Dzisiaj jest 16 lis 2024, 21:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dlugi czas rozgladalem sie za czyms do pojezdzenia po bezdrozach. Nie mialem upatrzonego typu. Wchodzilem na rozne strony i szukalem cos pokroju dt/kmx/crm/rx jednak wszystko bylo poza moim budzetem lub ok 400km ode mnie. Jakims cudem przegladajac ogloszenia o dt wpadla mi Suzuki Rm 80. Patrze cena ktora obejmuje moj budzet,wchodze,czytam ogloszenie i ogladam zdjecia. Wszystko sie zgadza mowie pewnie bedzie gdzies daleko-wchodze na mape patrze 30km ode mnie. Wsiadlem w auto pojechalem obejrzec. Bylo cos kolo 19-powoli robilo sie ciemno. Na miejscu przywitala mnie dziewczyna i powiedziala ze to ona na tym jezdzila . Lekko sie zdziwilem. Obejrzałem dokladnie Suzi. Wszystko ok,ladnie wkrecala sie na obroty wiec czemu nie kupic? Umowilismy sie ze na nastepny dzien ok godziny 12 przywioza nam Rm'ke do domu. Cala noc stala pod znakiem zapytania. Bralem rozne opcje pod uwage. Przyszla niedziela godzina 13 Suzuki zawitala na moje podworko.
Koniec historii teraz kilka faktow.
Suzuki Rm 80 30KM 1997 rok
Po remoncie:
Nowy Tlok
Korbowód
Uszczelniacze
Nowy olej w silniku
Regeneracja przedniego zawieszenia+nowy olej+uszczelniacze
Nowe Opony przod i tyl
Naped wymieniany na poczatku sezonu w bdb stanie
Nowy gaznik Mikuni
Manetki ProGrip
Nowa swieca
Suzuki po remoncie przejechane ma 3 mth.
Ugadalem sie jeszcze z dziewczyna ze w cenie doda nam podnosnik (jest na zdjeciach), blotnik przedni i za mala doplata spodnie No Fear+ Koszulka Ufo + Buzer O'zone
Teraz zdjecia:
Obrazek
Obrazek

Ostatnio zmieniony 23 wrz 2013, 12:39 przez Lewan94, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: Mk3 cabrio, apka i inne
Fajne suzuki :D

Mk3 cabrio na glebie :)
vw-golf-mk3-cabrio-t337487-480.html

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeszcze 2 fotki juz u mnie
Obrazek
Caly ubior:
Obrazek

-- 23 wrz 2013, o 12:48 --

Oczywiscie na zimie zamierzam wprowadzic kilka zmian
Kierownica Renthal lub ProTaper
Jesli wpadnie w dobrej kasie to dyfuzor lub koncowka jakas tuningowa
Musze kupic pierscien przy kolanku bo minimalnie przepuszcza
Nowy blotnik na tyl po jest pekniety i zrobiony na nity
Raczej bede zamawial oryginalna okleine chociaz taki sticker nie jest zly
Jesli jest tu ktos ogarniety to prosze o odpowiedz. Kiedy go kupowalem dziewczyna powiedziala ze po jezdzie mam spuscic powietrze z przedniego zawieszenia za pomoca taki cyckow ktore wystaja kolo kierownicy. Co to ma na celu? Robic to po kazdej jezdzie?

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika

Pojazd:
Kask do smieci. Chiński garnek bez żadnej asekuracji. :)

Chcesz zobaczyć jeden z najlepszych projektów SuperMoto na forum? Kliknij !! Dziesiątki upów,Wiele modyfikacji,Obecnie już tuning na poziomie RACING,Napewno sie zainteresujesz!

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kask byl tylko na przejazd do domu ;) U ojca mam oryginalny z FLY'a tylko musze jeszcze google dokupic bo bez nich to nie jazda

-- 24 wrz 2013, o 22:47 --

Dzisiaj troche pojezdzilem po polach i lasach. Kupilem takze nowe rekawice FOX'a
http://allegro.pl/rekawice-fox-monster- ... 35865.html
Musze kupic jakies gogle. Polecacie jakies ?
Drugie pytanie: Jak najlepiej i najdokladniej wyczyscic filtr powietrza?

