jarzur pisze:
Witam mam do was pare pytań odnośnie aeroxa którego zaczołem remontować
aerox-za-grosze-pelna-renowacja-potrzebna-pomoc-t371577.htmlSetup: yasuni r, streerace70, gaźnik 17,5 ?, 19 ? , multivar malossi
1.Cylinder jest przytarty tłok orginalny stage6 46.95 więc trzeba to naprawić i teraz tak Czy posiada ktoś w tym cylindrze tłok meteor na 1 szlif, może mi powiedzieć jaki ma przebieg czy warto zainwestować w vertexa czy meteor w zupełności wystarczy. Jak z temperaturami na tym cylindrze, co powiecie na temat PUCHNĄCYCH TŁOKÓW.
Meteor nie jest dobrym tłokiem, bierz vertexa bądź asso.
jarzur pisze:
2.Gaźnik wiadomo ta 12 to syf. Chce kupić większy czy 17.5 wystarczy oczywiście w grę wchodzi tylko dellorto. Jaki macie setup u siebie: Dysza iglica ORAZ NAPISZCIE O SPALANIU. Czy warto inwestować w 19 czy 17.5 w zupełności wystarczy (względy ekonomiczne ale również CHŁODZENIE SILNIKA)
Co dostaniesz w niższej cenie to kupuj, między 17.5, a 19 dużej różnicy nie ma.
jarzur pisze:
4.Uszczelki warto inwestować w orginalne stage 6 ? A może zwykłe wystraczą, składać na sylikonie czy nie warto ?
A czy stage6 produkuje uszczelki? Oni to zlecają zwykłej firmie zajmującej się tym i sprzedają po wyższej cenie.
jarzur pisze:
5.Wariator multivar malosi z kwadratowymi rolkami
Jakie rolki możecie doradzić do tego wario i setupu.
Regulacja to metoda prób i błędów, musisz samemu sprawdzić najlepiej poprzez rolki testowe.
jarzur pisze:
6.Do malowania proszkowego muszę rozebrać przekładnie (temp. pieca) Czeka mnie tam coś ciężkiego ? Ile kosztują nowe łożyska lub podajcie rozmiar jakie tam są.
Wszystkie uszczelki i łożyska trzeba zdemontować. Co do rozmiarów to znajdziesz na forum temat dotyczący tego.
jarzur pisze:
7.WAŁ czy seryjny wystarczy ? Nie ma żadnego luzu na korbie góra dół. Jakie kupić łożyska z luzem c3 czy c4 teflon metal ?
Powinien wystarczyć, łożyska wystarczą c3 jeżeli nie planujesz niczego mocniejszego, koszyczek najlepiej teflonowy.