia :)
Prowadź dalej, przedstawiaj dokładne opisy i będzie wiadomo wtedy, że skuter odszykowany do ostatniej śrubki i uratowany od zagłady :) a co jeśli znajdzie ktoś ten temat i powie że "złom" a Ty się natrudziłeś żeby go uratować? dlatego lepiej prowadź temat dalej, znane będą całe losy skutera a nie tylko te czasy, z których był "katem".

Zapraszam :)

Gilera Runner :)

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 9#p2368089

Skoda Octavia :)

viewtopic.php?f=16&t=347302&start=20

*

Pojazd: Gp1
PS. Po jedno derbi pojechałem z przyczepką aż do Mysłowic z Wawy (360km w jedną). Wbrew zapewnień sprzedającego że wszystko jest super ekstra to skuter był w bardzo opłakanym stanie w tak kiepskim że wolałem wracać te 360km na pusto :p
Licznik podnosił się tylko do 40 przy przekręceniu kluczyka, brak przedniej obudowy, brak kloszy kierunków, gasł mi podczas jazdy, połamane cięgna, plastiki popękane lub nieumiejętnie łączone klejem. I pewnie wyszło by więcej bo oglądałem go po ciemku. Z dwojga złego nawet dobrze że kupiłem jednak to derbi.

-- 06 sie 2013, 22:45 --

Michał019 pisze:
Prowadź dalej, przedstawiaj dokładne opisy i będzie wiadomo wtedy, że skuter odszykowany do ostatniej śrubki i uratowany od zagłady :) a co jeśli znajdzie ktoś ten temat i powie że "złom" a Ty się natrudziłeś żeby go uratować? dlatego lepiej prowadź temat dalej, znane będą całe losy skutera a nie tylko te czasy, z których był "katem".

W sumie racja, jak już zrobię z niego porządny skuter to się pochwalę ;)

Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Runner 125vx/Octavia :)
Zakładaj nowy temat, bo ten pewnie do zamknięcia pójdzie :) i Dawaj na bieżąco co się ze skuterem dzieje, już Ci mogę powiedzieć, że będę czytał, bo lubię kiedy ktoś robi coś z sensem i robi przemyślane kroki :)

Zapraszam :)

Gilera Runner :)

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 9#p2368089

Skoda Octavia :)

viewtopic.php?f=16&t=347302&start=20

*

Pojazd:
Michał019 pisze:
Zakładaj nowy temat, bo ten pewnie do zamknięcia pójdzie :) i Dawaj na bieżąco co się ze skuterem dzieje, już Ci mogę powiedzieć, że będę czytał, bo lubię kiedy ktoś robi coś z sensem i robi przemyślane kroki :)

x2 bo plany zacne :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 249 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13