Pojazd: Piaggio NRG Mc3
Najlepiej wyczyścić w ludwiku i później dokładnie wysuszyć , możesz kupić także preparat do nawilżenia filtra :)
Zapraszam do mnie :)

NRG mc3 SPORT ! DR.EVO 71cc + Stage6 PRO !! Dzieje się cały czas ! Wpadaj !
http://forum.mieloch.pl/post2399786.html#p2399786
https://www.facebook.com/pages/Black-Piaggio-NRG-by-Ostrowidz-FULL-SPORT/606394792772355?ref=hl

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha DT
No fajna maszynka :D Do którego biegu jeszcze na koło rwie? :D Bo miałem hanię cr 80 przez jakiś czas, to ogień :D

Zapraszam do swojego garażu :)- post2437159.html#p2437159

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ostrowidz pisze:
Najlepiej wyczyścić w ludwiku i później dokładnie wysuszyć , możesz kupić także preparat do nawilżenia filtra :)

A jesli go umyje w tym ludwiku i wloze bez nasaczania zadnym srodkiem to cos sie stanie czy po prostu bedzie trzeba go czesciej czyscic? Bo powiem szczerze ze dzisiaj mialem ciezko kupic dobry olej do mieszanki na tej mojej wsi... Albo Mixol albo ten Orlenowski za 19zl... Ale znalazlem Castrola za 43zl wiec kupilem
Powiem tak kazdy sie pyta jaka pojemnosc? 80 ... Przeciez to nie jedzie...
Powiem tak z dolu nie idzie bo to 2T ale jak sie wkreci na obroty to juz z nich nie zejdzie. Waze 60 kg dzisiaj bylem na zwirowni i bez zajakniecia pokonywala strome podjazdy
1.2.3 jak sie da gazu do konca to stawia na kolo, na 4 jak sie usiadze na tyle kanapy lub poderwie kierownice to tez podnosi przod. Dzisiaj mialem wlasnie sytuacje. Jezdzilismy po lesie-wyjezdzone przez quady i crossy takie sciezki i byl ostry zakret. na 2 gaz do konca myslalem ze fajnie bokiem poleci ale byla ubita ziemia i zaraz podnioslo na kolo. Jutro zamierzam wyjechac na jakas lake i pocwiczyc jazde na kole chociaz tego ciezko ogarnac bo jak dostanie obroty to wystrzeli jak z procy

Awatar użytkownika

Pojazd: CBR 600 F3
Lewan94 pisze:
Ostrowidz pisze:

A jesli go umyje w tym ludwiku i wloze bez nasaczania zadnym srodkiem to cos sie stanie czy po prostu bedzie trzeba go czesciej czyscic? Bo powiem szczerze ze dzisiaj mialem ciezko kupic dobry olej do mieszanki na tej mojej wsi... Albo Mixol albo ten Orlenowski za 19zl... Ale znalazlem Castrola za 43zl wiec kupilem
Powiem tak kazdy sie pyta jaka pojemnosc? 80 ... Przeciez to nie jedzie...
Powiem tak z dolu nie idzie bo to 2T ale jak sie wkreci na obroty to juz z nich nie zejdzie. Waze 60 kg dzisiaj bylem na zwirowni i bez zajakniecia pokonywala strome podjazdy
1.2.3 jak sie da gazu do konca to stawia na kolo, na 4 jak sie usiadze na tyle kanapy lub poderwie kierownice to tez podnosi przod. Dzisiaj mialem wlasnie sytuacje. Jezdzilismy po lesie-wyjezdzone przez quady i crossy takie sciezki i byl ostry zakret. na 2 gaz do konca myslalem ze fajnie bokiem poleci ale byla ubita ziemia i zaraz podnioslo na kolo. Jutro zamierzam wyjechac na jakas lake i pocwiczyc jazde na kole chociaz tego ciezko ogarnac bo jak dostanie obroty to wystrzeli jak z procy

filtr musi być nasączony - rozrób olej do mieszanki 1:1 z benzyną - utop w tym wkład filtra a nastepnie porzadnie wyciśnij

benzyna odparuje a filtr będzie nasączony

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wyciagnalem filtr powietrza-nie wyglada tragicznie ale dzisiaj i tak jezdzil nie bede bo pada deszcz wiec pomyslalem ze moge go umyc w Ludwiku niech juz sie suszy i postaram sie dzisiaj znalezc taki srodek do fiiltrow chociaz wydaje mi sie ze u mnie sie tego nie dostanie-bede patrzyl takze na allegro ;)

-- 30 gru 2013, o 09:01 --

Odswiezam. Suzi ma wyczyszczony naped i filtr,stoi teraz na podnosniku w garazu co tydzien jest przepalana. Chetnie ja sprzedam z calym ubiorem ktory przedstawilem wyzej
Cena 2399zl. Lub zamiana na felgi 5x100 17 i wyzej najchetniej powroju Tomason TN1 lub RH ZW1/ ZW3
Suzi po remoncie,dlugo pojezdzi,nowe oponki

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ]