Witam!
Zapewne parę osób kojarzy mojego białego Runnera. Dostałem za niego fajną kasę i postanowiłem na starość zaszaleć.
Temat założyłem, żeby udowodnić, że można używać high-enda na codzień.
2009 rok, malowanie jak z dupy, przeszlifowany prawy bok przez poprzedniego właściciela.
Setup:
*Cylinder- Malossi MHR Team-Big Bore 77cc
*Wydech- Malossi MHR Team-Big Bore
*Wariator- Malossi MHR Overrange
*Przeciwtalerz- Malossi MHR Overrange
*Pasek- Malossi MHR Overrange
*Korektor momentu obrotowego- Malossi MHR Overrange
*Filtr powietrza- Malossi E16
*Gasbox- Malossi Boost Bottle
*Torsion Control Malossi
*Wał korbowy- Hebo Racing
*Gaźnik- Stage6 R/T 26mm
*Króciec ssący z podstawą- Stage6 R/T 26-28mm czarny
*Zawór membranowy- Stage6 R/T Viton®
*Sprzęgło- Stage6 Racing Torque Control
*Dzwon sprzęgła- Stage6 WingCooler Team
*Pompa wody- Stage6 SSP +40%
*Mocowanie silnika- Stage6 Subframe
W pierwszym poście opiszę wszystko co dość znacznie przeszkadza w codziennej eksploatacji:
- Przy ostrej jeździe potrafi spalić 13 litrów
- Pasek nadaje się do wymiany co 300-400 km
- Olej schodzi jak woda
- Jest głośny, cholernie. Nie ma co porównywać z czymkolwiek
Plany:
- Zapłon mam Polini z elektrownią, w tą sobotę będzie montowany i ustawiany, póki co jest seria
- Nie mam zestawu OR'a, więc jeśli ma ktoś na sprzedaż to chętnie zakupię takowy
- Mam przełożenia MHR, leżą na półce i się kurzą, jakoś nie widzę potrzeby ich zakładać
- Podwyżka nowa za 12 euro- już leci z Niemiec
- Nie mam drugiej chłodnicy ani nawet przepływówki, ale po ostrym katowaniu bez problemu można złapać ręką za cylinder, pompę czy węże, więc narazie nie będę wkładał drugiej. W razie czego w garażu czeka na roxa chłodnica z Runnerki.
Optycznie...
Seria, seryjne kierunki, seryjne nadkole, seryjne malowanie, nawet do niedawna były odblaski.
Kiedyś dla beki założę tylni chlapacz ;)
Od paru dni jest BL na przodzie, z tyłu i na przednich kierunkach.
Czekam na białe paski na koła.
Na zimę planuję nadkole, czarny led i malowanie z oryginalnymi wlepami.
Koniec gadania, dodam parę fotek.
Jedne fotki są bardziej, drugie są mniej aktualne, kufer jest już całkowicie ucięty, na tamtym filtr wadził o resztki plastiku i niemiłosiernie się giął.
Jak dojdą paski to go wypastuję i popsikam plakiem, wtedy zrobię troszkę więcej fotek.
Ze względu na brak sportowego zapłonu, zjechanego do granic pęknięcia paska i braku OR'a rox do 10km/h przyspiesza gorzej niż seria. Ogarnę to, póki nie katują mnie w szkole przed maturą...
Dzisiaj Rox przeszedł przegląd, od roku nie było :x
Pozdrawiam i liczę na komentarze, w których nie będzie zawiści czy też pieprzenia o kasie, bo mam 19 lat i moi rodzice mają w dupie to co trzymam w garażu i nie dokładają mi się do tego chorego interesu.
Posiadam też Runnera 180 w 2t, rox bierze go na przyspieszenie, ale Runner na prędkość go gniecie ;)
Aha, bo wiem, że padnie pytanie o vmax- Do E przy napisie TEMP, mierzone z motocyklem 125km/h.
/Ukaszz