Widziałem ten filmik już przed kupnem. Szyx22 - jazda na przednim kole czy palenie gumy skuterem to jest dbanie? to jest pierdziawka do jazdy po browara do sklepu a nie na takie zabawy, od tego jest coś z większą ilością KM ;)
Jednak silnik wygląda na w porządku, zrobiłem nim jakiś kilkometr odkąd kupiłem i teraz sobie stoi cały w takim stanie:
Lakier jaki był na tym skuterze to masakra
No ale powoli wszystko już się ogarnia, plastiki są w naprawie i zaraz po ląduje na nich perłowy lakier.
Śrubki już mam zamówione wszystkie jednakowe (nie będę się bawił we wkręty od mebli ;) )
Na zimę leci mechanika, rozbiorę cały silnik i powymieniam co sie da, łącznie z wałem i cylindrem 70ccm
Trochę w niego wsadzę ale niestety na alledrogo nic tańszego nie znalazłem więc za tą cenę za jaką one stoją będę miał sprzęt w stanie idealnym.
-- 06 sie 2013, 22:32 --
KrzySP546 pisze:
Accent będziesz kontynuował temat Derbi?
Właśnie sie nad tym zastanawiam bo z jednej strony chciałbym go odciąć od dawnej historii żeby nie mieć problemów z późniejszą odsprzedażą ale myślę że prędko to nie nastąpi bo skuter raczej zostanie dla mojej dziewczyny a ja w zimę jak już spadną trochę ceny kupię coś z biegami.