Dzisiaj jest 22 lis 2024, 8:03

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Sachs Speedforc
Witam. Mam bardzo wkurzający problem .. Po całym dniu jezdzenia gdy odstawie skuter na noc w garażu rano już nie mogę go odpalić. Muszę wykręcić świecę oraz ją wypalić. O co chodzi ?
Może być to że daję zbyt dużo oleju ?
Mieszankę robię sam do baku.
2 sprawa.
Gdy otwierał dopływ powietrza w gazniku skuter fajnie super gładko pracuje lecz gdy dam gaz na ful jedzie chwile z bardzo dobrym przyspieszeniem a po 5 sek się dławi i gaśnie.
bardzo was proszę o pomoc. Jutro muszę nim jechać do szkoły.

V-max ogl wynosił 70km/h a teraz zrobiło się 55km/h ;/
Bardzo was proszę o pomoc

Ps: Mój skuter to Sachs Speedforc z 2007roku

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak Ci go zalewa to daj mu wiecej powietrza, poprzez odkrecenie srubki od skladu mieszanki lub iglica

*

Pojazd: Sachs SX-1
Świetnie, jestem w temacie, posiadam Sachs sx-1, widzę, że do regulacji, tylko powoli i delikatnie tą śrubką operuj. Odrazu mówię, że mój moto jest z 2009 i może się różnić w przeciwieństwie do twojego. Blokady wywaliłeś? Jak tak, to czy odpiąłeś zawirowywacz spalin (taka czarna duża rurka, u mnie przechodziła obok gaźnika, podpinana do filtra. Najlepiej zaślepić śrubą, tak jak ja) i podłącz bezpośrednio podciśnienie (rozgałęzienie, gdzie ta główna rurka, na której się skupiam jest podpięta pod rozgałęźnik, z jednej strony wpięta do gaźnika, z drugiej leci na wprost tam, gdzie ma swój drugi koniec wspomniana rurka od powietrza. Odczepiasz rureczki od tegoż rozgałęźnika, i wpinasz tą jedną, która leci mniej więcej od baku paliwa) Jak coś to pisz :D

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Kingway Coliber
Spróbuj go wyregulować tak jak to pisał kolega wyżej, ale co to tego zawirowywacza spalin to lepiej to zaspawaj a nie jakąś śrubkę tam wkładaj.

Kingway Coliber 4T:
-WM 90ccm+głowica
-Wał MCN
-Malossi Multivar
-Tec Evo Racing
-Stage6 WingCooler
-Tec 22mm Black Edition
-Korektor WM
-Malossi X-Kevlar
-stożek Vicma

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip 2
buniek pisze:
Jak Ci go zalewa to daj mu wiecej powietrza, poprzez odkrecenie srubki od skladu mieszanki lub iglica

Nie kolego, jak mu go zalewa, to mniej mieszanki, śrubkę w prawo od mieszanki i sprawdzać regularnie świecę ( po rozgrzaniu oczywiście ), co do iglicy, jak dasz ją wyżej ( względem deńka gaźnika ) to zwiększasz dawkę, jeżeli niżej to zmniejszasz.

*

Pojazd: Sachs Speedforc
Ale napisałem że gdy odkręcam dopływ powietrza to ładnie chodzi i rozpędza się do 45 i koniec się dławi ... Ta duża rurka usunięta.
I mieszankę paliwa z olejem robię sam... Może być że nie odpala przez to że daje za dużo oleju do baku ?

-- 09 wrz 2013, 17:44 --

I kurdę nawet w serwisie nie wiedza o co chodzi .. Regulowali gaźnik a dokładnie tą śrubę od powietrza i jak oni to zrobili też się dławił. Cały czas mykam na zamkniętym dopływie powietrza i jakoś jedzie do 55 ale i tak się dławi :( Nie wiem co robić ;x

Pojazd: Piaggio nrg POWER
może dysza za duża ? albo gaźnik walnięty :/

*

Pojazd: Sachs SX-1
Chodzi mi o ząbki, i muszę to wytłumaczyć. Jak zawieszę na najwyższym wtedy iglica opuszcza się najniżej i jest najmniejszy dopływ paliwa. Gdy zawieszę na najniższym rowku, iglica wisi wyżej (lub wystaje jej najmniej), paliwa mamy więcej.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]