Hiperconrad2823 pisze:
Hej, nie musisz mieć specjalnego ubioru, ale polecam się zabezpieczyć jeżeli chodzi o kask oraz ochraniacze na nogi szczególnie kostki, niby na skuterze nie można osiągać super prędkości, ale podczas wypadku warto być zabezpieczonym
wiesz co, chyba nie do końca masz rację, bo to w dużej mierze nie zależy od skutera i od tego, jak się czujemy na skuterze. To jest kwestia prędkości. Przy zbyt dużej będziesz mieć spory dyskomfort jazdy, jak jeździsz w byle xzym.
-- 23 maja 2015, 14:18 --
Hiperconrad2823 pisze:
Hej, nie musisz mieć specjalnego ubioru, ale polecam się zabezpieczyć jeżeli chodzi o kask oraz ochraniacze na nogi szczególnie kostki, niby na skuterze nie można osiągać super prędkości, ale podczas wypadku warto być zabezpieczonym
Kostki przede wszystkim . Nawet nie wsiadam na skuter, ba, nawet nie myśle o wsiadaniu na skuter bez takich ochraniaczy, bo to jest naprawdę potrzebne i prędkość jest tutaj kwestią drugorzędną, lepiej być zabezpieczonym.
-- 23 maja 2015, 14:21 --
Zapierdalacz pisze:
Nie no kominiarka to normalna rzecz nawet jak pada deszczy czy jest zimno (tak jak teraz )
[/quoteTeż tak robię, a poza tym włącza mi się coś trochę jakby to powiedzieć... amerykańskiego, czy takiego w stylu macho czy nie wiem jak to nazwać. W kominiarce jestem gość, robię większe wrażenie nawet sam przed sobą i to jest fajne.
-- 23 maja 2015, 14:23 --
Mate57 pisze:
No raczej bezsensu byłoby ubierać kominiarkę w środku lata ,ale na przełomie września / października gdy jedziemy gdzieś dalej - wskazane.
Wieszco, to zależy, bo jakjedziesz dość szybko, to to nie jest aż takie złe i wcaleaz tak bardzo nie czujesz tego gorąca. Przynajmniej tak mi się wydaje. Ja tak jeżdźę cały rok i to jest coś, co jest moim elementem rozpoznawczym.