Właściwie to powiem, że nie wiem co w nim siedzi bo kupiłem używkę " nibo " przerobioną. Leciało przed rozbiórką z 90 coś koło tego. Ile na takiej 70cc może polecieć ? Może to by było jakimś punktem do "różnicy" . Z dowodów zakupu nic nie odczytam - bo nie było nic na temat zakupu związanego z cylindrem, a teraz jest to tylko kawalek śliskiego papieru (fiskalnego)(druk wyblakł). Na cylindrze jest wybite "49cc" ale też widziałem w sklepie mieloch takie jako "zmyłka".
Tak czy inaczej zbieram informacje aby kupić pierwszym hurtem. - z racji tej że poźniej wychodzi drożej = zamawiając za każdym razem + przesyłka.
Tylko, że na początku przy ruszaniu jego problemem był wielki zamuł.. po czym dostawał "natchnienia" i zapier* jak rakieta.
z początku ruszania - ledwo co reagował na gaz - musiałem się odpychać nogami.
Nie wiem czy istenije taka " regulacja" ale przy pełnym odkręceniu w dekiel nawet na mm nie podniosło koła przedniego.
-- 7 wrz 2013, o 14:21 --
Odkręcając cylinder - zdjąłem głowicę cylindra, cylinder. No i ukazał się tłok. Tłok z "zawleczek" odczepiłem wyjełem sworzeń tłoka. Z racji iż miał taki "nagar" i się zastanwiałem czy to można papierem ściernym "zeszlifować"/zedrzeć i złożyć spowrotem.
Tak czy inaczej odkryłem że kolejno na tych częściach jest "nagar" rdzy , co mnie ździwiło - z jakiej raczji jeśli wszystko to pracuje dostała się tam woda?
Więc postanowiłem, że rozbiorę cały silnik i złożę od nowa - wzorując się na tym filniku
http://www.youtube.com/watch?v=G_3HVmikyyYAle jak na razie zbieram "zestaw" aby wraz z narzędziami do demontażu zakupić 1 pułapem.
-- 7 wrz 2013, o 14:24 --
przed tym jak nikt nie raczył odpisać natknąłem się na ten temat, a w nim "zapytanie o setup"
Cylinder stage 6 street race
Wario stage 6 sport pro
Sprzęgło stage 6 sport pro
Tłumik stage 6 pro replica
Co o nim myślisz? gdyż w temacie jak zawsze nikt nie powiedział czy dobry czy jaki - tylko dali po 5 porozycji swoich, i oczywiście nie wiadomo co wybrać..